Alçak Tavan İçin Aydınlatma Önerileri Nelerdir?--

Alçak Tavan İçin Aydınlatma Önerileri Nelerdir?

Alçak Tavan İçin Aydınlatma Önerileri Nelerdir?--


Alçak tavanların konutlarda sebep olduğu en büyük problem, aydınlatma seçeneklerini sınırlandırmasıdır. Mekanın tavanı fazla alçak olduğunda, evin genel dekorasyonuyla ne kadar uyumlu olsa da her avize seçeneği kullanılamaz. Özellikle, sarkıtlı bazı avize modelleri, dekoratif olarak göze ne kadar hoş gözükse de, çok fazla aşağı sarkacağından evde dolaşmayı oldukça zorlaştırabilir.
Ayrıca, çok fazla aşağı sarkan bir avize modeli, dekorasyon anlamında da çoğu zaman hoş olmayan bir görüntü yarayacaktır.

 


Alçak Tavan İçin Aydınlatma Önerileri

Eğer alçak tavanlı mekan için bir avize seçeneği düşünüyorsanız, ilk uzak durmanız gereken şey, çok görkemli ve aşağı sarkan modeller olacaktır. Bu tip seçenekler her ne kadar göze hoş gözükse de, küçük ve alçak tavanlı bir mekanda hareket etmeyi zorlaştıracaktır. Bununla birlikte, zaten küçük olan bir mekan, olduğundan daha küçük görülecektir.
Alçak tavanlar için uygun olmayan bir başka aydınlatma aracı da, görünümleri yarım küreye benzeyen tavan armatürleridir. Bu tipteki ürünler, dar alanlarda kullanıma yönelik üretilmiştir. Bu yüzden boyut olarak küçüklerdir ve aydınlattıkları yere göre fazla küçük kalabilir.


Alçak tavanlı mekanlarda tercih edilmesi gereken aydınlatma araçları, çok fazla sarkık olmayan, bu yüzden de dikey olarak çok yer kaplamayan ama yanlara doğru genişleyen modeller olmalıdır. Bu şekilde hem dekoratif anlamda şık bir aydınlatma seçeneği kullanılmış olunur hem de yere doğru çok sarkmadığı için efektik bir aydınlatma sunar.
Alçak tavanlara için uygun olan bir başka seçenek de alçı tavan uygulamasıdır. Bu uygulamada, tavanın kenarlarına alçıdan bir levha montajlanır. Bu uygulamada, çeşitli modeller arasından uygun olan seçilebilir. Aynı anda hem dekoratif hem etkili bir aydınlatma isteniyorsa, alçı levhaların tavana yakın taraflarına konulan LED lambalar ve spot lambalar tercih edilebilir.
LED ışıkları alçı levhanın iç tarafına konduğunda, ışık tavandan yere yansıdığından, tavan olduğundan daha yüksek görünebilir. Böylece

Alçı levhaların iç kısmına yerleştirilen LED lambalar sayesinde, aydınlatma ışığının tavandan yansıtılması sağlandığından bu uygulama ile diğer bölgelere göre çok daha aydınlık olan tavanların daha yüksek görünmesi sağlanabilir. Alçı tavan kullanılarak yapılan aydınlatma uygulaması, genelde tavan kısımlarında yapılır fakat odanın merkezine konacak LED ve spot aydınlatmalı göbekler de, alçak tavanlı mekanlarda tek başlarına ya da alçı tavan uygulaması i ile birlikte kullanılabilir.
Alçak tavanlı mekanlarda kullanılan diğer bir seçenek de gergi tavan sistemleridir.


Gergi tavan sisteminin kurulacağı mekanın özelliğine göre, alanın tamamına ya da sadece bir bölüme, geri tavan uygulaması yapılır. Böylece homojen bir aydınlanma sağlama ihtimali oluşur. 3 Boyutlu görseller kullanıldığında, gergi tavan seçeneği, aydınlatmanın yanında alana bir derinlik hissi de katar. Böylece mekanın tavanı olduğundan daha yüksek görünür ve bir ferahlık hissi sağlanmış olur.
Alçak tavanlı mekanlarda çok kullanılan ve kullanımı uygun olan yardımcı aydınlatma seçenekleri de mevcuttur. Lambader ve aplik gibi aydınlatma ürünleri bu seçenekler arasında ilk akla gelenlerdir. Duvarlarda aplik kullanımı, mekanın aydınlatDuvarlarda kullanılacak aplikler aydınlatmanın yanında ortama ılmasının yanı sıra, dekorasyona bir şıklık katar ve daha modern bir görüntü verir. Lambader tercihi yaparken dikkat edilecek nokta da, mümkün olduğunca ışığı tavana yansıtan modelleri tercih etmek ve bu sayede tavanın daha yüksek ve mekanın daha ferah görünmesini sağlamaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler