Ağır Kimyasallar Kullanmadan Havluları Beyazlatmanın 5 Yolu--

Ağır Kimyasallar Kullanmadan Havluları Beyazlatmanın 5 Yolu

Ağır Kimyasallar Kullanmadan Havluları Beyazlatmanın 5 Yolu--

Evlerde temizliğine en çok dikkat edilen şeylerden biri havlulardır. Havluları beyazlatmak için birçok insan çeşitli formüller aramaktadır. Kimyasal ürünlere ihtiyaç duymadan doğal tekniklerle havlularınızı beyazlatabilirsiniz. Havlular nemlendiğinde sadece kötü görünmez, aynı zamanda bakterilere açık hale gelir ve koku yapar. Bu sebeple, havlularınızı mutlaka temiz tutmalısınız.

 


Havlu temizlemek için doğal yöntemler


1. Karbonat ve beyaz sirke

/resimler/2018-6/20/1453486473089.jpg

 

 

Karbonat ve beyaz sirke karışımı, evdeki çeşitli yüzeyleri temizlemenin yanı sıra, havlularda da kullanabiliriz. Karbonat ve beyaz sirke karışımı, kimyasal ürünlere mükemmel bir alternatiftir. Havluları çamaşır makinesine attıktan sonra, beyaz sirke karbonat karışımını da eklerseniz, havluların tertemiz olduğunu göreceksiniz.

 


2. Hidrojen peroksit

Hidrojen peroksit ya da daha çok bilinen adıyla oksijenli, havluları muhteşem şekilde temizler ve klor içermez. Havludaki kirleri ve gri noktaları söküp atar. Çamaşır yıkamakta kullandığınız deterjana yarım fincan hidrojen peroksit eklediğinizde, çok daha etkili bir sonuç alacaksınız.

 


3. Limon suyu

/resimler/2018-6/20/1454344130231.jpg

 

 

 

Limonun içinde bulunan sitrik asit, havluyu hem temizler hem hoş bir koku verir. Limon suyu, tüm renklerde çok rahat şekilde kullanılabilir. Yarım bardak limon suyu ile bir litre sıcak suyu karıştırıp, havluları yarım saat bu suyun içinde beklettiğinizde, alacağınız sonuç mükemmel olacaktır.

 


4. Limon dilimleri

Limondaki bazı aktif maddeler, kötü koku yayan bakterileri ve lekeleri kovar. 1 litre suyu, içine dört adet limonu dilimleyip kaynatın. Ocağı kapattıktan sonra havlularınızı bir saat süreyle bu suda bekletin. Havluları sıktıktan sonra, çok az bir deterjanla makinede yıkayın.

 


5. Tuz

/resimler/2018-6/20/1454574130758.jpg

 

 

 

 

Birçok insana garip gelse de, tuz, havlu beyazlatma konusunda son derece iyidir. Bir yemek kaşığı suyu, bir litre sıcak su ile karıştırın. Havluları bir saat kadar bu karışımda bekletin. Daha sonra da kirleri çıkartmak amacıyla ovalayın. İşlem bittikten sonra havluları makineye atın ve normal ayarlarda yıkama işlemini yapın.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler