Akşam Sefası Nasıl Yetiştirilir?

Akşam Sefası Nasıl Yetiştirilir?

Akşam Sefası Nasıl Yetiştirilir?


Akşamsefası bitkisi genellikle akşam açtığı için akşamsefası diye isimlendirilen bir bitkidir. Akşamsefasının benzeri olan bir diğer bitki ise kahkaha çiçeğidir. Fakat kahkaha çiçeği akşamsefasının aksine gündüzleri açıp geceleri kapanan bir çiçektir. Bu yüzden kahkaha çiçeğinin diğer adı da gündüzsefasıdır.
Akşamsefası bir süs bitkisidir ve yaklaşık olarak 60-70 santimetreye kadar uzayabilen sık dallara sahip bir bitkidir. Akşamsefasının gece açan çiçekleri rengârenktir. Bu renkler arasında en çok bilinenleri ise sarı, kırmızı, beyaz, mor renkleridir. Bu bitki yaz mevsiminin ortalarında çiçek açmaya başlar ve sonbaharın sonuna kadar yaşayabilir. Akşamsefası soğuğa dayanıklı bir bitki olup kışın da canlı kalmayı başarabilen bitkiler arasındadır.


Akşamsefasının bir diğer özelliği ise bol miktarda tohum verebilmesidir. Akşamsefasının tohumlarının büyüklüğü yaklaşık olarak nohut tanesi büyüklüğündedir ve siyah renktedir. Akşamsefasının dibinde bulacağınız tohumlarını kurutup gelecek yaza saklayarak tekrar kullanabilirsiniz. ,


Akşamsefası bitkileri genel olarak yumuşak ve derin toprağı severler. Her ne kadar soğuğa dayanıklı olsalar da yazın susayan canlılar arasındadır ve yaz mevsiminde bol bol su isterler. Eğer akşamsefası bitkisine bol miktarda su verilirse daha çabuk gelişir ve daha çok dallanarak budaklanır.
Akşamsefalarının en güzel özellikleri ise en başta söylediğimiz gibi gece açan çiçekler olması. Yani eğer bir akşamsefası bitkiniz varsa gecenize renk katan bir canlıya sahipsiniz demektir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler