2019 Yılının Dekorasyon Trendleri

2019 yılı ev trendleri bu sene evini yenileyecek ya da yeni ev kuracak çiftler için büyük önem taşıyor. Gelin hep birlikte bu trendlere göz atalım...

2019 Yılının Dekorasyon Trendleri

Dekorasyon hayatımızın içerisinde büyük ölçüde var. Gerek mobilya gerek objeler derken ger şey ahenk içerisinde olmalı. 2019 yılı dekorasyonu içerisinde bu ahenk bir miktar daha artıyor. Eskiden koltuk perde halı birbirine uydurulurdu şimdi ise duvarın rengi bile önemli. 2019 yılı dekorasyonu çığır açacak nitelikte.  Eskiden tona ton bir moda anlayışı vardı fakat bu yıl kalıpların dışına çıkıp zıtlıkları da kullanacağız. Bu yıl canlılığa ek olarak birde daha sıcak ama net renkleri kullanacağız. Buna em güzel örnek baharatlı bal rengi. Bundan bir kaç yıl önce yine bal rengi moda olmuştu bu sefer biraz daha ısıtılarak baharatlı bal rengi olarak karşımıza çıkıyor. 2019 yılı dekorasyonu daha spor desek doğru olur. Pastel tonların hakim olduğu özellikle baharatlı bal rengi yani daha sarımsı renkler ve soluk mavi ve kırmızılar trend.

Çocuk Odası

2019 yılı dekorasyonu bu konuda da yenilikler getirdi. Eskiden bebeğin cinsiyetiyle özdeşleşen renkler tamamına hâkimken şimdilerde bu renklere ara ara farklılıklar da katılıyor. Mesela mavi renk daha bebek mavişimden uzak olan lacivert tonlarında tercih edilirken birde araya gri iliştiriliyor. Kız bebek odaları ise klasik pembenin dışında daha mor ya da beyazlar içeren renklere hâkim olabiliyor. Tona ton secimden uzak araya mutlaka zıt bir renk serpiştiriliyor.

Salon

Salon dekorasyonu çok geniş bir yelpazeye sahip. Örneğin klasik kesim tercih edilebilirken asimetri kesimlere sahip spor ama daha çok ofis modasına ait parçalar da kullanılabilir. Renk olarak daha kapitone ürünlere uyum sağlayacak renkler tercih konusu. Örneğin köyü gri bir koltuk kullanılırken arkada kırmızı perdeler ya da mavi halılar kullanılabiliyor. Dediğimiz gibi alışılmışın dışına çıkılacak bir yıl oldu. Baharatlı bal renginin de en çok yakıştığı yer şüphesiz ki salonunuz olacaktır.

Yatak odası

Renk kavramı tabii ki kişinin iç dünyasıyla ilişkili bir durumdur. Yani canlı ve enerjim bir kimse pembeyi tercih ederken daha ağırkanlı insanlar mor ya da köyü renkleri seçebilir. Ancak spor kombinelerde en güzel yatak odası rengi mavi. Mavi rengini direkt olarak duvarınızda kullanabilirsiniz. Bu mavi cırt bir mavi yerine pastel bir mavi olmalıdır. Aynı şekilde bu duvar rengine ceviz daha el değmemiş gözüken işlem görmemiş mobilyaları tercih edebilirsiniz. Yatak örtünüzü de yine aynı şekilde açık mavi seçip yastıklarla araya gri ya da beyaz katabilirsiniz.

Mutfak

Günün azımsanamayacak kadar vaktimizi geçirdiğimiz yerlerden biri de mutfak. Eskiden daha net renkler moda idi. Yani siyah beyaz ya da kırmızı gibi. Şimdilerde ise daha doğal görünüm moda. Ahşap olan dolaplarınızı ceviz ya da meşe ağacından tercih edebilirsiniz. Bunu destekleyen koyu yağ yeşili duvar boyası seçebilirsiniz. Biliyoruz ki artık ev aletlerinde de doğallık moda ve mutfak tezgâhının üzerine bambu ürünler koyabilirsiniz.  


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler