Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

 

Bir tatil planı yapmak istiyorsunuz. Yıl boyu yoruldunuz artık dinlenmek için bir karara varmanız gerekiyor. O kadar çok seçenek ve gezilecek yer arasından hangisine gitsem diye kara kara düşünmeyin. Seyahat planlaması ile ilgili size yol gösterecek bir rehber hazırladık.

Tatil konusunda bütçe ve zaman en belirleyici iki değişken. Bu iki değişkeni öyle etkili bir şekilde kullanın ki hem keyfinizi katlayın hem de çok para harcamamış olun. Tatil yapmak için sınırlı süreniz var ise bu öneriler çok işinize yarayabilir.

Tatil ile ilgili kararlarınızı nasıl aldığınıza dair bir farkındalık oluşturmak adına başlamadan önce bazı sorular sormak yararlı olacak.

Şehir veya köy mü tercih edersiniz?
Macera ve adrenalin mi, rahatlama ve dinginlik mi?
Alışverişi mi daha çok seviyorsunuz yoksa bir müze gezmeyi mi?
Ailenizle, sevgilinizle veya iş arkadaşlarınızla. Bekli de tek başına. Tatile kiminle çıkacaksınız?
Bir seyahat şirketi ile çalışacak mısınız?
Bütçe ne durumda? Az mı?, Çok mu?
Daha önce pek de gidilmemiş gizemli rotalar mı yoksa herkesin bildiği yerler mi?

Bu sorular bile nasıl bir tatil istediğinize dair size bir ön fikir vermeye yeterli. Gerekiyorsa bu soruları ve cevaplarını bir kağıda yazarak rotanızı büyük ölçüde belirleyebilirsiniz.

Şimdi bazı öneriler eşliğinde bu kararınızı gözden geçirebilirsiniz.

 

Açık fikirli olun

/resimler/2018-6/27/1645508905565.jpg

 

 

Hiç duymadığınız, görmediğiniz hatta adını bile bilmediğiniz bir yer ile ilgili bir tur gördünüz. Bahsi geçen rotanın neresi olduğu ile ilgili bilginiz de yok. Hemen arama motoruna o yerin ismini yazın ve fikir sahibi olun. Sonrasında gidip gitmemek size kalmış. Ama adını bile bilmediğiniz bir çok yer size büyük maceralar vadedebilir.

 

 

 

Yaratıcılığınızı konuşturun

 

/resimler/2018-6/27/1646146718509.jpg

 

 

 

 

Bir yere gitmeye karar verdiniz. Ancak bir de baktınız uçak bileti ateş pahası. Hemen alternatifleri göz önüne getirerek buna çare arayın. Gitmek istediğiniz yere direk uçuş yerine oraya yakın bir yere uçabilirsiniz.. Sonrasında bir kaç saatlik otobüs yolculuğuna kimse hayır demez.

 

Farklı yakın rotaları göz önünden ayırmayın

Gitmeye karar verdiğiniz şehir bir turizm kenti olabilir ve bu nedenle çok pahalı konaklama seçenekleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Umutsuzluğa kapılmayın. Bu şehre10-20 dakikalık mesafelerde ve nispeten daha ucuz şehirler olabilir. Onları değerlendirebilirsiniz.

 

Karar verdikten sonra beklemeyin

Bir rota üzerinde karar kıldığınıza oraya gitmek için gerekli girişimleri hemen yapın. Konaklama rezervasyonu, yolculuk planlaması ve biletlerin satın alınması gibi. Yoksa siz karar verene kadar o bileti bir başkası satın alabilir, o otelde yer kalmayabilir.

 

Neden bu tatili istiyorum sorusunu kendinize sorun

Neden tatile çıkmak istiyorsunuz? Sadece rahatlamak ve eğlenmek mi? Macera ve adrenalin patlaması yaşamak mı? Yeni lezzetler tatmak mı? Yeni kültürler tanımak mı? Bu soruları ne kadar samimi cevaplarsanız o kadar isabetli bir karar verebilirsiniz.

 

Gerekirse yalnız gidin

Gerçekten gitmek istediğiniz bir yer var ve etrafınızdaki kimse oraya gitmek istemiyor mu? Bunun size engel olmasına izin vermeyin ve tek başınıza gidin.

 

Bütçe ve zaman sizi kısıtlamasın

Bütçe ve zaman olarak geniş imkanlara sahip olamayabilirsiniz. Yine de harika günübirlik tatiller yapabilirsiniz. Evinizin yakınlarında görülmeyi bekleyen onca destinasyon bulabilirsiniz. Sadece aramasını bilin.

Artık ne istediğinizi biliyorsunuz. Şimdi yapmanız gereken bu kararı uygulamaya koymak. Beklemeden, hemen.

Karar alma aşamasında sosyal medya ve interneti de etkili şekilde kullanabilirsiniz. Pinterest, instagram gibi ağlarda gitmek isteyebileceğiniz yerlerle ilgili onlarca seçenek görebilirsiniz. Ayrıca seyahat şirketlerinin ve tur aracılarının sitelerinde “gidilebilecek en iyi rotalar” başlıklı yazılarda da çokça alternatif bulma şansınız var.

 


Konaklama seçeneğine göre arama yapın

Karar verme sürecinde destinasyon aramak yerine bir süre konaklama seçeneklerine yoğunlaşabilirsiniz. Bir kaplıcada, lüks veya temalı bir otelde bulduğunuz bir fırsat ile rotanızı belirleyebilirsiniz.

Seyahat blogcular tam bir rota eksperi gibidir. Yararlanın

Seyahat blogları yazanların sitelerinde harika fikirler yer alabilir.

Gastro-turist olmak iyi bir seçenek olabilir

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan gastronomi turizmi lezzetli bir seçenek olarak karar listenizde kendine yer bulabilir. Bir yiyecek festivaline katılmak, farklı coğrafyalardaki farklı kültürlerin mutfaklarına yakından bakmak ve yeni lezzetler tatmak için bu seçeneği değerlendirebilirsiniz

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler