Yeni Bir Eve Taşınmadan Önce Unutmamanız Gerekenler

Yeni bir eve taşınma fikri hepimizi heyecanlandırsada taşınma sürecinde işlerin yolunda gitmesi için dikkat etmemiz gerekenler vardır. İşte yeni bir eve taşınmadan önce unutmamanız gerekenler...

Yeni Bir Eve Taşınmadan Önce Unutmamanız Gerekenler

Taşınma telaşı yoğun bir stres sebebi kesinlikle. Kurulu bir düzeniniz var ve bu düzeni değiştirip başka bir ortama adapte olmanız gerekiyor. Bu oldukça stresli ve bazı küçük aksamalara sebep olacak bir durum. Bu stres kaynaklarının başında adaptasyon sorunu geliyor.  Sonuçta yeni bir ortam yeni bir düzen ve alışmanız doğal olarak zaman alacaktır. Eşyalarınızın yeni evinize sığıp duymayacağı ya da dizaynı oluşturma size stres oluşturacak başka bir durumdur. Peki, yeni bir eve taşınmadan önce nelere dikkat etmeliyiz nasıl bir yol haritası çizmeliyiz.  Bunları tek tek değerlendirelim

Yapılması gereken ne, nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yeni bir ev yeni telâşlar demek. Adaptasyon sorunu yaşayacağınız çok net bir durum. Peki, bunu nasıl en aza indiririz. Bunu başarabilmek ve türlü aksaklıklarla mücadele edebilmek için yol haritamızı belirlemeliyiz. Neler yapacağız evde nasıl tadilatlar yapılacak ya da neler eklenecek bunları bir liste hâline getirin. Plânlı ve programlı bir yol izlerseniz bu stresli durumu kolaylıkla atlatabilirsiniz ve hiçbir aksaklığa sebep olmadan taşınabilirsiniz.

Tadilât islerinizi evinize taşınmadan önce halledin

Ev taşıma işlerinin en başında gelen sorunlardan biri de tadilat işleri. Evinizi kendi zevkinize göre dizayn etmek istemeniz çok normal ve yeni eklemeler yapmanız gerekebilir ya da eşyalarınızla duvarların renkleri birbiri ile uyumlu olmayabilir. Bütün bu işleri evinize taşınmadan önce yapmanızda fayda var. Evinize taşındıktan sonra tadilat işlerini yapmanız hem eve adaptasyon sürecinizi geciktirir hem de tekrar temizlik yapmak zorunda kalabilirsiniz.

/resimler/2019-5/4/0052462867269.jpg

Yeni dekorasyonlara açık olun

Yeni ev yeni hayat prensibi ile bakarsanız yeni bir yaşam alanı oluşturuyorsunuz. Bu yeni alan için yeni dekorasyon önerilerine açık olun. Yeni trendleri takip edin ve bu trendleri eşyalarınıza uyarlayın. Kendinize yeni yaşam alanı oluşturun. Yeni evinizde ışığın geliş acısını ya da güneşin evinize giriş acısını değerlendirerek dekorasyonunuza ayna detayı da ekleyebilirsiniz.

Eşyalarınız zarar görmesin istiyorsanız uzman bir ekiple çalışın

Taşınma esnasında eşyalarınızın zarar görmesi olası. Bu zararı en aza indirmek ya da tamamen ortadan kaldırmak için işinde uzman bir firma ile çalışın.  Asansörlü taşıma sistemi olan bir nakliye şirketi size büyük kolaylık sağlayacaktır. Eşyalarınız taşınırken gerekli önlemleri sizlerde almalısınız. Deri koltuk ve benzeri eşyalarınızı koruyun ya da kırılacak eşyaların üzerine kırılacak diye not düşünüz.

Saat ayarlaması yapın

Taşınma işi gerçekten zor ve stresli bir süreç. Bu süreçte gecikmelerin olması sizi strese sokabilir. Bu durumun önüne geçmeniz için taşınma gününüzü saat saat planlamalısınız. Nakliye aracının gecikmesi durumunda işlerinizi aksatabilir. Bunun önüne geçmek için öncelikle stres kontrolünü sağlamanız ve saatlik plana uygun hareket etmeniz gerekir. Tabi siz bu plana uyarken çalıştığınız nakliye firması da bu saat planına uymalıdır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler