Meyve Kabukları İle Mucizeler Yaratmak

Sivilcelerinize Karşı Portakal ve Limon Kabuğu

Meyve Kabukları İle Mucizeler Yaratmak

Meyve Kabukları İle Mucizeler Yaratmak

Bol bol meyve tüketmek sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz açısından yapmamız gerekenlerin içerisinde en lezzetlilerdendir. Fakat meyve kabuklarından reçel veya komposto yapmadan da duramadığımız bir gerecek. Bu meyve kabuklarının bunlar dışında da kullanım yerleri bulunmaktadır. Bu sayede cildinizi iyileştirirken çok para harcamaktan da kaçınmış olursunuz.

Sivilcelerinize Karşı Portakal ve Limon Kabuğu

Portakal ve de limonların kabukları içerisinde bulunan maddeler sayesinde antibiyotik özellik taşımaktadır. Cildinizdeki sivilcelerle olan savaşınızda da en yakın arkadaşınız olmaya adaydır. Eğer li cildiniz sivilcelere eğilimli ise portakal ve limondan yardım alarak cildinizi ovabilir ve de bakterileri yok edebilirsiniz.

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz de bu yağı portakal kabukları sayesinde kontrol altına almanız mümkündür. Ayrıca portakal kabukları gözeneklerde daralmaya da sebep olur. Böylece harika bir cilde merhaba dersiniz.

Tüm bunların dışında portakal kabuğu cilt tonlarında da eşitlemelere sebep olmaktadır. Cildi gençleştirip sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

/resimler/2017-7/20/1628456105489.jpg

 

Kırışıklıklarla Savaşta Mandalina Kabuğu

Kırışıklık kremlerinin oldukça yüksek olan fiyatlarına bakıldığında doğal bir kırışıklık giderici arayışına girilmektedir. Bu sorundan tek bir mandalina kabuğuyla kurtulmak da mümkün olabilmektedir. Mandalina kabuğu sayesinde cildiniz tüm esnekliğini koruyacak ve de kırışmaya karşı bir dayanıklılık kazanacaktır.

/resimler/2017-7/20/1629304387730.jpg

 

Meyve Kabuklarını Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Sirkelerin evlerdeki en doğal ve de en etkili temizleyiciler olduğu artık bilinen bir gerçektir. Fakat sirkelerin tek dezavantajı korkunç kokusudur. Sirke kokusu en dayanılmaz ve kötü kokular arasında yerini çoktan almıştır. Bu gibi kötü kokulara meyve kabuklarıyla savaş açabilirsiniz. Sirkenizi genişçe bir kabın içerisine boşaltın.

 

Muz Kabukları ile Çiçeklerinizi Besleyin

 

Çiçeklerinize verdiğiniz suyun içine muz kabukları atarsanız, çiçeklerinizin bakımı için ekstra besin sağlamış olursunuz. Bunun için muz kabuklarını küçük parçalara bölün ve bir kap suyun içinde bekletin. Birkaç gün sonra bu suyu çiçeklerinize dökün. Aynı yöntemi elma ve avokado kabuklarıyla da deneyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta kullandığınız meyvelerin doğal olması ve pestisit içermemesi. Aksi takdirde bu kimyasallar bitkilerinize de zarar verebilir.

 /resimler/2017-7/20/1630149390183.jpg

Evinizdeki Havayı Tazeleyin

Evlerimizde kullanmış olduğumuz kokularda doğal koku dendiğinde ilk akla gelen lavanta keseleri olmaktadır. Lavanta keselerine bir alternatif düşünüldüğünde ise bu alternatif meyve kabukları olmaktadır. Bu sayede evlerinizi doğal kokularla tazelemek mümkün olacaktır. Güneşin altında kurutmuş olduğunuz meyve kabuklarınızı ufalayarak bir kese içerisine doldurabilir ya da bir kaseye doldurup o kaseyi odanıza koyabilirsiniz. Bütün bunların yanında düşük bir ısıda ısıtmış olduğunuz vanilya özünü ve de meyve kabuklarını da bir kaseye ekleyerek evinize mükemmel bir koku karışımı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca portakal kabuklarınızı soymadan ikiye bölüp içlerini de kaşık yardımıyla çıkarın. Bu kabukları oluşturmuş olduğunuz kaselerin içerisinde karbonat da ekleyerek banyonuza, mutfağınıza, yatak odanıza koyun.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler