Yataktaki İdrar Lekesi Nasıl Temizlenir

Bu yöntemler işinize yarar!

Yataktaki İdrar Lekesi Nasıl Temizlenir

Yataktaki idrar lekesi, oldukça can sıkan ve hemen müdahale edilmediği takdirde temizlenmesi çok zor olan lekelerdendir. Kurumuş idrar lekesini ve kokusunu ortadan kaldırmak sizi çok zorlayacağından, lekeye oluşur oluşmaz müdahale etmenizi öneriyor ve sizi yataktaki idrar lekesini kolayca çıkarabilmenizi sağlayacak püf noktalarını okumaya davet ediyoruz. Umarız bu yöntemler işinize yarar!

  • Öncelikle lekeli bölgeyi soğuk suyla durulayın, ardından başka bir kovada toz deterjan veya enzim tozunu köpürtün ve bu köpürtülmüş su ile yataktaki lekeli bölgeyi temizleyin. Daha sonra yatağı her zamanki temizleme yönteminizle temizleyin ve son olarak yatağı tuzlu su ile silin.

 

Bu temizleme işlemi sonrasında yatağınızın renginde değişim olursa yatağınızı amonyak ile silin ve ardından bol su yardımıyla durulayın. Ama dikkat! Yatağınız yünlü ya da ipekli ise amonyak uygulamayın.

 /resimler/2018-3/2/1715230925386.jpg

 

 Kurumuş idrar lekesi nasıl temizlenir?

  • Eğer yatağınızda eskimiş ve sarı hale gelmiş idrar lekeleri varsa, temizlemek için klor beyazlatıcı kullanabilirsiniz. Ama beyazlatıcıyı uygularken dikkat edin; beyazlatıcı bazı yatak türlerinde sarı ve kahverengi lekelere yol açabilir.

 

  • Lekeli bölgeyi ıslatıp yarım saat bekletin. Ardından yatağınızın türüne uygun olan bir beyazlatıcı ve deterjanı karıştırarak bu karışımı ıslattığınız bölgeye sürün ve yaydırın. Yarım saat de böyle bekletin ve ardından durulayın. Lekeler temizlenecektir.

 

Dikkat! Beyaz olmayan yataklara beyazlatıcı ve deterjan karışımı uygulamadan önce, karışımı yatağın görünmeyen bir kısmına uygulayın; eğer beyazlatıcı yatakta iz bırakır veya yatağın rengini açarsa, onun yerine çok sıcak su kullanın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler