Post Modern Dekarasyon -

Post Modern Dekarasyon

Post Modern Dekarasyon -


Postmodern Dekorasyon Nedir?

Postmodernizm, 1960´larda, modernize tepki olarak ortaya çıkan bir harekettir. Özgür düşüncenin bir getirisi olarak, postmodernizm köklerini, dünyanın, kuruluşunu, köklerini sorgulayan bir şekilde geliştirdi. 19. yüzyıl modernizminin işlevsel sınırlarını katı biçimde reddetti ve bunun yerine alışılmamış açıları, parlak renkleri ve malzeme ve dokuların bereketini kucakladı. Ev tasarımı bağlamında, postmodernizm, işlevsellikten ziyade formu odak noktasına alır. Mobilya, kendi başına bir yaşamı ele alır. Postmodernizm, sanattan felsefeye herşeye sızan bir düşünce hareketi olarak büyük bir etkiye sahiptir.
Doğru mobilyaları seçilmelidir

Eğer postmodern ev dekorasyonunu düzgün bir şekilde yapacaksanız, mobilyalarınızla başlayın. Postmodern temayı uygularken laminat, fiberglas, beton, mermer ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılabilir. Bu tasarım trendine ölçülü bir şekilde girmek istiyorsanız - belki de cüzdanınızı incitmekten kaçınarak- yemek odası gibi bir alanla başlayın.
Resene Havoc´a benzer bir görünümde olan şeffaf kırmızı sandalyeler çarpıcı bir etki yaratacak - yaratıcı sandalye ayakları olan çeşitleri tercih etmelisiniz.
Abajurlar sadece işlevsel olmamalıdır. Post modern döşemenin her noktasında olduğu gibi, ışıklandırmada da form da en az işlev kadar önemlidir. Bu yüzden onlar da mümkün olduğunca sıradışı gözükmelidir. Abajurlar için, canlılık hissi olan dekoratif parçaları seçin - Dekoratif bir zincire sahip parlak beyaz laminat abajurlar, yemek masasının üzerinde son derece çarpıcı gözükecek ve gerçek anlamıyla post modern bir yemek odasına sahip olmanızı sağlayacaktır.

Dekoratif vazolar -

isterse daha keskin, geometrik bir tasarım olsun - temayı güzel bir şekilde birbirine bağlamanıza yardımcı olacaktır. Aksesuarların temel işlevi, evdeki farklı bölümleri birbirine daha iyi şekilde bağlamak ve dekorasyonun evin her köşesine yayılmasını sağlamaktır.

Yemek odasına makyaj yaptıktan sonra, mutfağı ve salonu da düşünün. Bar tabureleri, kanepeler, sandalyeler, sehpalar, kilimler ve iç mekan heykelleri, postmodern dekorasyonları bir ev haline girmede yardımcı olabilir.


Doğru tonları seçin

Tamamlayıcı ve birbirine zıt renkler seçin, ancak mobilyalardan perdeye kadar, gölgeleri kapatmayı tercih edin. Postmodern tasarımda bir ölçüslük hissi hakim olsa da, belli noktalarda yine de ölçü gözetilerek hareket edilmesi gerekir. Yoksa karmakarışık bir görünüm ortaya çıkar. Bu dikkat edilmesi noktaların başında da renk seçimi gelmektedir. Dekorasyon bir renk artışı yapabilmek için, postmodern estetiğe uyan bir sanat eseri seçebilirsiniz. Bunların başında tablolar gelmektedir. Postmodern sanatçıların çizdiği renkli tablolar, salonunuzda oldukça güzel duracaktır.
Tüm odayı parlak bir renkle boyamak konusunda kendinizden emin değilseniz, kilim ve sandalyelere kadar her türlü objede kullanabileceğiniz hareketli parçalar ile postmodernizm için kendi yorumunuzu oluşturmaya başlayın. Kendinize daha çok güvenirseniz, duvarlara dağınık şekilde uygulanmış bir boya da tercih edebilirsiniz. Kısacası, post modern bir dekorasyonun yolu cesaretten geçmektedir. Yeterince cesur ve yenilikçi davranmayı başardığınızda evinize bu tarzı kolayca uygulayabilirsiniz.

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler