2 Yaşından Küçüklere Vicks VapoRub Kullanmayın!--

2 Yaşından Küçüklere Vicks VapoRub Kullanmayın!

2 Yaşından Küçüklere Vicks VapoRub Kullanmayın!--


VapoRub, birçok insanın burnu tıkandığında ilk başvurduğu melhemdir. Fakat bebeklerde alerjilerin ortaya çıkmasına veya öksürük gibi durumlara sebep olabilir.

 


Neden 2 Yaşından Küçüklere Vicks VapoRub Kullanmamalısınız?

Büyük bir ihtimalle evinizin bir yerlerinde bir kutu Vicks Vaporup tutuyorsunuz. Belki de grip ve nezle gibi rahatsızlıklardan kurtulmak için göğsünüze sık sık sürüyorsunuz. Fakat aslında, bu ürünün kullanımında dikkatli davranmak gerekir. Bebeklerin daha iyi nefes almasını sağladığı inancı nedeniyle, özellikle ebeveynler çok sık kullanır. Fakat iki yaşın altındaki çocuklarda kullanımı, uzmanlarca tavsiye ediilmiyor. İki yaş ve altındaki bebeklerin hava kanalları yetişkinlere göre dardır bu yüzden, bu VapoRub vb. ürünler kullanıldığında, hava kanallarında iltihaplanma görülür. Bu iltihaplanma yüzünden de, bebeğin soluk alma kabiliyeti azalır.


Ayrıca, birçok uzman VapoRub kullanıldığında, çocuk hasta değilken bile nefes güçlüğü yaşayabileceği konusunda ebeveynlere uyarıda bulunuyor. İki yaşından küçük çocuklar gibi, hamileler de kullanmamalıdır.
Eğer bebeğinizde grip veya öksürük varsa, aşağıdaki tedavileri uygulayabilirsiniz.

 


Bebeğinizin burnuna tuzlu su verin

/resimler/2018-6/20/1443394429943.jpg

 

 

Soğuk algınlığına yakalanan bebek için ilk yapılması gereken, burun deliklerinin açık olduğundan emin olmaktır. Delikleri açmak için, tuzlu su iyi bir yöntemdir. Tuzlu suyu burnuna verdikten sonra, özel burun vakumlarıyla temizleyin. Ciddi şekilde yardımcı olacaktır.

 


Hidrasyon ve tuzlu su

 

Öksürüğü ortadan kaldırmak için, bebeğin dehidrasyona uğramadığından emin olmak lazım. Bebeğin yeterli sıvıyı tüketip, gerekli elektrolit ve minerallari alması lazımdır. Tuzlu su, bu açından da büyük bir nimettir.

 


Evinizi havalandırın

/resimler/2018-6/20/1446477558615.jpg

 

 

 

Toz ve kir çocukların sağlığını oldukça kötü etkileyebilmektedir. Boğaz ya da burunda alerjik reaksiyona da neden olur. Bu yüzden evi mutlaka temiz tutmalısınız. Günde en azından bir iki saat cam açarak, evi havalandırmalısınız. Evi temizlemek için kullanılan nemlendiricilerden de kullanabilirsiniz.
Bebeğinizi dinlendirin


Bütün insanlar gibi bebeklerin de hasta olduklarında enerji toplamak için dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bebeklerinse, yetişkinlere göre daha fazla uykuya ihtiyacı vardır. 2 yaşında bir çocuğun, hızlı iyileşmesini istiyorsanız, ihtiyaç duyduğu 12 saatlik uykuyu mutlaka ona vermelisiniz. Eğer bebeğinizin öksürüğü uzun süre geçmiyorsa, ateşi de varsa, bir doktora göstermek en iyi çözümdür.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler