Soğuk Yerine Ilık Su İçmek --

Soğuk Yerine Ilık Su İçmek

Soğuk Yerine Ilık Su İçmek --


Soğuk yerine ılık su içmenin sağlığa birçok faydası vardır. İşte bunlar arasından en önemlileri;

 


Soğuk Yerine Ilık Su İçmek İçin 4 Neden

Birçok insan, özellikle kavurucu yaz sıcaklarında soğuk su tercih eder. Fakat aşağıda sayacağımız nedenlerden ötürü, soğuk suyu ılık suyla değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

 


1. Sıcak su sindirim sistemine çok faydalıdır

Ilık su sindirim sistemi için mükemmel bir yardımcıdır. Soğuk su, yediğimiz yağların vücutta katılaşmasına sebebiyet verir ve sindirimi yavaşlatır. Fakat ılık su buna zıt bir etki gösterir. Ilık su içtiğinizde, daha kolay bir sinirim yaparsınız. Kabızlık gibi problemlerden kaçınmış olursunuz.

 

 

/resimler/2018-6/20/1316245265135.jpg

 

 


2. Solunum sisteminizin bakımı için idealdir

Ilık su içmenin, sindirim sisteminin yanında, solunum sistemine de ciddi faydaları vardır. İçtiğiniz soğuk su, mukozaya kötü etki edebilir. Bununla birlikte, solunum yolu enfeksiyonuna yakalanma riskini artırır. Fakat ılık su boğazı yumuşatır ve tahrişi azaltır. Ayrıca ılık su, sabahları karşılaşılan ağız kuruluğunu da yok eder.

 


3. Bağışıklık sisteminizi düzgün çalışması için uyarır

Soğuk suyu çok fazla tüketmek kan damarlarınızda daralma meydana getirebilir. Fakat ılık ya da sıcak su, damarlarda genişleme yapar. Kan dolaşımını artırır. Bu sayede toksik maddeleri vücuttan daha kolay atarsınız.

 


4. Ilık su ve sinir sisteminiz

Bazı baş ağrıları düşün sıcaklıktan kaynaklanır. Soğuk su da bu yüzden baş ağrısına sebebiyet verebilir. Özellikle migreninz varsa, soğuk su her şeyi daha kötü hale getirebilir. Bununla birlikte ılık su tam tersine ağrı ve krampları azaltır.

 


Diğer hususlar

Su içmek sağlık açısından son derece önemlidir. Gün içinde en az altı ile sekiz bardak arası su içmelisiniz. Bunu yerine getirmezsiniz, organlarınızın görevini yerine getirmesi zorlaşır. Bu organlar arasında böbrekler ve karaciğer vardır. Su sayesinde, eklemlerinizin ve bağlarınızın direnci artar. Gereği kadar su tükettiğinizde, böbrek taşına yakalanma ve idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskiniz azalır. İçme suyunu yeterince tüketmezseniz dehidrasyona girebilir, toksik maddeleri vücudunuzdan atamayabilirsiniz. Gerekli suyu içtiğinizde, idrarla bu maddeler atarsınız. Kısacası, sağlığınız için günde 6-8 bardak su içmeniz gerekmektedir. Bu şekilde vücudunuz daha iyi çalışır. Suyun ılık olmasıysa ekstra fayda sağlayacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler