Viktorya Tarzı Dekarasyon Nedir?-

Viktorya Tarzı Dekarasyon Nedir?

Viktorya Tarzı Dekarasyon Nedir?-

Günümzüde, bir evin şıklığını belirleyen en önemli faktör dekorasyondur. Birçok ev sahibi, evini güzel bir dekorasyon içine sokarak, şık bir görünüm elde etmek istemektedir. Dünyadaki en popüler dekorasyon tarzlarından birisi de Viktorya stili dekorasyondur ve İngiltere´de ortaya çıkmıştır.
Viktorya dönemine ait evlerin iç tasarımının incelenmesi ilk olarak müstakil ev tarzı ile başlar. Evlerin her biri, o dönemlerde kendi iç tasarım stiline sahipti. Bir banliyö konutu, ya da bir şehir ya da kasaba evinin sunamadığı bazı avantajlar sundu. Mülk, şehirdeki kadar değerli olmadığından, bahçeler daha genişti. Tamamen şehir merkezine yerleşmiş olanlar, şehirden uzakta, bir kasabanın ve banliyö yaşamının birçok avantajından doğal olarak mahrum kalmışlardı. Kasabada ikamet edenlerse, çeşitli eğlecenlereden daha fazla yararlandılar. Bu tarz da o dönemde ortaya çıktı.

 


Tarzın İncelikleri

/resimler/2018-8/30/1641593641276.jpg

 

 

Üst orta sınıfa ait bir ailenin orijinal ikametgahı olan tipik bir Viktorya evini ele alalım. Hangi odaları içerir? Bir salon, yemek odası, oturma. odası, müzik odası ve ana yatak odası ve iki veya üç diğer yatak odası, muhtemelen bir kreş, mutfak ve bir banyo bu evlerde mevcut olurdu. Yüzyıl başından itibaren güzel pencereler ve panjurlar bu tarzda evlerin vazgeçilmezi oldu. İç mekan görüntülerini, mimari çizimleri, peyzaj tasarımlarını, kat planlarını ve tarihi evlerin tarihini içeren tarihi konaklar, Viktorya dönemine ait bir hazinen oluşturur.
Muhtemelen sahip olmak istediğiniz ev dekorasyonunun kaba taslaklarını bu şekilde elde edeceksiniz. Ancak, Viktorya tarzını tam olarak yakalamak için, sadece evin mimarisi yetmez. İç dekor da son derece önemlidir.

 


Viktorya Stilinde Mobilyalar

Viktorya dönemi mobilyası sağlam ve kalıcıydı; sandalyeler, sandıklar, dolaplar ve yatak odası mobilyaları birkaç kuşak boyu hizmet verdiler ve her bir genç çift eski evden atılan parçaları alıp daha sonra mobilyalarını daha yeni bir tarzda tamamladıktan sonra, ev eşyaları orijinal bir görünüme sahip oldu. Daha geniş ve varlıklı evler iyi tanımlanmış stiller içinde döşenmiştir; bazıları nesiller boyunca bütünüyle korunmuştur ve diğerleri yeni sahipleri tarafından donatılmıştır. Konik aynalar ve dev pirinç tutamakların yanı sıra klasik Viktorya kanepesi ile antika meşe dolabı koleksiyonu da dahil olmak üzere Viktorya dönemi mobilyalarının tarzları, son derece gösterişlidir.

 


Işıklandırma

19. yüzyılın sonları - 20. yüzyılın başlarında iç mekân aydınlatması için dört ana form mevcuttu - mum, kandil, gaz ve elektrik. Aydınlatma armatürü tasarımı, genel dekorasyon ve odanın donatılması ile uyumluydu. Tipik olarak salonda, yemek odasında ve oturma odasında dekoratif Viktorya aydınlatması ile büyük bir ihtişam vardı. Yemek odası masası ve kütüphane masası için Viktorya dönemi aydınlatmasının tarzı bir çeşit damla ışığı veya avize idi. Genel aydınlatma için duvar aplikleri, fenerler veya köşebentler tercih edildi. Rochester Brass Chandeliers gibi sanatsal Victoria lambaları ve armatürleri, birçok görkemli Viktorya evlerinde bulunmuştur. Eski bir Viktorya dönemi görünümü olan eski pirinç avizelerle evinizde 19. Yüzyıl başları havası estirebilirsiniz.

 


Vikorya Stili Aksesuar

Duvar saatleri ve muhteşem antika saatler sergileniyor. Ayrıca, New York´tan 1841 yılında gelen dokuma halı içeren antika dekoratif halılar ve kilimler de bu tarzın vazgeçilmezleri arasındaydı. Çoğu ev, çarşaf, yastık kılıfı ve havluların yanı sıra masa örtüleri yığınlarını gizlemek için bir keten dolaba sahipti. Klasik baskılar ve eski Fransız Posterleri, 19. yüzyılın sonlarından kalma antik golf izleri ve 18. yüzyıldan 19. yüzyıla geçilen döneme ait antika moda baskıları da Viktorya tarzı dekorasyona ihtişam eklerdi.. Otantik antika parçalarla gümüş levha servis parçaları, yemek takımları için en çok tercih edilen parçalardı. Viktorya evlerinde meşe, akçaağaç, kiraz, dişbudak, huş ağacı, Brezilya kirazı ve ceviz sert ağaçlar kullanılarak yapılan parke döşemeler de çok popülerdi. Çeşit çeşit yastıkalr da bu dekorasyonu sağlamanın önemli bir yoludur.. Üstelik, dekoratif yastıklar, bol kumaşların kalıntıları kullanılarak, az miktarda malzemeden ucuz bir şekilde üretilebilir, daha sonra şerit ve püsküllerden boncuk ve düğmelere kadar bir dizi süslemeyle süsleyip, dekorasyonunuz için oldukça şık yastıklar oluşturabilirsiniz. Kraliçe Viktorya´nın köpeğinin, bir yastık üzerine uzanmış görüntüsü, saltanatı boyunca popüler bir iğne işi konusuydu. Bu yüzden, bu motifl yastık ve yorgan kılıflarında sıkça kullanıdı. Bu tablo ile de daha iyi bir Viktorya tasarımına sahip olabilirsiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler