Mutfakta istenmeyen kokulardan kurtulmanın anahtarı

Evlerde istenmeyen kokuların en çok karşılaşıldığı yerler arasında mutfaklar

Mutfakta istenmeyen kokulardan kurtulmanın anahtarı

Mutfakta istenmeyen kokulardan kurtulmanın anahtarı


Çöp kutuları ve sızıntılar, su giderleri, pişirilen yemeklerden çıkan kokular, lavabolardaki artıklar…Evlerde istenmeyen kokuların en çok karşılaşıldığı yerler arasında mutfaklar ilk sıralarda yer alır.

Mutfaklarda rahatsız edici kokularla karşılaşılmaması için önlem alınmalı, alınan önlemlere rağmen oluşan kötü kokuların giderilmesi içinse bazı püf noktalara dikkat edilmelidir.


Püf Noktalar ;

Yemek pişirilirken ortamın havalandırılması çok önemlidir. Bunun için pencere ve balkon kapıları açılmalı ya da aspiratör çalıştırılmalıdır.
Yemek kokularının giderilmesi için bir tava içinde bir miktar vanilya kavrulabilir. Kısık ateşte yapılan bu işlem sonucunda hem kötü kokulardan eser kalmaz.
Bir bardak su içerisine 2 yemek kaşığı kadar sirke ve bir adet limonun suyu sıkılıp bu karışımın ocakta kaynatılması da yemek kokularının giderilmesinde etkili bir yöntemdir.
Lahana ve kereviz gibi kokusundan pek hoşlanılmayan sebzeler pişirilirken tencere içerisine bir adet mantar tıpa, bütün ya da düzgün şekilde kesilmiş olarak atılabilir. Mantar tıpa istenmeyen kokuların mutfağa yayılmasını engeller.
Kızartmalardan kaynaklanan kötü kokuların önlenmesi içinse kızartma yapacağınız yağa bir tutam maydanoz eklenebilir.
Bir diğer yöntemde kesme şeker tavada kavrulabileceği gibi ocakta da yakılabilir. Her iki yöntemde üzerine bir miktar toz tarçın serpilirse daha etkili bir sonuç alınabilir.
Balık pişirilirken; küçük bir cezveye ya da sos kabına su ve defne yaprağı koyulup suyun bir süre kaynatılması yeterlidir.
Yemek yapılırken ocağa yakın bir yerde hoş kokulu mumlar yakılması evin ve mutfağın güzel kokmasını sağlar.
Mutfak lavabolarından kaynaklanan kötü kokuların giderilmesi içinse en pratik yöntem lavabo deliğine bir miktar karbonat ve sirke dökülmesidir. Bu şekilde lavabodaki tıkanıklıklar da giderilmiş olur.
Lavabodan kaynaklanan kötü kokuların giderilebilmesi için bir diğer yöntem de lavabo deliğinden içeriye bir miktar kahve telvesi ve ardından bol miktarda sıcak suyun dökülmesidir. Tabi sıcak suyu dökerken dikkatli olmakta fayda var.
Mutfaktaki kötü kokuların bir başka sebebi de çöp kovalarıdır. Bunun önüne geçmek için kapağı sıkı şekilde kapanan çöp kovaları kullanılmalı ve çöpün ağzı sürekli kapalı tutulmalıdır. Çöp kovalarının içleri de olası sızıntılardan dolayı kötü kokuların engellenebilmesi için sık sık deterjanlı bezle silinmelidir.
Çöp kovaları açıldığında hoş bir koku ile karşılaşmak için buz kalıbı içerisine minik limon parçaları koyulmalı ve limonların üzerine su ilave edilerek bu şekilde dondurulmalıdır. Belirli aralıklarla çöp kovasına limon parçası içeren buzlardan ilave edilirse çöpten kötü kokuların yayılması engellenebilir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler