Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir?--

Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir?

Pampas Otu Nasıl Yetiştirilir?--


Hem sıcak hem de kurak ortamlarda rahatlıkla yetişebilen pampas otu nasıl bir bitkidir ve hangi ortamda yetiştirilmelidir? İşte pampas otunun yetiştirilmesi ve bakımı hakkında bilgi.

 


Nasıl Yetiştirilir?

Çit bitkisi olarak da bilinen pampas otu genellikle hem sıcaklık hem de kuraklığa dayanıklı olması ile bilinir. Keskin yapraklı fıskiyeye benzeyen yaprakları vardır. Çitlerde genellikle dikkat çeken bir bitkidir.

 


Toprak:

Pampas otu genellikle kumlu balçıklı, yarı nemli ve nemli toprakları seven bir bitkidir. Kendi kendine günden güne gelişir. Dikmeden önce güneş alan bir yeri tercih etmenizi öneririz.

 

Bakım:

Arsız bir bitki oluşuyla bilinmektedir. Özellikle ılıman ve sıcak iklimlerde büyümesi sürekli olarak devam etmektedir. Soğuk iklimlerde ise sonbahar aylarında yaprakları sararır ve dökülür. Sıcak iklime sahip yerlerde bir yılda boyu 5-6 metreye kadar uzamaktadır. Eğer su kenarına ektiyseniz sulamanıza gerek yoktur. Bahar ayları yaklaştığında iyice budamanız gereklidir. İkili gruplar halinde su kenarlarına ekerseniz bir süre sonra her iki grupta hızla büyüyecek ve gösterişli bir ortam yaratacaktır. 

 

Üretim:

Genellikle nisan ayında üretim yapılması uygundur. Pampas otundan alacağınız parçayı toprağa doğrudan dikmeniz yeterli olacaktır. 

 

Çiçekler:

Çiçekleri genellikle geniştir ve 60 santimetreye kadar uzayabilir. Renkleri ise sarımsı veya gümüşi beyazdır. Yaz aylarından sonbahar başlangıcına kadar bu gösterişli çiçekleri taşır. Genellikle ağustostan ekime kadar çiçek açmaya devam eder. Pampas otunun en güzel çiçeklerini dişi bitkiler vermektedir. Bunları bahçenizde çim üzerine dikerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler