Turşu Suyu ile Sağlıklı Kilo Verin

Turşu Suyu ile Sağlıklı Kilo Verin

Turşu Suyu ile Sağlıklı Kilo Verin


Sıcak yaz günleri arkamızda kaldı. Yaz boyunca formumuzu korumaya çalıştık ancak kışın gelmesiyle birlikte kendimizi iştah açıcı yemeklerin güzelliğine kaptırınca formumuz yavaş yavaş bozulmaya başladı. Ancak bu soğuk günler bitecek, yaz gelecek. Baharın gelişiyle birlikte fazla kiloların gözümüze batmaya başlayacağı zamanlar kapıya dayanmadan, hem damak tadımıza uygun şeyler tüketip hem de formumuzu korumak ise mümkün. Nasıl mı? Turşu ve turşu sularıyla!


Turşu Suyuyla Nasıl Kilo Verilir?

Uzmanlar evde yapılan turşuların doğal prebiyotikler olduğunu belirtiyor. Taze sebzelerin doğal mayalanma süreci sizi hem kış mevsimiyle birlikte gelen soğuk algınlıklarından korur hem de vücudunuzun daha dirençli olmasını sağlar. Sadece bunlar da değil; bu prebiyotikleri formunuzu korumak için de kullanabilirsiniz. Turşu suyu sadece ödem attırmakla kalmayıp daha kolay yağ yakmanızı da sağlar. Gün boyunca bünyenizin izin verdiği miktarda içilen turşu suları hızlı ve sağlıklı bir biçimde kilo vermenizi sağlayabilir. Ancak, turşunun içinde bulunan tuz oranını dikkate almayı unutmayın.
Eğer fazla kilolara sahipseniz ve onlardan kurtulmak istiyorsanız, gün ortasında bir çay bardağı veya ¾ su bardağı turşu suyunu yemeklerin ardından içerek belli bir süre sonra fazla kilolarınıza veda edebilirsiniz.

/resimler/2019-3/8/1124509809878.jpg

 


Turşu ve turşu suyunda çeşniyi sevmiyorsanız en iyi kıvam acı biber ve kornişon turşusudur diyebiliriz. Acı biber turşusu, yağ yakılmasını hızlandırdığı için tavsiye edilmektedir.

Turşu kavanozunun içine atılan birkaç diş sarımsak, grip ve benzeri rahatsızlıklara karşı antibiyotik etkisindedir. Ayrıca sarımsak aromalı turşu sularının saç dökülmesini geciktirdiği bilinmektedir.

Çeşnilerle harmanlanmış tatları seviyorsanız; lahana, pancar turşusu ve ikisinin karışımı olan turşu sularını tavsiye edebiliriz. Eğer gün boyunca taze sebze/meyve yeme olanağınız yoksa, bu iki sebze yardımıyla formunuzu koruyabilirsiniz. 

Dikkat! Eğer tansiyon hastasıysanız, turşu ve turşu sularını diyetisyen kontrolünde tüketmelisiniz.

Bu konudaki en önemli şey, turşuların mutlaka ama mutlaka evde steril bir yerde hazırlanması. Unutmayın ki marketlerde bulunan konserve turşuların içindeki katkı maddeleri ve aşırı tuz, kilo almanıza neden olur.

Şimdiden afiyet olsun!


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler