Soğan Suyu Zayıflatır mı? Diyet Yapanlar Kullanabilir mi ?--

Soğan Suyu Zayıflatır mı? Diyet Yapanlar Kullanabilir mi ?

Soğan Suyu Zayıflatır mı? Diyet Yapanlar Kullanabilir mi ?--

 

Soğan suyu zayıflatır mı sorusu özellikle de diyet yapanlar tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Bu sorunun cevabına geçmeden önce şunu belirtmekte fayda var, hiçbir bitki veya besinin tek başına insanları zayıflatma özelliği mevcut değildir.

Bazı bitkiler veya gıdalar metabolizmanızı bir miktar hızlandırabilir ve tokluk süresini de uzatarak veya egzersiz yapmak için enerjiyi bir miktar artırarak zayıflamaya faydalı olabilir ancak tam olarak uygun bir diyet yapmıyorsanız sadece tek bir gıda ile kilo vermeniz mümkün değildir.

Kısacası soğan suyu da zayıflamanıza yardımcı olabilecek gıdalar arasında yer alıyor. Ancak diyet ve egzersiz yapmadan zayıflamanızı sağlayacak bir besin değildir. Yani diyet ve egzersizle birlikte zayıflamaya yardımcı olabilecek besinler grubunda yer alıyor.

 

Soğan Suyunun Zayıflamaya Etkisi Var mıdır ?

 

/resimler/2018-6/12/1616193219496.jpg

Normalde soğanın kilo vermeye etkisi oldukça azdır. Yapılan araştırmalara göre soğanın yağ yakılmasını hızlandırdığı yönünde bir araştırma sonucu ya da bilgi bulunmuyor. Buna rağmen soğanın birçok faydası olduğu biliniyor. Soğanın diğer faydaları zayıflamanıza yardımcı olabilir.

Mesela soğan çorbası fosfor, demir, magnezyum, kalsiyum, çinko, bakır, manganez ve selenyum mineralleri ve bunun yanında da B6 vitamini bakımından son derece zengindir.

Bu denli çok sayıda ve önemli mineral içeren 1 büyük kase sade soğan çorbasında yalnızca 28 kalori bulunur. Soğan çorbasının bu özelliği ile diyet yaparken tam olarak almakta zorlandığınız bazı vitamin ve mineralleri vücudunuza alıp, ayrıca buna ek olarak çok düşük kalori miktarıyla da diyetinize devam etmenizi sağlayabilirsiniz.

Bir büyük kase miktarında soğan çorbası günlük insanlarda besin lifi ihtiyacının %3´üne denk gelen besin lifi içerir. Bu rakam yaklaşık olarak soğan çorbasının 1 gram besin lifi içerdiği anlamına gelmektedir. Besin lifi özellikle suyla birlikte tokluk hissi oluşmasını ve normale oranla daha kolay doynamızı sağlar. Ayrıca acıkma sürenizi de uzatan maddelerden biridir.

Günlük yemeklere soğan çorbası içerek başlamakta son derece etkili bir yöntemdir. Yemeğe soğan çorbası ile başlayarak günlük olarak normalde aldığınızdan daha az kalori miktarda kalori alarak yemekten kalkabilirsiniz.

Tüm bunların yanında besin lifi aynı zamanda tokluk hissine de etki edip uzattığı için ana öğünler arasındaki atıştırmalıkları daha da aza indirebilirsiniz.. Bu saydıklarımız soğan çorbasının hedeflediğiniz günlük kalori miktarını tutturmanıza yardımcı olacak özellikleri.

Soğan Suyu Diyeti Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

/resimler/2018-6/12/1615163530735.jpg

 

Uyguladığınız diyete yardımcı olması açısından diğer besinlerin yanında soğan suyu veya soğan çorbası tüketebilirsiniz. Ancak soğan suyu diyeti veya daha yaygın adıyla soğan çorbası olarak halk arasında bilinen diyet, tıpkı lahana çorbası diyeti gibi düşük kalorili olan “şok diyet” diye bilinen kategoridedir.

Bu diyetlerin temel özelliği, çok az kalori alımı sağlayarak kısa sürelerde çok kilo kaybı vaadetmesidir. Ancak bu diyetlerin sağlıklı olduğunu söylemek son derece güç. Bu tür diyetleri uygulayanlarda su kaybı çok yaşanırken yağ kaybı su kaybına oranla daha az miktarlarda yaşanmaktadır.

Şok diyetlerin başka kötü özellikleri de bulunur. Bu tür diyetlerin bir diğer kötü özelliği ise diyet sırasında verildiği sanılan kiloların diyete son verildikten sonra fazlasıyla geri dönmesidir.

Tüm bu bahsettiğimiz sebeplerden dolayı, özellikle de soğanın besin içeriği sebebiyle soğan suyunu diyet listenize eklemenizde herhangi bir sakınca mevcut olmasa da, yalnızca soğan çorbası içerek diyet yapıyorsanız bunu tavsiye etmek mümkün değildir. Çünkü bu tür bir diyetin bunun olumsuz etkileri olabileceğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

Soğan Suyu (Soğan Çorbası) Besin Değerleri

Soğan çorbası ve soğan suyu çoğu zaman aynı anlamı ifade etse de soğan çorbasında sade soğan suyuna oranla daha farklı olarak diğer malzemelerde kullanılır. Bu sebeple de kalorisi sade soğan suyuna göre bir miktar daha yüksektir.

Diyet İçin Soğan Çorbası Tarifi

Kullanılacak Malzemeler

• 1 adet soğan
• Yarım Havuç
• 2-3 mantar
• Tavuk Suyu
• 2-3 küçük parça kereviz
• Tuz

Besin Değerleri

• Kalori 50
• Toplam yağ 2.9 gr
• Toplam karbonhidrat 4.8 gr
• Toplam protein 1.4 gr

Soğan Çorbasında Bulunan Tüm Vitaminler

• Günlük ihtiyacın %3.3´ü kadar D vitamini
• Günlük ihtiyacın %0.5´i kadar E vitamini
• Günlük ihtiyacın %4.5´i kadar B5 vitamini
• Günlük ihtiyacın %6.3´ü kadar B2 vitamini
• Günlük ihtiyacın %2.5´i kadar B1 vitamini
• Günlük ihtiyacın %18.7´si kadar A vitamini
• Günlük ihtiyacın %4.1´i kadar B12 vitamini
• Günlük ihtiyacın %3.3´ü kadar B6 vitamini
• Günlük ihtiyacın %3.3´ü kadar C vitamini




Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler