Lavanta Sabunu Tarifi

Kendi kendinize lavanta sabunu yapmanızı önermemizin sebepleri:

Lavanta Sabunu Tarifi

Lavanta Sabunu Tarifi

Kendi kendinize lavanta sabunu yapmanızı önermemizin sebepleri:

Çünkü lavanta rahatlatan bir bitkidir.

Çünkü astrenjan( doku büzücü), antiseptik, antiviral ve de antibakteriyel bazı özellikleri sebebi ile egzama, akne, yanık, dermatitin ve su toplamalarının iyileşmesinde etkili bir rol oynar.

Çünkü lavantayı temizlik ürünlerinde de sıkça kullanırız.

Çünkü onun mor rengi ona çok orijinal bir hava katıyor.

Çünkü oldukça hoş olan bir kokusu var.

Çünkü çocuklar ve bebekler için dahi önerilen çok yumuşak olan bir bitkidir.

Çünkü lavanta sabununu giysilerinize, çekmecelerinize ve yatağınıza hoş bir koku bırakması amacı ile de kullanabilirsiniz.

Çünkü oldukça yaratıcı ve basit bir hediyedir.

Lavantalı sabun tarifi

Malzemeler:

30 gram Kostik soda

210 ml Zeytinyağı veya Ayçiçek yağı

65 ml Saf su

Taze veya kurutulmuş lavanta çiçeği

Lavanta yağı

Ayrıca aşağıdaki ekipmanları hazırlamalısınız:

İstediğiniz şekilde olan bir kalıp

Koruyucu gözlük

Tencere

El blendırı

Cam kase

Karıştırmanız için ahşap kaşık

Lavantalı sabun hazırlanışı

Önce kalıbı hazırlayın ve ilk olarak da içerisine biraz lavanta çiçeğini yerleştirin. Bu sayede sabununuzu kalıptan çıkardığınız zaman sabunun üst kısmında lavanta çiçekleri görünecektir. Koruma gözlükleriniz gözünüzdeyken dikkatli bir şekilde cam kasenizi lavabo içerisine yerleştirip kasenizin içerisine kostik soda dökün. Ardından da saf suyu ekleyin. Etrafınıza sıçramaması için de bu sıra ile karışmaya mutlaka özen gösterin. Bu işlem tepkimeye sebep olarak ortaya bir gaz çıkaracağı için soğumayı bekleyin. Bunu cam açıkken yaparsanız eğer ortamı çok çabuk havalandırmanız da mümkün olacaktır. Yağınızı tencereye koyup da kısık bir ateşte ısıtın. Yağı yaklaşık olarak 40 C derece sıcaklığa eriştiği zaman ocaktan alınız ve de içerisine el blendırı yardımı ile dikkat ederek kostik sodayı da ekleyin. Etrafa sıçratmamak için özenli olun. Koyu ve jel gibi kıvama gelene dek de karıştırmaya devam etmelisiniz. Ardından da soğumasını hiç beklemeden 20 30 dama kadar lavanta yağı ve de lavanta çiçeğini ekleyin. Bunu da iyice karıştırın. Bu karışımınızı kalıbınıza dökün ve de sabunun bu alt kısımda da görülmesi için de üzerine biraz lavanta çiçeğini ekleyiniz. Sabuna dönüşene kadar da sıcaklığını koruması için üst kısmını bir havlu yardımı ile örtün. Yaklaşık yarım gün, bir gün soğumasını bekleyin. Bu süre içerisinde karışımı yerinden kıpırdatmayın. Soğuma işlemi bitince de kalıptan çıkarın. Kuru ve temiz bir yerde saklayınız e de sertleşip olgunlaşma süreci için bir ay kadar bekleyin. Eğer ki sonucunuzdan memnun kaldı iseniz de bir sonraki seferde malzeme miktarını arttırarak ve birden fazla kalıp kullanarak tekrar yapabilirsiniz. Hatta isterseniz silikon kek kalıplarını bile kullanabilirsiniz. Eğer ki kek kalıbı kullanma kararı verir iseniz soğumadan sonra sabununuzu dilimleyin. Güzelce bir şekilde kuruması ve olgunlaşması için de sabunların aralarında biraz mesafe bırakın ve saklayın. Kostik sodayı kullandığınızda çok dikkatli olmalısınız. Daima evcil hayvan ve çocuklarınızdan uzak tutun. Daimi şekilde koruyucu gözlük takın. Hatta maske ve de eldiven takın çünkü kostik soda aşındırıcı bir kimyasal maddedir. Eğer ki cildiniz temas eder ise de hemen o bölgenize biraz sirkeyi dökün.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler