Makarna Kilo Aldırır Mı? Diyet Yaparken Tüketilir Mi?--

Makarna Kilo Aldırır Mı? Diyet Yaparken Tüketilir Mi?

Makarna Kilo Aldırır Mı? Diyet Yaparken Tüketilir Mi?--

 

Makarna kilo aldırır mı sorusu başta Canan Karatay olmak üzere daha pek çok uzmanın araştırıp çeşitli cevaplar verdiği sıkça sorulan bir sorudur. Bu soru karşısında makarnanın kilo aldırıp aldırmadığı her ne kadar uzmanlar arasında bazı ikilemlere neden olsa da genelde uzmanlar zararlı ve kilo aldırıcı bulur. Çok az miktarda nadiren tüketilmesinin uygun olduğu dile getirirler.
Adeta bir kompleks karbonhidrat deposu olan makarna, insanların kan şekerini birden bire hızla yükseltmez. Bu sebeple özellikle diyet sürecinde ölçümlü ve çok az olarak tüketilmesi uygun olabilir. Tam buğday ile üretilen bir makarna ile bol soslu ağır bir beyaz makarna aynı içeriğe ve vücutta aynı etkilere sahip değildir. Dolayısıyla da insan vücuduna kazandırdıkları kalori de bu açıdan farklılık göstermektedir.
Makarna tarifleri konusunda insanlar araştırma yaptığında genelde 1 tabak haşlanmış makarna toplam kaç kaloridir ve salçalı haşlanmış makarna kilo yapar mı şeklinde çeşitli sorular sorulmaktadır. İnsanların tercihlerine göre sosladıkları makarnalarda, bu sosla beraber kalori de almaktadır. Bu sebepten ötürü de bu süreçte yağsız ve tuzsuz makarna kilo aldırır mı sorusunu sormak daha mantıklı olacaktır. Öncelikle yağ kullanmadan aynı zamanda da tuzsuz olan makarna yemekleri soslu ve ağır makarnalara nazaran daha sağlıklı kabul edilse de onlar da çok sağlıklı değildir.

 

 

Sossuz Sade Makarna Kilo Aldırır mı?

 

/resimler/2018-6/12/1546442247288.jpg

 

Uzmanların soslu olanlara oranla daha masum kabul ettiği makarna seçeneklerinden biri de sade makarnadır. İnsanların diyet sürecinde bol soslu tüketilen makarnaların aksine daha çok sade makarnanın tüketilmesi gerekir çünkü diğerine oranla daha hafiftir. Elbette bunun da çok sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Bununla birlikte sade makarna kalorisi itibariyle de göz korkutucu bir besin değildir. Sade makarnayı orta boy olarak bir porsiyon tüketmeniz halinde toplam yaklaşık olarak 229 kalori almanız olasıdır. Eğer porsiyonlarınızı küçülterek yemek isterseniz bir küçük boy makarna porsiyonunun 190 kalori olduğu bilinmektedir.
Sossuz sade makarna yalnızca su kullanılarak pişirilmelidir. İçeriğine ambalajlı market ürünlerinden herhangi bir kalori içeren ürün ilave edilmemeli ve ayrıca da sıvıyağ, tereyağı ya da margarin gibi yağlar eklenmemelidir. Bununla birlikte haşlanarak tüketilen sade makarnalar için sıkça sorulan haşlanmış makarna kilo yapar mı sorusuna da yanıt verecek olursak sossuz makarnalara nazaran çok daha az kilo yaptığı uzmanlar tarafından bildirilmektedir.

 


Yoğurtlu Tüketilen Makarna Kilo Aldırır mı?

 

/resimler/2018-6/12/1549479438330.jpg

 


Evde yapılan doğal yoğurtlu makarna uzmanlar tarafından en çok önerilen makarna seçeneklerindendir. Hangi tip ve kesimde makarnayı yerseniz yiyin üzerine kesinlikle doğal yoğurt ilave etmeniz gerekir. Kişisel sağlık gelişim tablonuzu olumlu yönde etkileyecek olan ve son derece faydalı olan yoğurt aynı zamanda sindirimi de aktif ederek hızlandıracak ve zayıflamaya yardımcı olacaktır.
Sindirim sistemini hızlandırdığında ise insanların besin tükerek aldıkları kalorinin azalmasına yardımcı şekilde etki edecektir. Yoğurtlu makarna kilo aldırır mı şeklinde soru soranlardan biriyseniz bu şekilde tüketilen bir porsiyonun makarnanın kalorisinin yalnızca 129 olduğunu sizlere aktarabiliriz.
Bir orta boy porsiyonla tüketilen yoğurtlu makarna sadece 129 kaloridir. Eğer poorsiyonunuzu küçültmek isterseniz de rakam azalacak ve 105 kalori almış olacaksınız.

 


Domates Soslu Makarna Yemek Kilo Aldırır mı?

 

/resimler/2018-6/12/1547058028927.jpg

 


Genelde makarna çeşitleri arasında en hafif hamura sahip olan makarna hangisiyse o makarna sizin daha az kalori elde etmenizi ve daha az kilo almanızı sağlayacaktır. Bununla birlikte hazırladığınız sosların da kaloriye ilave olarak fazladan kalori geldiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. İnsanların en çok tükettikleri makarna tariflerinden biri domates soslu makarnadır tarifidir. Ancak ne var ki sevilmesinin yanı sıra bu tür makarnalar yüksek oranda kalori içeren ürünlerdir.
Domates soslu makarna kilo aldırır mı sorusuna cevap olarak domates soslu makarna kilo aldırır denilebilir. Birçok uzman bu konuda aynı fikirdedir bunu da belirtmek gerekiyor. Aslında kilo aldıran makarnanın kendisiyle birlikte onunla birlikte tercih edilen soslarıdır. Elbette sade de yense makarna yine kilo aldırıcı etkiye sahiptir.
Bir porsiyon tüketilen orta boy domates soslu makarna tam olarak 375 kaloriye değerindedir. Diyet yapan insanlar diyette makarna ölçüsünün son derece önemli olduğu kesinlikle akıllarından çıkarmamalıdır. Bu sebeple makarna yemeyi tercih ederken aynı zamanda porsiyonunun küçük olmasına büyük özen göstermeli ve makarnayı sık tüketmemelisiniz. Bununla birlikte küçük porsiyon domates soslu makarna da yaklaşık 350 kaloriye civarında bir etkiye sahiptir.

 

 

Salçalı Tüketilen Makarna Kilo Aldırır mı?

 

/resimler/2018-6/12/1550559908432.jpg

 


En çok tüketilen tariflerden biri de domates soslu makarnanın hemen arkasından gelen ve en sevilen makarna çeşitlerinden olan salçalı makarnadır. Evlerde salça kullanılarak hazırlanan bu makarna, bünyesinde yağ ve çeşitli baharatlar da bulundurur. Bu sebeple de salçalı makarna kilo aldırır mı sorusuna evet salçalı makarna kilo aldırır demekte bir sakınca yoktur.
Bir orta boy porsiyon salçalı makarna toplamda 232 kalori barındırır. Gün içinde en fazla bu tür makarnaların 7-8 yemek kaşığı civarında tüketilmesi sizin için yeterli olacaktır. Ayrıca bir yemek kaşığı makarna tepeleme dolduğunda insan vücudu için 30 kaloriye denk bir kaloridedir.
Kepekli Makarna Tüketmek Kilo Aldırır mı?
Özellikle de makarnaya karşı farklı bir düşkünlüğü olan insanlar, diyet sürecinde makarna tüketiminden vazgeçemezler. Vazgeçemedikleri için de diyete başlamadan sorulan ilk sorulardan biri her zaman kepekli makarna kilo aldırır mı şeklindeki soru olur.
Sık tüketilen beyaz makarna yerine kepekli makarna tercih etmenin insanlar açısından etkisi çok değildir. Yani alınan kalori açısından pek de bir farkı bulunmaz. Bir porsiyon orta boy kepekli makarna toplam 253 kaloriyi vücudumuza almamızı sağlar. Kepekli makarna yalnızca sindirimi hızlandırdığı için ve diğer makarna gibi hamur olarak mideye oturmadığı için insanlar tarafından tercih edilebilir seçeneklerdendir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler