5 Dakikada Hazırlanan Kurabiye

5 Dakikada Hazırlanan Kurabiye

5 Dakikada Hazırlanan Kurabiye

Evinizde, en sevdiğiniz koltuğunuzda rahat rahat dinlenirken birden kapı çalıyor. O da ne? Davetsiz misafir! Misafir beklemediğiniz için büyük ihtimalle evinizde ikram edilecek bir şey yok ama sakın telaşa kapılmayın, çünkü size beş dakikada hazırlayıp misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir kurabiye tarifi vereceğiz! Kağıt kalemler hazır mı?

Öncelikle kullanacağımız malzemelere göz atalım.

 

 

  • 250 gr. margarin veya tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri ya da normal toz şeker

Gördüğünüz gibi malzemelerimiz oldukça basit, evde her an bulunabilecek malzemeler. Tabii gelen misafirin artmasıyla malzemelerin ölçülerinin de artacağını söylemeden geçmeyelim. Zevkinize göre kurabiyenin üzerine ekmek için fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişleri hazırlayabilir, şeker kullanmayan konuklarınız için hurma suyu gibi tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Bir detayı daha yazmadan geçmeyelim; eğer mümkünse, malzemeleri belli bir süre önce buzdolabından çıkarır ve ılımış hale gelmelerini sağlarsanız daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca hijyen açısından hamuru yoğuracağınız kabın cam veya metal olması da önemli. Naçizane tavsiyelerimizi de verdiğimize göre kurabiyenin yapılışına geçebiliriz!

Bir kasenin içine sıvı hale getirdiğimiz yağı, şekeri ve yumurtanın sarısını koyduktan sonra iyice karıştırıyoruz. Yumurtanın beyazını ayrı bir yere koyuyoruz, o bize lazım olacak. Sonrasında ayrı bir kap alarak içine un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kabartma tozuyla birlikte vanilya da eklerseniz, kurabiyeleriniz mis gibi kokacaktır ama yine de tercih sizin tabii! Un ve kabartma tozu karışımını, şekerli olan karışıma ilave ettikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Sert olmayan, hafifçe elinize yapışan kıvama geldikten sonra hamurumuzu 15 dakika üstü kapalı halde bekletiyoruz ve kurabiyemiz şekillenme için hazır hale gelmiş oluyor!

 

Kurabiyelerimizi yerleştireceğimiz tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra hamurdan yuvarlak, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bu parçaları dilediğimiz gibi şekillendiriyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi, kurabiyenin üzerine ceviz, fındık gibi malzemeler ekebilirsiniz. Tabii bunun için öncelikle bu malzemeleri güzelce ezmek, sonrasında da şekillendirdiğimiz kurabiyelerin üst kısımlarını başta ayırdığımız yumurta akına batırmak gerekiyor. Yumurta akını batırdığımız kısmı ezdiğimiz malzemelerin içinde gezdirerek hamura yapışmalarını sağlayabilirsiniz. Eğer üzerine şeker, tarçın gibi tozlar eklemek isterseniz de aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Artık tek bir işlem kaldı, hazırladığımız kurabiyeleri pişirmek! Önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırına kurabiyelerimizi yerleştiriyoruz ve pişmelerini bekliyoruz. Pişme süresi fırına göre değişebilir, eğer kurabiyelerin görüntüsünde ıslaklık yoksa pişmiş demektir.

Dikkat etmemiz gerekenler neler?

  • Tepsi seçimi çok önemli! Çabuk ısınan, şekli bozuk olan tepsiler kurabiyenizi olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Eğer yağlı kağıt kullanmıyorsanız, kurabiyelerinizin yapışmaması için tepsinizi yağlamanız gerekmektedir.
  • Fırını 170-180 dereceden fazla bir ısıda ayarlamak kurabiyelerin birden pişmesine ve yanmasına sebep olabilir. Aman dikkat!

 

Tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun!

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler