Odanızı Daha Sağlıklı Bir Yer Haline Getirmek için 6 Yol--

Odanızı Daha Sağlıklı Bir Yer Haline Getirmek için 6 Yol

Odanızı Daha Sağlıklı Bir Yer Haline Getirmek için 6 Yol--

Odayı temiz ve düzenli tutmak, sadece fiziksel değil, zihinsel sağlığınız için de oldukça faydalıdır. Ne kadar farkında olmasanız da, odanızda, hem duygusal hem fiziksel sağlığınızı etkileyecek birçok zararlı madde olabilir. Yaşadığımız alan, sağlığımız üzerinde son derece etkilidir. Güne iyi başlamak konusunda, nerede uyandığınız son derece önemlidir.
Odanızı huzurlu hale getirmek istiyorsanız, aşağıdaki tavsiyeleri uygulayın.

 

 


/resimler/2018-6/20/1114384653504.jpg

 

 


1. Elektronik aletlerden kaçının

Odanızdaki elektronik aletlerin fazlalığı, uyku kalitenizi sandığınızdan çok daha kötü etkiliyor olabilir. Tv, bilgisayar, cep telefonu gibi aletler, elektromanyetik dalgalar ile uyku kalitesini bozar ve bu da vücudun savunma sistemini düşürür. Bu yüzden, odada çok fazla cihaz olmamalıdır. Cep telefonunuzu da mutlaka yatağınızdan uzak tutmalısınız.

 


2. Odayı havalandırın

Her gün kaldığınız odanın havadar olması son derece önemlidir. Her gün, uykudan uyandığınız gibi en az on dakika süreyle pencereleri açık tutun. Temiz hava sayesinde hem oda temizlenir hem de zararlı mikroorganizmaların büyümesinin önüne geçilir.

 


3. Her hafta nevresim değiştirin

Haftada bir nevresim değişimi odanının temizliği açısından çok önemlidir. Nevresim değişimi ile, zararlı mikroorganizamların ve toz veya akarların önüne geçersiniz. Nevresiminizi temizlerken antibakteriyel sabun kullanmak da sağlık açısından çok önemlidir.

 


4. Odanızı bitkilerle dekore edin

Bitkiler hem dekorasyona olumlu etki eder hem de sağlığa faydalıdır. Hayavı temizleme konusunda çok etkili olsalar da, kapalı alanlar için her biri uygun değildir. Bu yüzden, stresi azaltan lavanta, anksiyete problemlerini hafifleten yasemin, iklim farklarına dayanıklı paşa kılıcı, ksileni yok eden orkide, oksijen yayan aloe vera gibi bitkiler, tercihleriniz arasında olmalıdır.

 


5. Çöpleri atın

Eğer odanızda sık şekilde yemek yiyorsanız, bunları odada birimeden hemen atmak önemlidir. Bunlar odada kaldıkça, kötü kokunun yanı sıra böcekleri de odaya davet edersiniz.

 


6. Her şeyi yerine koyun

Odayı toplu tutmak, aradığınız her şeyi çabuk şekilde bulmanın yanında, psikolojinizi da rahatlatır. Dağınıklık insanı rahatsız eder. Bu yüzden odanızı hep düzenli tutun.Uyanınca mutlaka yatağınızı toplayın, ayakkabılarınızı yerlerinde tutun ve kirli çamaşırlarınız için bir sepet bulundurun. Bu tavsiyeleri uygulayarak, hem hijyen açısından uygun hem de düzenli ve güzel bir odaya kavuşabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler