Saç Kırıklarını Onarmanın Yolları

Saç Kırıklarını Onarmanın Yolları

Saç Kırıklarını Onarmanın Yolları

 Saçlarımız, güneşin zararlı ışınları, deniz suyu, havuzlardaki kirli su, fön, yanlış kullanılan saç ürünleri, boya ve daha birçok farklı sebepten dolayı yıpranıp kırılmaktadır. Eğer saçlarımıza gerekli bakımlar yapılmazsa da saçlarımızın görüntüsü kötü, cansız ve mat bir hal alır. Bu nedenle de saçlarımıza düzenli olarak bakım yapılmalı ve kırıklar onarılmalıdır. Peki, saç kırıkları nasıl onarılır?

 

Kırıkları onarabilmek için neler yapmalıyız?

1) Saçımızdaki kırıkları onarabilmek için öncelikli olarak saçımızın da bir canlı olduğunu ve saçımızı ne kadar yorarsak ona o ölçüde zarar vereceğimizi de unutmamalıyız. Bu nedenle de saçlarımızı düzenli olarak nemlendirmeye dikkat etmeliyiz. Zira nem dengesi bozulan saçlar, kuruyarak kırıklara yol açmaktadır.

 

2) Öncelikle saçların kırılmaması için gerekli tedbirler alınmalı, kırıkların oluşmadan önüne geçilmelidir. Bunun için de duş esnasında saçlara gerekli maskeler uygulanmalı ve parmaklarla masaj yapılarak saç diplerine nem yedirilmedir. Duş sonrasında da saçların öncelikli olarak havluyla ıslaklığının alınması sağlanmalı daha sonrasında saçın altına bir havlu serilerek saçın kendi kendine kurumaya bırakılması gerekmektedir.

3)Fön makinelerini çok fazla kullanmak saça büyük ölçüde zarar vereceği için sık sık fön makineleriyle saç kurutmaktan ve fön çektirmekten uzak durulmalıdır.

 

Tüm bu uygulamalarla saçlarda kırık oluşmasının önüne geçilmiş olacaktır. Ancak yine de zaman içerisinde oluşan saç kırıkları nasıl onarılır sorusu merak edilmektedir.

 

Saç Kırıkları ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

 

 

Kırılan Saçlara Doğal Bakım Uygulamaları

 Kırılan saçlara hazır bakım ürünleri kullanmadan da evde kolayca bakım uygulamak oldukça kolaydır. Ayrıca bu bakım uygulaması ile kullanılacak ürünlerin doğal olması da saçları beslemekte ve saçlara daha sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır. Peki, doğal uygulamalarla saç kırıkları nasıl onarılır? İşte bu sorunun cevabı için en iyi uygulama zeytinyağından gelmektedir.

 

Zeytinyağı

 

Saçın uzunluğuna göre tüm saça yetecek kadar doğal zeytinyağı saçlara sürülür ve dipten uca yedirilir. Saçı bu şekilde yarım saat beklettikten sonra da iyice yıkanır. Zeytinyağının mucizevi nemlendirici etkisi sayesinde saçlar ihtiyacı olan nemi kazanacaktır. Ayrıca düzenli olarak uygulanan zeytinyağı maskesi ile de saçlardaki kırıklar onarılacak, saçlar daha sağlıklı bir hal alacak ve yeni kırık oluşumu da engellenecektir.

 

Zeytinyağı ve Yumurta Maskesi

 

Saç kırıklarını onarmak ve saçların doğal bir güzelliğe kavuşmasını sağlamak için yapılabilecek bir başka uygulama da zeytinyağı ve yumurtanın karışımından oluşan maskedir. 1 adet yumurtanın üzerine saçın uzunluğuna göre yeteri kadar zeytinyağı eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra saçlara uygulanır ve saça bone ya da poşet sarılarak bu şekilde saç 45 dakika kadar bekletilir. Sonrasında yıkanan ve haftada bir defa uygulanan bu bakım maskesi ile saçlardaki kırıklarda iyileşme gözlenecektir. Zeytinyağının nemlendirme etkisi ve yumurtanın proteininden yararlanılarak oluşturulan bu maske saçlara bir mucize gibi gelecek ve saçların dipten uca bakımlı ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

 

Biberiye Maskesi

Saç kırıklarını onarmak için uygulanan yöntemler arasında bulunan biberiye maskesi de saçı beslemekte ve saçın sağlıkla ışıldamasını sağlamaktadır. 1 yemek kaşığı havuç tohumu yağı, 1 yemek kaşığı biberiye yağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu bir kapta karıştırılarak saçlara masaj yapılarak uygulanmalıdır. Daha sonra streçle sarılan saçlar 2 saat kadar bekletilir. Beklemenin ardından yine saça masaj yaparak saçlar durulanır. Saçlar kuruduktan sonra ortaya çıkan sonuç ise gözle görülmeye değerdir. Saçın uzunluğuna göre miktarı ayarlanabilen maskenin her hafta uygulanması sonucunda saçlar bakımlı, sağlıklı ve ışıl ışılbir görünüme kavuşmaktadır. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler