Ahşap Yüzeylerin Daha Parlak Gözükmesi İçin Neler Yapılabilir

Ahşap, yer döşemelerinde sıkça tercih edilen bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır

Ahşap Yüzeylerin Daha Parlak Gözükmesi İçin Neler Yapılabilir

Ahşap, yer döşemelerinde sıkça tercih edilen bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır. Ahşabın bu kadar sık tercih edilmesinin sebebi ise, estetik bir görünüm sağlaması ve fonksiyonel bir özellik taşımasıdır. Ahşap, su ile temizlemek yerine nemli bir bez yardımı ile silinir ise daha güzel bir sonuç alınır. Yere temas eden sandalye, masa gibi eşyalarınız ayaklarına da birer koruyucu tabaka yerleştirirseniz ahşap yüzeyinizin korunmasına yardımcı olmuş olursunuz.

Ahşap ile ilgili bilmemiz gereken en önemli kural ahşabınuzun bir süre su ile temas etmemesi gerektiğidir. Ahşap üzerine yapılan koruyucu önlemler ancak kısa süreli su temaslarına karşı koruma sağlayabilir. Ancak uzun süreli su temaslarına karşı ahşap zemin oldukça dayanıksızdır. En az iki dakika sıvıyla temas eden ahşap zeminlerdegözenekler açılabilir ve kabarmalar görülebilir.

Ahşap zeminler üzerinde yapılan en sık hatalardan biri de sıcak ya da soğuk birçok şeyin doğrudan zemine konulmasıdır.Bu durum ahşap zeminlere büyük hasar vermektedir. Eğer çok sıcak ve çok soğuk şeyleri ahşap zemine koymanız gerekiyorsa, kumaş örtüler, şeffaf altlıklar ya da başka önleyiciler kullanabilirsiniz.

 

/resimler/2017-5/10/1037274770782.jpg

Ahşap ürünlerdirekt olarak sıcak cisimlerle temas ettirilmemelidir. Sıcak cisimlerahşap zeminler üzerinde iz bırakabilir bu yüzden altlık kullanmanızda büyük fayda vardır.Sıcaklıkla alakalı bir diğer konu ise ısıtma sistemleridir.Ahşap ürünler, elektrikli ya da kömürlü soba, merkezi sistem kat ısıtmaları, kaloriferler ya da doğalgaz peteklerinden ve bunlardan gelecek yüksek sıcaklıklardan korunmalıdır. Ayrıca ahşap zeminler direkt olarak güneş ışığına da maruz bırakılmamalıdır.

Ahşap zeminler belirli aralıklarla cilaya ihtiyaç duyar. Gerekli ekipmanları edinerek ahşap yüzeylerinizi cilalayabilirsiniz. Ancak ahşap yüzeylerinizin temizliği de en az cilası kadar önem taşımaktadır. Ahşap yüzeylerinizi temizlerken dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır.

 

/resimler/2017-5/10/1038342128988.jpg

Öncelikle ahşap yüzeyi kirden ve tozdan tamamen arındırmalısınız. Çünkü toz, ahşap yüzeyi kötü göstermekle birlikte zeminde kalıcı bir hasara da neden olmaktadır. Ahşap zemininizin durumu iyiyse,kaliteli bir ahşap temizleme deterjanı ile suyu karıştırabilir ve bu suyla ahşap yüzeyinizin temizliğini yapabilirsiniz.

Eğer ahşap zemininizde çizikler ya da hasarlar varsa, süpürmekle yetinmelisiniz. Eğer kimyasallar ile bu zemini temizlemeye çalışırsanız zemin daha kötü bir hale gelebilir. Süpürürken de sert uçlu süpürgeler ahşap yüzeyi çizebileceği için bu tür süpürgeleri kullanmayın. Bu iş için özel ahşap zemin ucu olan elektrikli süpürgeleri idealdir.

Ahşap yüzeylere meyve suyu, soda ve asitli içeceklerin dökülmemesine çok dikkat edin. Çünkü bu sıvılar ahşap zemine döküldüklerinde büyük bir zarar verirler. Bu sıvılar ahşap yüzeye dökülür dökülmez ise acil olarak temizlenmelidir.

Siz de bu bilgiler ışığında, ahşap yüzeylerinizin temizliğini sağlayabilir ve ahşap eşyalarınızın bakımını yapabilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.