Sivilce doğal yoldan nasıl geçer?

Sivilce doğal yoldan nasıl geçer?

Sivilce doğal yoldan nasıl geçer?


Sivilce, oldukça rahatsızlık verici bir cilt sorunudur. Bu sorunla savaşmak için ise birçok doğal yol var. Biz de bazılarını sizler için yazdık!
Sivilcelerden kurtulmanın doğal yolları
Aloe vera, sivilcelerle savaşta oldukça etkili bir bitkidir. Öncelikle aloe veranın yapraklarını kesin ve bitkiyi güzelce yıkayın. Daha sonra onları bir tülbente sarın ve 7 gün boyunca buzdolabında saklayın. Çıkardıktan sonra bitkiyi ufalayın, suyunu sıkın ve çıkan suyu sivilceler sürün. Bu işlemi her gün, günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

Sinir otunu güzelce yıkadıktan sonra ufalayın ve suyunu sıkın, sonrasında çıkan bu suyu sivilcelere sürün. Bunu her gün yapabilirsiniz.

Ilık sütün içinde 2 çorba kaşığı kuru bira mayasını eritin, koyu bir lapa kıvamına geldikten sonra bu karışımı ılık halde cildinize sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. İşte bu kadar! Bu uygulamayı haftada 2 kere yapabilirsiniz.

 

 

/resimler/2019-3/8/1111314481733.jpg

 

 

 

Çay ağacı yağı alın ve bu yağı günde birkaç kez sivilcelerin üzerine sürün. Etkili olacaktır.

Yeşil kili ve ılık suyu güzelce karıştırın, koyu lapa kıvamına geldikten sonra yüzünüze sürün. Maske kuruyunca yüzünüzü ılık su ile durulayın.

Dikkat! Eğer çok fazla sivilceye sahipseniz, bu problemi sadece dermatolog yardımıyla çözebilirsiniz. Ayrıca sivilce problemi, bir iç hastalığın belirtisi de olabilir. Böyle bir durumda dermatololojik tedavi olumlu sonuç vermeyecek ya da tedavinin geçici bir etkisi olacaktır. Bu sebeple, bir doktora başvurup gereken sağlık kontrollerini yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler