Vücutta Çıkan Sivilceleri Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

Vücutta Çıkan Sivilceleri Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

Vücutta Çıkan Sivilceleri Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

Vücutta Çıkan Sivilceleri Geçirmek İçin Neler Yapılabilir?

İçerisinde bulunduğumuz hayatın bize getirdiği güzelliklerin yanında çoğu zaman sıkıntılı, stresli, kaygılı, heyecanlı da olabiliriz. Bu duygu durumlar vücudumuzda birçok tepkimeye yol açmaktadır. Bu tepkimelerin başında vücudumuzun farklı farklı yerlerinde çıkan sivilceler gelmektedir. Vücutta çıkan sivilceler genellikle kaşıntı verici ve rahatsız edicidirler. Bu yüzden sivilceleri sıkça kaşır, kaşıdıkça da yolarız. Bu gibi durumlarda vücut sivilceleri kalıcı izler ya da lekeler bırakabilmektedir. Kış aylarında bu durumu pek önemsemesek dahi yazın kıyafetlerimizin açıklığı dolayısıyla ortaya çıkan lekelerimiz bize çoğu zaman rahatsızlık vermektedir. Peki ya bu vücut sivilcelerinden kurtulmak için neler yapılabilir? Müdahaleye geçmeden önce vücutta çıkan sivilcelerimizin türlerine hakim olmalı ve o şekilde bir müdahalede bulunmalıyız.

İltihaplı Vücut Sivilceleri

  Stresin hat safhada olduğu dönemlerimizde bu tip sivilceler tıpkı bir virüs gibi yayılırlar. Bilhassa sırt ve ense bölümlerinde baş gösteren bu sivilcelerin ana sebebi dengesiz beslenmek ve tabii ki strestir. İltihaplı vücut sivilceleri için mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Bu tarz sivilcelere dokunulmamalı ve kaşınılmamalıdır. Asi takdirde sivilceler daha da yaygınlaşacak ve vücudun farklı yerlerinde de çıkmaya başlayacaklardır.

Siyah Noktalı Vücut Sivilceleri

  Fazla kaşınmayan bu tür sivilceler iltihaplı vücut sivilceleri kadar yoğun çıkmazlar. Ancak oldukça büyük olabilen bu sivilcelerin tek sıkımlık ömürleri vardır. Bunun dışında oluşmuş olan içerisi kum gibi sert küçük sivilceler ise kese veya iyi bir peeling yardımı ile kolayca vücuttan atılabilmektedir.

Vücut Sivilceleri İçin Evde Yapılabilecek Doğal Kürler

1. Limon Kürü

  Sivilceli bölgenin direk üzerine uygulanacak olan bu kür için tek bir malzeme vardır o da limondur. Üç günde bir defa uygulanması uygun olan bu kür için yarım bir limonun suyu sıkılır ve bu limon suyu vücut sivilcelerinin direk üzerine bir pamuk veya bez yardımı ile uygulanır. Bu uygulamadan sonra sivilceler zaman içerisinde sönmeye başlar ve eğer ki sivilceler siyah nokta halini alırsa sadece siyah noktanın oluştuğu kısma hafifçe bastırılarak siyah nokta çıkartılabilir. Uç vermemiş olan sivilcelerin sıkılmasına gerek yoktur.

2. Çay Ağacı Yağı ve Çam Terebentin Yağı

  Bu iki yağdan da birer tatlı kaşığı alınarak karıştırılır ve sivilcenin üzerine direk uygulanır, bir gece boyunca bekletildikten sonra temizlenir. Bu kür haftada 2 kez uygulamaya uygundur. Bu kür cildinizi kurutacağı için sivilcelerinizin üzeri kabuk bağlasa dahi yolmamanızı tavsiye ederiz.

3. Lavanta Kürü

  Kurutulmuş vaziyette olan lavantalar bir su bardağı kadar sıcak suyun içerisinde demlenmeye bırakılır. Yaklaşık 15 dakika kadar demlenen lavantalar süzüldükten sonra soğuması için bırakılır. Soğumuş olan lavantanın içerisine 3 damla kadar çay ağacı yağı eklenir ve spreyli bir şişenin içerisine koyularak gün içerisinde sivilcelerin üzerine direk olarak uygulanır.

4. Maya Kürü

  5 yemek kaşığı ılık su ve 1 tatlı kaşığı kuru mayanın üzerine ılık su eklenerek bu karışımın aktif hale gelmesi beklenir. Mayanın aktif hale geldiğini üzerinde oluşacak olan kabarcıklardan anlayabilirsiniz. Bu karışım sivilcelerin üzerine bir fırça yardımı ile uygulanır ve kuruması beklenir. Kuruduktan sonra ılık su ile durulanır ve üzerine eğer mevcut ise çay ağacı yağı da uygulanır.

5. Çilekli Aspirin Kürü

  Bir tane aspirin ezilerek üzerine bir adet çilek eklenir ve çatal ile çileği çok fazla ezmemek kaydı ile ezilir ve birbirlerine karıştırılır. Hazırlanan bu karışım sivilcelerin üzerine kalın bir tabaka halinde sürülür ve kuruması beklenir. Kuruduktan sonra ılık su ile durulanır.

6. Bal ve Şeker Kürü

  Yarım tatlı kaşığı esmer toz ile bir tatlı kaşığı bal karıştırılarak vücutta oluşmuş olan sivilcelerin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. Bu uygulama iltihaplı vücut sivilcelerinin üzerine uygulanmamalıdır. Sürülen karışımın kuruması beklenirken peeling şeklinde masaj yapılarak uygulanır. Son olarak uygulanan bu kür haftada 3-4 defa kullanımı uygundur. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.