Mutfakta Tasarruf Yapmanın İpuçları

Mutfakta Tasarruf Yapmanın İpuçları

Mutfakta Tasarruf Yapmanın İpuçları

Eğer dilerseniz yaptığınız yemeklerden arta kalanlarla birçok yeni yemek yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken sizler için derlediğimiz ipuçlarına bir göz atmak.

Salatadan Nasıl Tasarruf Yapılır?

 Yapmış olduğunuz salatadan arta kalan domates dilimlerinin kabuk kısımlarını çıkartın ve evinizde bulunan domates salçasıyla iyice karıştırın. Bu karışımı dilediğiniz yemeğin içine gönül rahatlığıyla katabilirsiniz.

Yaptığınız salatadan kalmış olan diğer, salatalık, soğan, yeşilbiber ve soğan gibi malzemeleri un ile karıştırarak bir topak haline getirin. Ardından bu topaktan kopartacağınız parçaları tek tek kızartın ve sebze köfteleri haline getirin. Eğer dilerseniz bir başka seçenek olarak bu malzemeleri ince ince kıyarak sabahları ekmeğinizin üzerine sürdüğünüz peyniriniz ile karıştırarak kahvaltılık olarak da kullanabilirsiniz.

/resimler/2017-7/21/1354022544739.jpg

Yoğurtlu Karışımdan Nasıl Tasarruf Yapılır?

  Yoğurt ile yapılan her besinin çok çabuk bozulduğu aşikârdır. Bundan dolayı yoğurtla karıştırarak yaptığınız her yiyeceğin sadece sebzelerinden faydalanabilirsiniz. Bu sebzeleri değerlendirebilmeniz için hepsini püre şekline getirin ve içerisine biraz lor peyniri ilave edin. Böylece yeni ve farklı bir tat denemiş olacaksınız.

/resimler/2017-7/21/1354270201435.jpg

Et & Balık Tasarrufu Nasıl Yapılmalıdır?

/resimler/2017-7/21/1355108171086.jpg

Hindi Kemikleri;Yaptığınız yemekten kalmış olan hindi ve tavuk kemiklerini daha sonra dilerseniz çorbalarınız ve yapacağınız güveçler için saklayacağınız et suyunu kaynatabilirsiniz.

İnek Eti;Yaptığınız yemekten kalmış olan inek etini parçalara ayırın ve çorba ya da pilava ilave edin.

Köfte;Yemeğinizden kalan köfteleri dilerseniz spagettinizin sosuna ilave edebilirsiniz. Ya da bir başka alternatif olarak dilerseniz sandviçlerinizde ya da soğan ile mayonez ekleyerek yeniden servis edebilirsiniz.

İnek Pastırması;Yemeğinizden kalmış olan inek pastırmasını kızartın ve salatalarınızda ya da süs olarak kullanabileceğiniz diğer yemeklerinizde kullanın. İlk olarak inek pastırmasının yağını süzgeçten geçirin ve daha sonra buzdolabında saklayın. Bu yağ bilhassa patates ve yumurta kızartmak için birebirdir.

Ton Balığı Salatası;Yemeğinizden artmış olan ton balığı salatasını hali hazırda pişmiş olan makarnanıza ekleyebilirsiniz. Ardından bu yemeğin üzerine biraz peynir serpin ve yarım saat gibi kısa bir süreliğine fırına verin.

Makarna Tasarrufu

/resimler/2017-7/21/1356244266281.jpg

Yaptığınız yemekten artmış olan makarnaları tavuk ya da et suyuna ilave ederseniz çok güzel lezzetli çorbalar elde edebilirsiniz. Bir diğer alternatif olarak da makarnanın içerisine çeşniler, sebzeleri ve yağları ekleyerek makarna salatası yapabilirsiniz.

Tasarruf Yapmanın İpuçları

Margarin; Hem margarinlerin hem de tereyağların ambalaj kâğıtlarını atmayın. Bu ambalaj kâğıtlarıyla fırın tepsinizin yüzeylerin yağlayabilirsiniz.

Patlamış Mısır;Patlamış mısırlarınızı keyifle yedikten sonra dökülen kırıntıları galeta unu ya da ekmek kırıntısı yerine kullanabilirsiniz. Eğer mısır kırıntılarına ihtiyacınızın olacağını düşünüyorsanız temiz bir torbanın içerisine mısır kırıntılarını koyun ve ağzını bağlayın. Ardından bu torbanın üzerinden oklavanız yardımıyla birkaç sefer geçin, böylelikle kırıntılar daha da küçük parçalara ayrılmış olacaklar. 

Lahana Yaprakları;Lahananın yaprak kısımlarını güzelce ayıkladıktan sonra lahananın koçan kısmını atmayın. Bunun yerine koçan kısmını iyice rendeleyin ve salatalara hatta özellikle sebze çorbalarına çeşni olarak ekleyin.

Şeftali;Eğer almış olduğunuz şeftali tam olarak olgunlaşmamız ise üzülmenize gerek yok. Şeftalileri hemen bir gazete kâğıdına sarın ve temiz bir kutuda bir müddet saklayın. Ara sıra kontrol ederek istediğiniz olgunluğa eriştiklerinde kutudan çıkartmayı unutmayın.

Nane;Yaz aylarında almış olduğunuz naneleri iyice yıkayıp temizledikten sonra naneleri ayırın ve yapraklarını güneşte iyice kurutun. Ardından kurumuş nane yapraklarını bir araya getirin ve cam bir kavanozun içerisine biraz kimyon ve biraz da tuz ekleyerek saklayın. Bu nane karışımını kış aylarında hem sebze hem de et yemeklerinde rahatlıkla kullabilirsiniz.

Kızartma;Kızartmalarınızı yaparken hem daha sağlıklı olması hem de daha az yağ harcamak amacıyla kızartma yapacağınız yağın içine yağ kızmadan bir tutam kadar tuz atın.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler