Zorlu Kirler Nasıl Çıkar?

Zorlu Kirler Nasıl Çıkar?

  Zorlu Kirler Nasıl Çıkar?

 

  Kumaşınıza bulaşmış olan oje lekesini çıkartabilmeniz için aynı oranlarda eter ve alkol karışımını kullanabilirsiniz. Ancak lekenin bulaşmış olduğu bölgenin alt kısmına en az 5 kat katlamış olduğunuz bir bezi koyun ve lekenin bulaşmış olduğu bölgeyi temizlerken bu bezi sürekli kontrol etmeyi unutmayın. Sürekli olarak lekenin bulaşmış olduğu bölgenin alt kısmına bezin temiz olduğu bölgeleri kaydırın. Eğer ki leke hızlı bir şekilde çıkmadıysa yaptığınız işlemi tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Boya Lekeleri;Eğer ki boya lekesi henüz taze ise yardımcı malzemeniz kesinlikle terebentin olmalıdır. Fakat boyanın sürülmüş olduğu yer kurumuş ise zaman kaybetmeden lekeli bölgeyi sabunlu su yardımı ile iyice yıkayın ve ardından 3 saat kadar bu suyun içerisine kıyafeti bırakın. Boyanın tamamen yumuşadığından emin olduktan sonra bir bıçağın ters tarafının yardımı ile boyanın bulunduğu kısmı kazıyın. Son olarak lekenin oluşmuş olduğu bölgeyi terebentin yardımı ile güzelce silin.

Katran Ve Yağ Lekesi;Eğer ki herhangi bir yere katran veya yağ lekesi bulaşmış ise o halde perkloretilen veya tiner ile bölgeye tampon uygulamanız gerekmektedir. Ardından lekenin bulaşmış olduğu bölgeyi iyice şampuanlayın ve tekrar aynı işlemi bu sefer ispirto ile deneyin. Daha sonra bölgeye tekrar şampuan uygulayın. Eğer dilerseniz benzin yardımı ile de bu işlemleri yapabilirsiniz.

Pas Lekesi;Bilhassa sentetik olmayan kumaşlarınızdaki lekeleri limon suyunun içerisine tuz ekleyerek iyice ovalamanız gerekir. Ardından temiz bir suyun içerisine biraz amonyak ekleyin ve bu su yardım ile lekeli bölgeleri iyice silin ve durulayın. Daha sonra lekeli kısmı temiz bir su ile iyice ıslatın ve bu bölgenin üzerine kaynamış olan bir suyun buharını tutun. Son olarak bu bölgeyi kuzukulağı kullanarak güzelce ovaladıktan sonra sıcak su ile lekeli bölgeyi durulayın.

  Eğer ki kumaşınız sentetik ise bu tarz kumaşlara daha fazla özen göstermeniz gerekmektedir. Bu tür sentetik kumaşlardaki lekeleri çıkartmanın en iyi yolu lekeli olan bölgeyi limon yardımı ile soymaktır.

Kan Lekesi; Evdeki herhangi bir eşyanıza bulaşmış olan kanı temizlemek için kesinlikle sıcak su kullanmamalısınız. Sıcak su kan lekesinin pişmesine yardımcı olur ve kan lekesi kumaşın daha da derinlerine işler. Fakat bazı yollar yardımıyla eşyalarınızda kan lekesinden eser kalmayacaktır.

  Beyaz bir kumaşınıza bulaşmış olan kan lekesini temizleyebilmek için lekenin bulaşmış olduğu bölgeyi vakit kaybetmeden oksijenli su içerisine atın. Ardından sabunlu su ile bu kumaşınızı yıkayın.

  Eğer kan lekesinin bulaşmış olduğu kumaşınız renkli bir kumaş ise bu kumaşınızı temizlemek için suyun içerisine bir miktar nişasta ekleyin ve bunu tam bir hamur haline getirin. Ardından elde ettiğiniz bu hamuru lekeli olan bölgeye güzelce sürün ve böylece kurumasını bekleyin. Son olarak kumaşınızı fırçalayarak iyice temizleyin.  Renkli kumaşınıza bulaşmış olan kan lekesini temizlemenin bir başka yöntemi ise; aspirin tabletini biraz suyun içerisinde eritin ve lekenin bulaşmış olduğu bölgeyi bununla güzelce kaplayın. Son olarak bu bölgeyi kuruduktan sonra iyice fırçalayarak temizleyin.

Çimen Lekesi;Eğer ki çimen lekesinin bulaşmış olduğu kıyafetiniz çamaşır suyuna dayanıklı ise o halde lekeli kısmı biraz nemlendirin ve daha sonra üzerine biraz deterjanı dökün ve lekeli bölgeyi iyice ovalayın. Ardından sıcak olan suyun içerisine bir miktar çamaşır suyunu ekleyin ve bu kıyafeti güzelce yıkayın. Eğer ki leke inatçı bir leke ise bu bölgeyi alkol ile durulayın.

  Eğer ki çimen lekesi bulaşmış olan kıyafetiniz çamaşır suyuna dayanıklı bir tür değil ise o halde aynı işlemleri yalnızca çamaşır suyu kullanmadan uygulayın.

Daksil Lekesi;İlk olarak daksil lekesinin iyice kurumasını bekleyin ve ardından lekenin bulaşmış olduğu bölgeyi iyice fırçalayın ardından sabun ve su ile güzelce yıkayın. Eğer ki bu işlemlerden sonra leke çıkmadı ise o halde aşağıda vermiş olduğumuz mürekkep lekesi temizleme işlemlerini uygulayın.

Mürekkep Lekesi; Eğer ki kumaş dayanıklı bir kumaş ise o halde biraz ılık süt ve biraz da limon suyu yardımı ile lekeli olan bölgeyi silin. Ardından durulama işlemini uygulayın.

  Eğer ki lekenin bulaşmış olduğu kumaş nazik bir kumaş ise o halde lekenin kurumasının hemen ardından üzerine talk pudrasını güzelce serpin ve ardından leke geçene kadar o bölgeyi elbise fırçası yardımı ile fırçalayın.

  Eğer ki lekenin bulaşmış olduğu kumaş beyaz bir kumaş ise zaman kaybetmeden lekeli bölgenin üzerine hardalı sulandırın ve yayın. Ardından en az 30 dakika kadar bekleyin ve sünger yardımı ile lekeleri yıkayın. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler