Temizlik Yaparken Gözümüzden Kaçan 8 Yer

Temizlik Yaparken Gözümüzden Kaçan 8 Yer

Temizlik Yaparken Gözümüzden Kaçan 8 Yer

Temizlik Yaparken Gözümüzden Kaçan 8 Yer

Yataklarımızı, tuvaletlerimizi, salonlarımızı her gün mutlaka temizliyoruz. Peki ya evlerimiz bu sayede gerçekten temiz oluyor mu? Duvarlarımızda temizlediğimiz birçok yerden çok daha fazla bakteri birikir ve duvarlarımız kirlenir. Biz farkına varmasak da evimizin bazı köşeleri kirlenmekte ve biz o yerleri temizlemeden geçmekteyiz. Bakalım o atladığımız yerler nerelermiş.

Kahve makinesi

Sabahları kahve yaptığınızda kahvenin kokusu eskisi gibi size güzel gelmiyorsa artık o kahve makinesinin temizlenme vakti gelmiş demektir. Kahve kalıntılarının ve sert su birikintilerinin de temizlenmesi gerekmektedir. Kahve makinenizi yüzde elli su yüzde elli sirke karışımı yaparak makinenin su bölümüne bu karışımı koyup kahve yapıyor gibi çalıştırarak temizleyebilirsiniz. Suyu almaya başlayan makineyi durdurun ve bir saat kadar bekleyin. Ardından da sirkenin kokusu geçene kadar sadece su ile çalıştırın. Makilerinizin yıkanabilir bölümlerini ise bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

Yastıklar

Yatak odaklarında ve buralar dışında birçok yerde kullandığımız yastıklarımız en önemli temizlenmesi gereken yerlerin arasında yer almaktadır. Çünkü geceler boyunca toz akarları, ölü deri ve pislikler yastıklarda toplanmaktadır. Aynı şekilde salonlardaki koltukların üzerlerine koyduğumuz yastıkları temizlemeyi ve onları da zaman zaman yenilemeyi ihmal etmememiz gerekmektedir. Yastık kılıflarının periyodik olarak çıkarılıp yıkanması gerekmektedir. Bu ihmal edilmemelidir.

Mutfak Çöp Kovası

Çöp kutusunu boşalttığınız halde çöp kutunuzun kötü kokmasının sebebi artık onun da temizlenmesinin vaktinin geldiğinin işaretidir. Çöp kovalarında kalan kalıntılar bakteri çoğalmasına sebep olacaktır. Bir koku giderme ürünü ve bir dezenfektan püskürtmeden önce mutlaka çöp kutunuzu yıkamanız gerekmektedir.

Parkeler ve Döşemeler

Çıplak gözle bakıldığında temiz görünen döşeme ve parkeler maalesef ki göründüğü gibi temiz değildir. Aralarında toz akarları ve küfler bulunabilmektedir. Bu yüzden düzenli olarak süpürülmeleri ve belirli aralıklarla da ıslak bezle temizlenmelidir.

Bulaşık Makineleri

Birçok insana bu şaşırtıcı gelse de bulaşık makinelerinin de temizlenmeye ihtiyacı vardır. Bulaşık makinelerinin içinde yiyeceklerin artıkları, sabun köpüğü, su birikintileri ve küfler bulunabilir. Bu da makinenin tıkanmasına sebep olabilir. Bulaşık makinenizi temizlemeye öncelikle filtreden başlayabilirsiniz. Filtrelerde tabaklarda bulunan yiyeceklerin artıkları birikebilmektedir. Sonrasında ise makineyi deterjan ile de temizlemelisin.

Banyo Aksesuarları

Diş fırçalarınızı tuttuğunuz eşyalardan tuvaletlerinizin üzerine koyduğunuz cam kavanozlara bakteriler her yere yayılmaktadır. Tuvaletleri temizlerken bu eşyaları da mutlaka iyice temizlemeniz gerekmektedir.

Çamaşır makinesi

Çamaşırları yıkadıktan sonra giysilerinizi eskiden olduğu gibi temiz olmadığının düşünüyorsanız sorun kıyafetlerinizde değil makinenizdedir. Çamaşır makinenizin artık temizlenme vakti gelmiş demektir. Çamaşır makinenizi temizleyeceğiniz zaman kabartma tozu ve beyaz sirkeyi karıştırın ve makinenizi en sıcak ayara getirip çalıştırın.

Düğmeler, Kulplar ve Anahtarlar

Evinizde bulunan elektrik düğmeleri, kapılarınızın kolları, dolapların kulpları gibi çeşitli yerler muhakkak iyice dezenfekte edilmelidir. Mutfaklar ve banyolarda da bu alanlarınızı özellikle daha sık şekilde temizleyin.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler