2017 Bahçe Mobilyası Trendleri

Bahçe mobilyası seçiminde trendleri takip edin.

2017 Bahçe Mobilyası Trendleri

Bahçeve balkon mobilyalarının da artık yaşam alanlarımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden yaz aylarına adım adım yaklaştığımız şu günlerde bahçe mobilyalarımızı trendlere uygun olarak seçmek için araştırma yapmanın zamanı geldi.

Dekorasyon modası da giyim modasına benzer şekilde zaman içerisinde değişim gösterip çeşitleniyor. Bu yıl da bahçe, balkon ve teras gibi en keyifli zamanlarımızı geçirdiğimiz açık hava alanlarını nasıl dekore etmemiz gerektiğiyli ilgili yeni trendler var.Bu alanlar için seçimlerinizi yaparken trendler ışığında karar verebilmeniz için bilmeniz gerekenleri konunun uzmanlarına danıştık ve sizler için sorduk.

İşte L´unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır´ın, bahçe mobilyalarında 2017 trendleri konusunda sizler için tavsiyeleri.

1)      Farklı Materyaller Birlikte Kullanılacak

Bu yıl tek bir tarzın trend olduğunu söylemek doğru değil. Bahçe mobilyalarında son dönemlerde çok farklı tarzlar bir arada sunuluyor ve bu yıl da bahçelerde her tarzdan örnekler göreceğiz. Bu yıl tekdüze bahçelere rastlamayacağız. Mobilyalarımızda ahşap, metal, kumaş, ip gibi farkılı materyallerin bir arada kullanıldığını göreceğiz. Bu karışık tasarımları modern, vintage ve casual konseptlerle bahçelerimize taşıyacağız. En çok kullanılan malzemelerse Teak ağacı, sentetik rattan ve alüminyum olacak.

/resimler/2017-5/16/2315512896399.jpg

 

Kısaca özetleyecek olursak, koleksiyonlarda her malzemeden ürüne rastlayacağız. Bu da ürünlerin seçilmesinde kişisel tercihlerin devreye girmesine neden olacak. Örneğin tamamen doğal görünümlü bahçe mobilyası sevenler, teak malzeme bir ürünle dış mekanlara prestijli ve estetik bir görünüm kazandırarak dekorasyonuna renk katabilecek. Sentetik rattan ve alüminyum malzeme ürünlerse hafiflik ve yüksek dayanıklılık gibi avantajları sebebiyle tercih edilecek. Bu malzemelerin bir arada kombinlenmesi de bahçelerimize estetik kazandıracak. 2017 ilkbahar-yaz koleksiyonlarında her zevke uygun, evlerle de uyum sağlayacak farklı malzemelerin dikkat çekici kombinasyonlarını birçok farklı uygulama halinde göreceğiz.

2)      Yılın Trend Renkleri: Bej, Vizon, Siyah ve Gri

Bu yılın en trend renginin vizon olacağını söyleyebiliriz.Vizonun yanında bej, gri ve siyah renkler de sıklıkla kullanılacak. Zeminlerde baskın olarak açık renkler tercih edilirken, siyah türü koyu renkler özellikle metal aksamlarda, mobilya ayaklarında, kulplarında ve mobilyaların yüzeylerinde kendini gösterecek. Cesur detaylara sadelik eşlik edecek. Neşeli ve enerji veren renklerin de bu sezon birçok kişi tarafından tercih edileceğini söyleyebiliriz.

3)      Eskinin Trendleri Modern Çizgilerle Kendini Yeniden Gösterecek

Geçmişe dönüş eğilimi bu sene bahçe mobilyalarında da kendini gösterecek. Eski zamanlarda kullanılmış objelerden esinlenilerek tasarlanmış ve modern görünüm katılmış tasarımlar bahçelerimizde yaşayacağımız keyifli anlara eşlik edecek.

/resimler/2017-5/16/2316501178830.jpg

 

4)      Üçü Bir Arada: Konfor, Dayanıklılık ve Estetik

Bazı mobilyalar konforlu, bazı mobilyalar dayanıklı bazıları da estetik görünümlüdür. Bu yıl bu 3 önemli faktörün bir araya geleceği bir yıl olacak. Mobilyalar evlerin ve bahçelerin en değerli objeleri, bahçe ise insanlar için keyif ve huzurun yaşandığı bir alan. Bu yüzden bu alanları tasarlarken uzun zaman zevkle kullanacağımız parçalar seçmeliyiz. Dolayısıyla hem trendleri takip edip hem fonksiyonelliği ve konforu ön planda tutmalıyız. Kullanıcılar genelde kaliteli, dayanıklı, uzun ömürlü, bakımı kolay ve konforlu ürünleri tercih ediyor. Bu nedenle keyif anlarımıza eşlik eden bu güzide parçaların 2017 yılında konforuyla da ön plana çıktığını göreceğiz.

Kısaca bu yaz detaylara özen gösterilen koleksiyonların şıklıklarıyla da göz doldurduğuna şahit olacağız. Tasarımı ve kalitesi ile göz dolduran aynı zamanda da kullanıcı dostu olan pek çok iddialı ürünle karşılaşacağız. Konfor, dayanıklılık ve estetik görünüm gibi üç önemli kriter teak ağacı, sentetik rattan ve alüminyum malzemeler kullanılarak sağlanacak. Asıl önemli olanın ise tüketicinin hangi kriterleri dikkate aldığını bilmesi ve buna göre seçim yapmasının olduğunu söyleyebiliriz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler