Tuvaleti Etkili Bir Şekilde Temizlemek için İpuçları--

Tuvaleti Etkili Bir Şekilde Temizlemek için İpuçları

Tuvaleti Etkili Bir Şekilde Temizlemek için İpuçları--


Sağlık ve hijyen için, tuvalet temizliğini etkili bir şekilde yapmak son derece önemlidir. Birçok kişi, temizliğe ayırdığı zamanın karşılığını alamadığını, temizliğinin yeterince etkili olmadığını düşünür. Fakat bunun sebebi, büyük ihtimalle doğru yöntemleri kullanmıyor olmaktır.
Tuvalet temizliğinin birinci yolu, çok güçlü kimyasallardan geçmez. Bu maddeler etkili olsa da birçok zararlı madde ile doludur. Bu maddeler ile temizlik yapıldığında, içindeki zararlı kimyasallar uçar ve havaya karışır. Bu durum da sağlığınızı oldukça kötü etkili. Bu sebepler, çok fazla kimyasal içermeye ürünleri tercih etmek akıllıcadır.
Fakat, tamamen sağlıklı olan birçok doğal yöntem de mevcuttur. Bu yöntemler, sağlıklı olmakla birlikte, temizlik konusunda da oldukça etkilidir. Bu nedenle hem sağlığımızı korumak hem de etkili temizlik için, doğal yöntemlere daha sık başvurmalıyız.
Tuvaleti temizliği klozetten başlamalı

 


Klozet temizliği

/resimler/2018-6/20/1345077330038.jpg

Sağlığımız için en zararlı bakteriler tuvalette bulunduğundan, her gün tuvalet temizliği yapılmalıdır. Bu ihtimal mümkün olmadığında, tuvalete her gün bir miktar tuvalet temizleyicisi dökmeliyiz.
Temizlikte en dikkat edilmesi gereken kısım, klozetin içinin temizlenmesidir. İç kısmı temizlemek için kullanacağımız dezenfektanda mutlaka klor olmalıdır. Bu işlemi gerçekleştirirken mutlaka eldiven, yüz maskesi takmalıyız. Dezenfektanı klozete döktükten sonra birkaç dakika bekleyip daha sonra fırça ile klozetin içini ovalayın. Sifonu da çektiğinizde işlem bitmiştir.
Lekelere ya da geçmeyen birikintilere karşı en etkili yöntem sirkedir. Eşit miktarda sirke ve suyu karıştırın, klozete dökün ve sifonu çekin. Kola da aynı şekilde bu kirlere karşı etkilidir. Ayrıca kola, borunun temizlenmesini de sağlar.

 


Küvet ve lavabo

Küvette de birçok leke ve pislik yer edebilir. Küvet temizliği için de sirke oldukça etkilidir. Sünger üzerine döktüğünüz sirkeyi lekelere ovalayarak uygulayın, biraz uğraştığınızda lekelerden eser kalmadığını göreceksiniz. Kâğıt havluyu sirke ile ıslatıp lekeli noktada 15 dakika kadar beklettiğinizde de etkili sonuçlar alabilirsiniz.
Lavaboda en çok dikkat etmeniz gereken yerler ise gider ve musluklardır. Bir fırça ile haftalık olarak içten dışa yaptığınız temizlik, tıkanıklığın giderilmesinde de etkili olacaktır.

 


Duş ve fayanslar

Duşların kirlenmesinin temel sebebi, tortu birikmesidir. Sirke, bu duruma karşı da etkilidir. Eşit miktarda su ve sirkeyi bir sprey şişesine doldurup, duşun metal bölgelerine sıkıp, kuru bir bezle sıktığınız alanları temizlediğinizde, tortuların çıktığını göreceksiniz. Sirke ve su karışımı, fayanslar üzerinde de aynı şekilde etkilidir. Lekeli ya da kireçli yerlere sıktıktan beş dakika sonra temizlerseniz çok iyi sonuç alırsınız. Fayans aralarındaki pisliği gidermek için en iyi yöntemse su ve potasyum hidrat karışımıdır. Aynı sirkede olduğu gibi eşit miktarda bir karışım yapın ve fayans aralarını bir diş fırçası kullanarak temizleyin.

 


Tuvaletteki küfleri temizlemek

Tuvalet temizliği yaparken unutulmaması gerekenler arasında küfler de vardır. Küflere karşı en etkili yöntemse, eşit miktarda çamaşır suyu, sabun ve ılık suyu karıştırıp küf olan yerlere sıkın, daha sonra eski bir havluyu bir süpürgeye geçirerek bu alanı temizleyin.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler