Tatile Gitmeden Önce Yapılacaklar

Tatile Gitmeden Önce Yapılabilecekler

Tatile Gitmeden Önce Yapılacaklar

Tatile giderken tasarruf etmek isteyebilirsiniz ve bu tasarrufu nasıl yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu yazıda sizler için tatile gitmeden önce yapmanız gerekenleri derledik. Tatile çıkılacağı zaman evlerimiz kullanılması da harcamaları devam eder. Sizin tatilde olmanız bir şeyi değiştirmez. Bunun en temel sebebi ise su ve elektrik harcamalarıdır. Bu gibi şeyler kimi zaman gözden kaçmaktadır. Bu yüzden tatilden önce bir liste yapılmalıdır.

  • Kombi, termostat tarzı bir sisteminiz varsa mutlaka kapatın.
  • Musluklarınızın tümünü kapattığınızdan emin olun. Bulaşık ve çamaşır makinelerinin de su sızdırabileceğini unutmayın.
  • Buzdolabı içindeki besinleri önemsemelisiniz. Siz tatildeyken bozulabilecek yiyecekler olacaktır. Onlar bırakılmamalıdır. Bu yüzden buzdolabındaki son kullanma tarihleri yakın olan yiyecekleri bitirmelisiniz.
  • Elektrikli aletlerinizi fişten çıkarmış olun. Evinizde prize takılması gerekli olmayan birtakım cihazlar vardır. Bunlar küçük ev aletleri, televizyon gibi aletlerdir. Bu aletler fişten çıkarılmadıkça harcama yapmaya devam eder. Bu yüzden mutlaka fişten çıkarılmalıdır.
  • Tüm pencere ve kapıların kapatıldığından emin olun. Alarmlı bir sistem kullanıyorsanız ise uzun sürecek bir yolculuğa çıkıyor olduğunuzu firmaya da söylemelisiniz. Tatilde eğer size ulaşamayacaklarsa onlara bir acil durum numarası bırakmalısınız.
  • Eğer uzun bir tatil için yola çıkıyorsanız ve dönünce rahat etmek istiyorsanız koltuk, kanepe, sandalye ve masa gibi eşyalarınızın üzerine örtü örtebilirsiniz. Çünkü bu gibi eşyalar kullanılmasa da tozlanacaktır. Geldiğinizde eşyalarınızı temiz görmek istiyorsanız bu yöntemi uygulamalısınız.
  • Çiçekler susuz kalmamalıdır. Eğer ki onlara bakacak kimseniz yoksa saksılarının altını su ile doldurmalısınız. Ancak sıcak havalarda bu su çok çabuk buharlaşacağından bunu kısa sürecek olan tatillerinizde tercih etmelisiniz. Uzun süreli tatillerde mutlaka birinden yardım almalısınız.

Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler Neler

Taşınabilir Şarj Aleti

Bütün gün boyunca telefonlarınızın şarjı dayanmayacaktır. Sürekli olarak da bir priz bulamayacağınız için taşınabilir şarj cihazları bunun için birebirdir. Ufak ve de hafif oldukları için her yere taşınabilir özellikleri vardır.

Boyun Yastığı

Küçüklü büyüklü olan boyun yastıkları seyahat esnasında sizlere boyun ağrıları yaşatmadan rahat bir yolculuk yapmanıza yardımcı olacaktır.

Yağmurluk

Sıcak havada tatile gidiyor olsanız bile havanın ne zaman bozulacağı belli olmamaktadır. Bu yüzden yanınıza mutlaka bir yağmurluk almalısınız. Bu krizlerden koruyacaktır.

Kullanılan İlaçlar

Eğer bir rahatsızlığa sahipseniz kullandığınız tüm ilaçları yanınıza almadan çıkmamalısınız.

Kitap

Uzun süren yolculuklar gözünüzü korkutuyor olabilir. Uzun yolculukları eğlenceli bir hale getirmenin yollarının başında kitap gelmektedir. Sevdiğiniz tarzda bir kitap size yolun nasıl geçtiğini hissettirmeyecektir.

Fotoğraf Makinesi

Gidilen yerlerin fotoğraflarını herkes çekmek ister. Bu yüzden de yanınıza anılarınızı kaydetmek için bir fotoğraf makinesi almanız gerekmektedir.

Not Defteri

Yanınıza almanız gerekenlerin içinde not defteri de bulunmaktadır. Hangi otelde kalacağınızı, kaldığınız yerden ulaşımı nasıl sağlayacağınızı not ederseniz gittiğiniz yerlerde zorluk çekmezsiniz. Ayrıca gittiğiniz yerler hakkında da not almak isteyebilirsiniz.

Asma Kilit

Kalacak olduğunuz yere göre bu seçenek değişiklik gösterse de kendinizi güvende hissetmek isterseniz yanınıza bir asma kilit alıp bavulunuzu kilitleyebilirsiniz.

Pasaport

Özellikle yurt dışı tatile gidiyorsanız ve tatilinizin yarım kalmasını istemiyorsanız pasaportunuz asla unutulmaması gerekenler listesindedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler