Ağır Gardırop Kokusu Nasıl Temizlenir?

Zamanla dolabın içerisinde meydana gelen ve dolabınıza sinen bu kötü kokular her dolabı açtığınızda sizi rahatsız edecektir.

Ağır Gardırop Kokusu Nasıl Temizlenir?

 Eğer eviniz içinde rutubet oranı fazla ise ya da sürekli olarak giysilerinizi havalandırmadan dolaba koyuyorsanız bu, zaman içerisinde dolabınızın basık, ağır ve kötü kokmaya başlamasına neden olacaktır.

Zamanla dolabın içerisinde meydana gelen ve dolabınıza sinen bu kötü kokular her dolabı açtığınızda sizi rahatsız edecektir.

Bu yüzden de bu kokuyu temizlemek için belli aralıklar ile gardırop temizliği yapılması şarttır.

 

Gardırop Kokusu Nasıl Önlenir?

 

Gardırobu yerleştirmek istediğinizde yani oda içerisinde belirli bir yere koymak istediğinizde mutlaka dolabın duvar ile arasında bir kol mesafesi kadar da olsa mesafe bırakarak yerleştirmeye devam edin.

Eğer evinizin içerisinde rutubet sorunu var ise o zaman dolabın içerisine rutubet gideren tabletlerden yerleştirebilirsiniz. Bu nem giderici tabletler hem oluşan nemi içlerine çeker hem de zaman içerisinde eriyerek yenisini yerleştirmeniz gerektiğini size hatırlatır. Bu çok işe yarayan nem gideren tabletleri hem yapı marketlerden hem de büyük marketlerden temin edebilirisiniz.

Yıkamış olduğunuz çamaşırları tam anlamı ile kurumadan gardıroba kesinlikle yerleştirmeyin.

Ütüleme işlemi sonrasında çamaşırlarınızın ütüden buharlanması sebebi ile fark etmeseniz de kıyafetleriniz nemli kalabilir. Bu yüzden de ütüleme işlemi tamamlandıktan hemen sonra çamaşırlarınızı dolaba yerleştirmek ya da katlamak için acele etmeyin. Ütüleme sonrasında çamaşırlarınızı biraz havalandırdıktan sonra katlayın ve dolabınıza yerleştirin.

Gardırobunuzun iç ve dış kısımlarını iyice temizleyin ve çamaşırları hemen değil bir müddet sonra dolabınızın tam anlamı ile kuruduğundan emin olduktan sonra kıyafetlerinizi yerleştirin.

Fark etmeseniz de bazı deterjan ya da yumuşatıcılar giysileriniz üzerinde hoş olmayan kokuların oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden deterjanınızın kokusu konusunda arkadaşlarınızdan ikinci bir fikir almayı deneyin.

Kesinlikle ama kesinlikle kirli veya terli kıyafetlerinizi dolaba temizlemeden yerleştirmeyin. Çünkü kirli kıyafetler ve özellikle üzerine ter kokusu sinmiş kıyafetlerin kokusu da temiz çamaşırlarınızı siner.

Gardırobun içerisine ayakkabılarınızı koymamak en iyisidir. Ancak mutlaka ayakkabılarınızı buraya koymanız gerekiyor ise ayakkabılarınızı önce temizleyin ve sonrasında ayakkabılarınızı mutlaka ayakkabı kutularına yerleştirin. Ayakkabıları saklamak için hem temizlemek hem kutulamak hem de ayakkabılar için özel bir dolap ayırmak en iyi yöntemlerden olacaktır.

 

Kötü Kokular Nasıl Temizlenir?

Dolaplarınızı her zaman düzenli bir şekilde havalandırın.

Dolaplarınıza sinmiş olan ve hoş olmayan bir koku var ise ilk önce tüm kıyafetlerinizi dolaptan çıkarın. Daha sonra 1 kova suyun içerisine sadece yarım çay bardağı kadar sirke ekleyin ve bu su ile dolabınızı güzelce silin. Daha sonra duru bir su ile dolabınızı iyice durulayın. Bu sayede dolabınızı hem mikroplardan arındıracak hem de kötü kokuları da tamamen önlemiş olacaksınız. Sirke kokusu için endişe etmeyin çünkü sirke kokusu kalıcı olmayacaktır.

Dolabınızın içerisini kontrol edin ve kirli veya hoş kokmayan kıyafetlerinizi iyice ayıklayın.

Dolabınızın her zaman güzel kokmasını istiyorsanız lavanta keselerini de kullanabilirsiniz. Ancak bu lavanta keseleri istediğiniz o keskin hoş kokuyu size sağlayamayacaktır. Bu yüzden dolaplarınızın muhteşem kokması için en iyi yöntem sıvı lavanta kokusunu büyükçe bir pamuğa bandırmak ve bu pamuğu da dolabınızın arka tarafına yerleştirmektir.

Sıvı lavanta bulamıyorsanız en basit olarak marketlerde satılan sıvı lavanta oda kokularından bir tane edinebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aldığınız bu oda kokusunu şişenin içerisinde bulunan lavanta sıvısından bir miktar pamuğun üzerine dökmek ve bu pamuğu da dolabın arka tarafına yerleştirmek olacaktır. Eğer bu sıvı lavantayı nerede bulacağınızı hala bilmiyorsanız BİM marketlerde satılan sıvı lavanta oda kokusundan faydalanabilirsiniz. Ayrıca yine aynı markette sıvı lavantanın yanı sıra birde meyve özlü oda sıvısı bulunmaktadır ve eğer lavanta kokusunubeğenmiyorsanız aynı işlemi bu meyve özü sıvısıyla da uygulayabilirsiniz.

Eğer yukarıdaki sıvıları istemiyorsanız bunun yerine yumuşatıcı da kullanabilirsiniz. Bunun için temiz ve boş bir sprey şişesine önce biraz su sonra da biraz yumuşatıcı ekleyin. Hazırladığınız bu karışım spreyini zaman zaman kıyafetlerinizin üstüne püskürtün.

Tüm bunların dışında isterseniz eski ve boş parfüm şişelerinizi de değerlendirebilirsiniz.

Bunun için parfüm şişelerinizin kapaklarını açık olarak dolaba koymanız yeterli olacaktır.

Eğer isterseniz hoş kokulu sabunlardan da alıp kıyafetlerinizin arasına yerleştirebilirsiniz. Ancak kalıp halindeki sabunlar istediğiniz o yoğun ve hoş kokuyu dolabın her köşesine yayamaz.

Bunun için hoş kokulu sabun kalıbını önce en küçük rende ayarında rendeleyin sonra bu sabun rendelerini küçük tül keselerin içine koyarak dolabınızın büyüklüğüne göre dolabın birkaç farklı köşesine yerleştirin.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler