Mükemmel Bir Cilt İçin Ev Yapımı Dört Gece Kremi--

Mükemmel Bir Cilt İçin Ev Yapımı Dört Gece Kremi

Mükemmel Bir Cilt İçin Ev Yapımı Dört Gece Kremi--


Cildinizin özelliklerine bağlı olarak, kendinize doğal gece kremleri hazırlayabilir ve kusursuz bir cilde kavuşabilirsiniz. Cilt kremi hazırlarken dikkat etmeniz gereken, cildinizdeki antioksidan miktarını artırmasıdır. Gece kremleri cilde bir parlaklık vermeli ve aynı zamanda yüzü lekesiz bir hale getirmelidir. Piyasadan pahalıya alacağınız gece kremleri bile, sentetik olduklarından cilde zarar verebilir. Bu yüzden şimdi size doğal krem formüllerini sunuyoruz;

 

 

 

/resimler/2018-6/19/1237221227709.jpg

 


1. Aloe vera, süt ve zeytinyağlı gece kremi

Size tarifini vereceğimiz ilk gece kremini hazırlaması son derece kolay. Bu krem, içinde bulundurduğu vitaminler, aminoasitler ve mineraller açısından oldukça zengin olan bu krem sayesinde, göz altlarınızdaki torbalı görüntüden kurtulacaksınız. Aloe vera, oldukça kuvvetli bir doğal nemlendiricidir. Süt içindeki laktik asit ölü hücreleri temizler. Tüm bu bileşenler bir araya gelince, cilt, nemlenmek için ihtiyacı olan yağları alır. İki yemek kaşığı süt tozu, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki yemek kaşığı aloe vera jelini, bir macun haline gelene kadar karıştırın. Yüz ve boynunuzu, sert olmayan bir sabun kullanarak, ılık su ile yıkayıp daha sonra kremi yüzünüze uygulayın. Bir süre masaj yapın. Kremin bir süre sonra cildinize çok iyi geldiğini göreceksiniz.

 


2. Avokado ve yumurtalı gece kremi

İkinci sıradaki krem, içerik olarak ilki kadar ilginizi çekmeyebilir. Fakat mutlaka ona da bir şans tanımalısınız. İçindeki bazı özellikleri ile sizi kendine hayran bırakabilir. Avokado, cildi besleyen birçok yağ asidine sahiptir. Bu şekilde cildi nemlendirir ve parlak hale getirir. Bu yağ asitleri, cildi güneşten de korur. Ayrıca, yumurta sarısı da yağ kolesterolü de içerir ve bu da kırışık cildi tedavi eder. Yumurtanın beyazı da, cildi demlendirir ve gözenekleri açar. Olgun haldeki yarım avokadoyu ezerek macun haline getirin, bir çiğ yumurtayı üzerine kırın ve ikisi krem hale gelene kadar çırpın. Ortaya çıkan kremayı yüzünüze ovalayarak sürün. Yatmadan önce biraz yüzünüzde tutun ve kremin kurumasını bekleyin. Sabah kalktığınızda yüzünüzü yumuşak bir sabun kullanarak yıkayın. Bu kremi haftada iki kez uygulayın. Artan kremi, dolapta saklayabilirsiniz.

 


3. Portakal ve yoğurtlu gece kremi

Bu gece kremi ise oldukça hoş bir aromaya sahiptir ve dokusu da güzeldir. Portakal kabuğu sayesinde, yorgunluk çizgileriniz belirginliğini kaybeder. Ayrıca cildiniz ihtiyaç duyduğu vitaminleri de alır. Yoğurt, zerdeçal ve limon suyu da, portakalın olumlu etkilerini tamamlar. Bir portakalın kabuğu rendeleyin, bir çorba kaşığı toz zerdeçal, yarım bardak doğal yoğurt ve bir tatlı kaşığı limon suyunu bir kapta krem haline gelene kadar karıştırın. Yumuşak bir sabun ile yüzünüzü yıkayın. Yüzünüzü kuruladıktan sonra kremi yüzünüze ince bir takaba olacak şekilde sürün. On beş dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Bu kremi her gece kullandığınızda daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Bu krem limon içerdiğinden, gece yüzünüzde bırakmamaya dikkat edin. Gece de kalmasını isterseniz, formülden limon suyunu çıkararak hazırlayın.

 


4. Bal ve Hindistan cevizi yağlı gece kremi

Balın ne kadar iyi bir anti-bakteriyel ve antioksidan olduğu uzun zamandır bilinmektedir. Hindistan cevizi yağı da oldukça güzel bir aromaya ve etkili antioksidanlara sahiptir. Yarım bardak Hindistan cevizi yağı ve 3 çorba kaşığı balı karıştırın. Sıvı hale gelinceye dek, ortaya çıkan kremi mikrodalgada ısıtın. Çıkartıp soğuttuktan sonra, sürmeden önce parmaklarınız arasında ısıtın. Dairesel hareketler yaparek kremi yüzünüze, boynunuza sürün. Gece yüzünüzde bırakın ve sabah hafif bir sabun kullanarak yıkayın. Artan kremi plastik kaplarda saklayabilirsiniz.
Anahtar kelimeler: gece kremi, ev yapımı gece kremi


Anahtar Kelimeler:

Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler