Salonum Küçük Nasıl Geniş Gösteririm Diyorsanız...

Salonum Küçük Nasıl Geniş Gösteririm Diyorsanız...

Salonum Küçük Nasıl Geniş Gösteririm Diyorsanız...

Evinizin belki de en sık kullanılan odalarından biri olan salonların dekorasyonu her şeyden önemlidir. Çünkü gerek ailenizin gerek misafirlerinizin vakti her zamanbu odada geçmekte. Sürekli göz önündeki, evinizin en nadide odasını eğer küçük buluyorsanız birkaç ipucu çok işiniz yarayacak.

 

Zeminde Kullandığınız Malzemeler Önemli

Zemin, salonungörüntüsünden memnun olmanız için neredeyse en belirleyici unsur. Salonunuzun kesintisiz ve geniş görünmesini istiyorsanız tek malzeme seçmenizi tavsiye ederiz. Ya halı tercih etmelisiniz ya da parke kullanmayı. Böylece parça parça görüntüyü engellemiş olacaksınız.

Ayrıca salonunuza açılan başka odalar varsa, bu odaların zemininde kullanacağınız malzeme de salonunuzla birebir aynı olmalı. Böylece kesilmiş bir görüntü yerine süreklilik gösteren bir görüntü elde edersiniz bu da salonunuzu olduğundan daha geniş gösterecektir.

 

Ayaklı Mobilyalar Tercih Edin

Mobilya seçiminizi tabanı yere bitişik koltuklar yerine ayaklı koltukları tercih etmelisiniz. Koltukların altından zeminin görünmesi yine sürekliliği sağlamanız için önemli. Aksi taktirde, koltuklarınız zemini keserse, gözle görünen alan daralacağından, salonunuz gözünüze görece daha küçük gelecektir.

 

/resimler/2017-5/24/1801299377240.jpg

 

 

Duvarları Aktif Kullanın

Odanızın sınırlarını belirleyecek olan unsur ise duvarlardır. Duvarların nasıl kullandığınız çok önemli. Odanızı daha geniş ve büyük göstermenin püf noktalarından biri de ilgiyi duvarlarınızın üst noktalarına çekmektir. Gözümüz ne kadar yükseğe bakarsa salonu o kadar büyük algılayacağımızdan duvarların üst kısımlarını aktif şekilde kullanıyor olmak önemli.

Perdeleriniz olabildiğince yukarı asmak ve uzun perde tercih etmek yani yükseltiyi arttırmak, odanızın boyunu uzatacaktır. Ayrıca tavanın üst kısmına kadar kitaplık yaptırmanız, o istediğiniz devasa görüntüyü sağlayabilir.

Tavanınızın üst taraflarına dikkat çekmenin başka bir yolu da kartonpiyerler. Üst taraflarda kullanacağınız kartonpiyer süsler yine ilgiyi salonun üstüne çeker.

 

 Eşya Düzenlemesi

Ferah bir mekan demek az eşya demektir. Tabii ki ihtiyacınız ölçüsünde mobilyalarınızı seçmelisiniz. Fakat salondan fazla eşyadan dolayı karmakarışık bir görüntü oluşmamalı. Rahat dolaşılabilen bir ortam yaratacak şekilde eşyalar yerleştirilmeli. Mümkün olduğunca eşyalar birbirinden uzak durmalı ki sanki salon büyük eşyalar salonda ayrı kalmak zorunda olmuş izlenimi versin.

Pencerelerin önündemümkünse eşya olmamalı veya küçük boyutta tercih edilmeli. Bazen eşyadan dolayı pencereler açılmıyor bu da sıkışık bir izlenim veriyor. Bu durumu düzenleyecek şekilde eşyalarınızı yerleştirmelisiniz.

Elektirik düğmeleri ve prizler de rahatlıkla ulaşılacak şekilde kullanıma açık olmalı.

 

Odanızı Genişleten Aynaları Kullanın

En bilenen geniş gösterme yöntemlerinden olan ayna da yine işinizi kolaylaştıracak bir aksesuar. Ayna ışığı yansıttığından dolayı bulunduğu ortamı olduğundan daha geniş göstermekte. Fakat aynanın neyi yansıttığına da dikkat çekmek gerek. Karşısında bahçe, ağaç ya da salonunuza koyduğunuz çiçekler olursa daha hoş bir hava oluşturacaktır.

Şuna da dikkat etmek gerekir ki tüm duvarı kaplayan ayna yerine parçalı aynalar seçmek her zaman daha modern bir seçim olacaktır. Duvarınıza uzun boylu bir ayna yaslayabilirsiniz veya küçük çerçeveli aynaları duvarınıza asarak modern havayı yine yakalayabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler