Sıklıkla Yapılan Dekorasyon Hataları

Sıklıkla Yapılan Dekorasyon Hataları

Sıklıkla Yapılan Dekorasyon Hataları

Evinizde değişikliğe gitmek istediğinizde ve en baştan dekore etmek istediğinizde saatlerce araştırma yoluna gidersiniz. Aslında aradığınızı da bulurusunuz, dekorasyon için kaynaklar sınırsızdır. Fakat dekorasyonunuzu tamamladığınızda evinize şöyle bir baktığınız zaman içinize sinmeyen bir durumla karşılaşırsınız. Bir şeylerin eksikolduğunuz düşünürsünüz.  Ama nasıl işin içinden çıkacağınızı bilemezsiniz. İşte tam bu noktada favoriev.com olarak işinize yarayan tüm ayrıntıları sizin için derledik.

 

Floresanlar İleAydınlatma

Aydınlatma mekanların dekorasyonunu tamamlayan en önemli unsurdur. Eşyaların, duvarın ve diğer objelerin göze güzel görünmesini sağlayan temel ögedir. Bu yüzden aydınlatma seçerken genel havayı bozmayacak bir ışık rengi, odanızın renklerini olduğundan daha farklı göstermeyecek bir aydınlatma yoğunluğu seçmelisiniz.

Yoğun bir floresan odanızda gayet soğuk bir ambiyans oluşturabilir. Ayrıca fiziksel olarak da rahatsız edebilir;  gözleriniyorup, başınızın ağrımasına neden olabilir.

Yumuşak ve kararında bir aydınlatma istiyorsanız gün ışığına yakın bir aydınlatma seçerek orta kararda  bir loşluk tercih etmelisiniz. Böylece odanız hem samimi bir havaya sahip olacak hem de dekorasyonunuzu tamamlamış olacaksınız.

 

/resimler/2017-6/8/0019336227557.jpg

 

 

Düzensizlik

Şık ve güzel görünümlü bir ortamın en belirleyici unsuru düzen ve temizliktir. Tozdan geçilmeyen bir odanın öncelikle pis olması göze çarpacak dekorasyonu en arka plandan kalacaktı. Fazla eşyalar göz kalabalığı yaratıp yine dekorasyonu zedeleyecektir. Odanızın genel görünümünü korumak istiyorsanız her daim düzenli ve temiz tutmaya özen göstermelisiniz.

Ayrıca eşyalarınızın hepsinin ortada olmasındansa akıllı saklama yöntemleriyle mimimal ve derli toplu bir görünüm yakalabilirisiniz.

 

Hazır Oda Takımları

Salonunuza veya diğer herhangi bir odanıza oturma grubu için seçim yaparken, mağazalardaki hazır takımları almak belki size kolaylık sağlıyor olabilir. Fakat bunlar her zaman kafanızdaki dekorasyon tarzına uyum sağlamayacaktır. Evinize getirdiğinizde uyumsuzluğu fark edeceksiniz. Kendi tarzınızı yansıtmayan bu takımlardan hiç hoşnut olmazsınız.

Hayalinizdeki odayı sağlayacak tasarım için farklı parçaları ve farklı renkleri bir araya getirmek akıllıca olacaktır. Tabii uyumu göz önüne alarak...

 

/resimler/2017-6/8/0022011230566.jpg

 

Duvar Dekorasyonu

Minimal ve sade duvarlar hemen her tarza uyum sağlayacaktır. Fakat sadece olacak diye duvarlarınızı bomboş bırakmak odanıza soğuk bir hava, cansız bir görüntü sağlayabilir. Bu yüzden kendi zevklerinize göre kullanabileceğiniz uygun sayıda tablo vb. aksesuar asmak akıllıca olur.

Asacağınızı tablonun çerçeve renkleri, lokasyonları dekorasyonunuzla ve birbiriyle uyumlu olmalı.

 

 

Bir Dekorasyon Klasiği: Vanilya Rengi

Eskiden beri alışkanlık haline gelmiş olan vanilya rengi duvarlarınızı süsledi. Ama artık farklılık ve tarz zamanıysa bu renkten vazgeçmelisiniz. Hem sadeliği hem şıklığı yansıttığını düşündüğünüz bu renk artık demode ve sıradan olma yoluna girmiş bulunuyor.

 

Karışmış Kablolar

Daha önce dağınıklıktan bahsetmiştik. İşte bu dağınıklığın bir diğer mşmarı kablolar... Teknoloji artık her alanda vazgeçilmezdir ama teknoloi aletlerin yarattığı dağınık görüntüyü engellemek bizim elimizde. Karışmış ve uzun kablolar bir anda odada müthiş dağınık bir ortam oluşturabilir.

 

/resimler/2017-6/8/0023532170191.jpg

 

Yapma Bitki Kullanımı

Dekorasyonunuzda her şey tamam ama bütün bu düzeni bir anda ortaya çıkaracak bir ürüne ihtiyacınız varsa bu yeşil bitkiler olacaktır. Ancak basitliğin önüne geçmek isityorsanız bitkilerinizi canlı seçmelisiniz.

 

/resimler/2017-6/8/0025449203566.jpg

 

Stor Perde İyi Bir Seçim Mi?

Bu tip perdeler her zaman kolay kullanılabilir olsa da şıklığı yakalamanız için en iyi seçenek değildir. Desenleri ve renkleriyle sizi yansıtacak başka perdeler beki de dekorasyonunuza daha iyi uyum sağlayacaktır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler