Mobilya Perde Uyumu Önerileri

Mobilya Perde Uyumu Önerileri

Mobilya Perde Uyumu Önerileri

Perde bir odanın görünümünde çok önemli bir bileşendir ve uyumsuz perdelerle dizayn edilmiş odaların ne kadar kötü göründüğüne daha önce şahit olmuşsunuzdur.

Perdeler odanın diğer bileşenleriyle uyum içinde olmalıdır. Oturma grubu, halılar, parkeler ve perdeler odayı oluşturan bir bütündür ve bu yüzden bu parçaların birbirleriyle olan uyumu güzel bir ev dekorasyonu için olmazsa olmazdır.

Ancak birçok kişi perde seçimine fazla özen göstermez. Oysa ki perde mobilya uyumu estetik bir ev dekorasyonunun ilk şartlarından biri belki de birincisidir. Mobilya perde uyumu sağlanarak kusursuz dekorasyon yapılabilir.

Peki mobilya ve perde uyumunu nasıl sağlayacağız? Bu yazıda bu konuda sizlere bazı püf noktaları vereceğiz.

Mobilya ve perde uyumu konusunda en sık yapılan hatalara düşmemek için birkaç püf noktasını bilmek yeterli olacaktır.

 

/resimler/2017-5/17/1959350698352.jpg

 

Mobilya Perde Uyumunda Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar:

  • Perde odada kullanılacak en son parçadır. Bu yüzden her şeyden önce mobilyalara, parkelere ve duvarların renklerine karar verilmiş olmalıdır.
  • Mobilya perde uyumu sağlamak için mobilyalar ile perdeler aynı tonda seçilir. Bu en sık yapılan hatalardandır. Birbiriyle aynı tonda görünen perde ve mobilyalar odanın silik görünmesine neden olur ve aynı tonu tutturmak oldukça güçtür.Odanız için seçtiğiniz oturma grubunun rengiyle aynı tonda perde seçmek yerinde aynı rengin farklı bir tonunda perde seçmek daha şıktır. Örneğin gri oturma takımınız varsa aynı rengin daha açık ya da daha koyu rengi bir perde seçebilirsiniz.
  • Oturma grubunun desenlerinin renginde perde seçmek mobilya perde uyumunda dikkate alınabilecek bir başka detaydır. Örneğin lacivert mobilyanızın desenleri gri rengindeyse, perdeleriniz de gri rengi olabilir. Böylece dekorasyonda daha estetik bir görünüme kavuşabilir. Etkiyi artırmak için perdelerin yanı sıra gri renginde aksesuarlar da kullanılabilir.
  • Desenli koltuklarla düz renk perdeler, düz renk koltuklarla desenli perdeler kullanmak gerekir. Desenli koltuklarla desenli perdeler kullanmak dekorasyonda karışık ve yorucu bir hava oluşmasına sebep olur. Bu ayrıntıya özellikle dikkat etmenizde fayda var.
  • Eğer eviniz alçak tavanlı ya da küçükse düz koltuklar tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde perdeleriniz de desensiz olmalıdır.
  • Mobilya ve perde uyumunda aynı renk paleti kullanmak yerine zıtlık oluşturabilecek renkler de kullanılabilir. Koyu renk koltuklar ile kontrast oluşturacak açık ve canlı renkler kullanabilirsiniz. Oturma grubunuza perdenizle aynı renkte bir koltuk da ekleyebilirsiniz.
  • Beyaz, bej, kahverengi gibi açık renkte perdeler pek çok mobilya ile kullanılabilir. Fakat mümkün olabildiğince kasvetli bir hava oluşturmamasına dikkat edilmelidir.
  • Perde ve mobilya uyumunda tercih edeceğiniz kumaşa da dikkat etmelisiniz. Mobilya ve perde kumaşı birbiriyle uyum içinde olmalıdır. Parlak kumaşlı koltuklarla keten perde kullanılmamalıdır. Saten koltuklar ile parlak kumaşlı perdeler kullanılabilir.

Bu yöntemleri kullanarak yapacağınız dekorasyonlarla evinize oldukça şık ve estetik bir hava katabilirsiniz.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler