Para Biriktirmek İsteyenlere 10 Öneri

Elinize para geçince hemen harcadığınız için biriktiremiyor musunuz? O zaman bu yazımız tam size göre!

Para Biriktirmek İsteyenlere 10 Öneri

Para biriktirmek, hiç kaybedilmemesi gereken faydalı bir alışkanlıktır ancak kolay kazanılan bir alışkanlık değildir. Para biriktirmek istiyor ancak elinize para geçince hemen harcadığınız için biriktiremiyor musunuz? O zaman bu yazımız tam size göre! Çünkü, yatırım uzmanlarının para biriktirmek konusundaki önerilerini sizler için yazdık. Keyifli okumalar dileriz!

 

  • Bütçe analizi yapın.

 /resimler/2018-3/2/1613583353239.jpg

 

Öncelikle bir kağıda gelir ve giderlerinizi yazmalısınız. Giderlerinize kiranızı, faturalarınızı, dışarıda eğlenmek için harcadığınız parayı, yemek paranızı, gıda ve kıyafet masrafınızı; kısacası, para harcadığınız ne varsa yazmalısınız. Yazdıktan sonra gelir ve giderlerinizi karşılaştırarak, elinize kalan parayı hesaplamalısınız.

 

  • Gerekli ihtiyaçlarınızı belirleyin.

 /resimler/2018-3/2/1614270072562.jpg

Para biriktirmek için zaruri, yani gerekli ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Bunlar hangileri mi? Kira, gıda masrafı, kredi taksiti, elektrik, su faturası gibi her ay ödemeniz gereken giderler. Bunları bir yere not etmelisiniz. Para biriktirmek için zorunlu olan bu ödemelerinizi aksatmayın, aksattığınız her fatura yüzünden öteki ay daha fazla para ödersiniz ve bu durum sizin zararınıza olur.

 

 

  • Kredi kartınızı iptal ettirin.

 /resimler/2018-3/2/1614575541929.jpg

 

Kredi kartı kullanırken kendinizi kaybedip çok fazla alışveriş yapıyorsanız, kartınızı iptal ettirmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer kredi kartı olmadan zorlanacağınızı düşünüyorsanız, o zaman en azından kartınızın limitini düşürmelisiniz.

Kredi kartı borcunun sadece asgarisini ödeyenlerdenseniz kartınızı mutlaka kapattırmalısınız çünkü sadece asgarisini ödediğiniz borçlar birikip faizle birleşince, sizi zor durumda bırakır.

Alışverişe ‘´pinti´´ denilebilecek bir arkadaşınızla giderseniz ve kartınızı ona  teslim ederseniz, gereksiz alışverişlerinizde kartınızı size vermeyerek sizi kontrol edecektir. Bu da bizden bir tavsiye!

 

  • Hafta sonu alışveriş merkezine gitmeyin.

 

Alışveriş merkezlerinde mağazalar yan yana olduğundan, birine girdiğinizde yanındaki de aklınızı çelebilir. Bu sebeple, eğer para biriktirmek istiyorsanız hafta sonunuzu alışveriş merkezlerinde değil açık alanlarda geçirin. Sinemaya gitmek istiyorsanız, mağazaların kapalı olduğu saatleri tercih edin.

 

  • İhtiyacınız olmayan şeyleri almayın.

 /resimler/2018-3/2/1615299917531.jpg

 

 

Yeni bir eşya alacağınızda kendinize ‘´Bu eşyaya gerçekten ihtiyacım var mı?´´ sorusunu sorun, cevap ‘´Hayır.´´ ise almayın. Bu yöntemi alacağınız her eşya için uygulayarak paranızın cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Gıda alışverişinden önce de bir liste hazırlayıp, o listenin dışına çıkmadan alışverişinizi tamamlamalısınız.

 

  • Faturalarınızı azaltmaya çalışın.

 

Eğer tasarruf yaparsanız, faturalarınız oldukça azalacaktır. Örneğin bir odada otururken diğer odanın ışığını açık bırakmazsanız, evdeki sabit interneti daha düşük bir tarifeye geçirirseniz, akan, bozuk muslukları onarırsanız, doğal gazı açıp kapamak yerine belirli bir ayarda tutarsanız, tasarruflu ampuller kullanırsanız, yatarken tüm fişleri çekerseniz tasarruf etmiş ve faturalarınızın düşmesini sağlamış olursunuz.

 

  • Yakın yerlere yürüyerek gidin.

 /resimler/2018-3/2/1616118199721.jpg

 

Yakın mesafelere aracınızla gitmek yerine yürüyerek giderseniz, hem tasarruf hem de spor yapmış olursunuz. Uzak mesafelere ise toplu taşıma kullanarak gidebilirsiniz; böylece yakıt ve otopark parası ödememiş olursunuz.

 

  • Gelirinizden para biriktirin.

 

/resimler/2018-3/2/1620215235738.jpg

 

Gelirinizin büyük bir kısmını birikim için ayırmanıza gerek yok, %10´luk bir kısmını ayırsanız yeterli olacaktır. Birikim için bu oranda bir miktar ayırırsanız sosyal hayatınız da etkilenmez. Belirli bir miktar para biriktirdiğinizde paranızı daha da çoğaltmak için ek iş veya yatırım yapmayı düşünebilirsiniz.

 

  • Amacınız paranın gelmesi olsun.

 

Para biriktirdiğiniz zaman, paranın orada durmasından rahatsız olup para harcamanıza neden olacak olayları hayatınıza çekmeyin. Para ile ilgili olumsuz düşüncelerinizi değiştirmelisiniz, aksi takdirde size gelen para aynı şekilde geri çıkacaktır. Biriktireceğiniz paranın sizin hayatınızı güzelleştireceğine inanın, aksi halde para biriktirmeniz zorlaşır.

 

  • Paranızı çoğaltmak için adımlar atın.

 

Para biriktirebilmek kadar, parayı doğru şekilde harcamak da çok önemlidir. Paranızla yeni bir eğitime ya da kursa yazılabilir, daha fazla para kazanmak için ilk adımı atabilirsiniz. Paranızla hisse, ev, dükkan ya da arsa alabilir, borsada yatırım yapabilir ya da altın hesabı açtırabilir, böylece paranızı doğru bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

 

  • Para biriktirmek için sabırlı olmalı ve doğru adımlarla ilerlemelisiniz. Unutmayın! Para biriktirmeyi alışkanlık haline getirirseniz, belli bir süre geçtikten sonra hatırı sayılır miktarda birikiminiz olur.  

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler