Lavabo, Evye Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Lavabo Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Lavabo, Evye Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Porselenden yapılmış olan lavabolarınızı temizlemek için sistematik bir şekilde lavabonuzu çamaşır suyu ile temizleyin. Bunu yapmak için temiz bir beze biraz çamaşır suyu dökün ve bu beze lavaboları ovalayıp durulayın.

Lavabo Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  Eğer lavabonuzu tıkamış olan yağları temizlemek istiyorsanız lavabonun deliğine bir miktar su ve biraz da sirke dökün.

  Bilhassa da mutfağınızdaki lavaboyu temizliyorsanız sıvı deterjan kullanımı yerine toz deterjan kullanmaya özen gösterin. Eğer ki lavabonuzun hem temiz olmasını hem de hoş kokmasını istiyorsanız lavabonuzu temizlerken toz deterjanın yanında bir de Hindistan Cevizi Yağı kullanmanızı tqavsiye ederiz.

Hem lavabonuzu hem de lavabonuzun çevresindeki fayansları temizlerken temizlediğiniz sıvıyı bir miktar çamaşır suyu ile karıştırın. Bu karışımı uyguladıktan sonra bir gece kadar lavabonuzun fayanslarında bekletmenizin ardından temizleme işlemini yaparsanız o takdirde lavabonuzun fayansları çok daha güzel ve kolay şekilde temizlenecektir. 

  Lavabonuzu temizlerken lavabonuzun alt kısmında bulunan su borularının da güzel bir şekilde temizlenip arınabilmesi için deterjanınız ile birlikte turşu tuzu da kullanmanızı öneririz.

  Eğer ki lavabonuz tıkandıysa 1-2 kaşık kadar kaya tuzunu lavabonuzun iç kısmına dökün ve arından 1 gece bekletin ve lavabonuzu tekrar yıkayın.

  Ayrıca lavabonuzun hemen çok güzel kokmasını istiyorsanız lavabonuzu sevdiğiniz bir şampuanla yıkayın bu oldukça etkili olacaktır.

  Kullanılmış ve kalmış halde olan küçük sabun parçalarını ince ve eski bir çorabın içerisine koyunve bunu da lavabonuzu temizlerken ovma işlemi yaparken kullanın.

  Yağ kirlerini gidermek için en etkili yöntemin karbonat olduğunu unutmamalısınız.

  Lavabonuzda tıkanıklık olmaması için tedbir olarak haftada 1 veya 2 bardak sirke ve 4 bardak da sıcak suyu karıştırın ve bu hazırladığınız karışımı lavabonuza dökün.

  Lavabonuzda bir sızıntı görüyorsanız “U” şeklinde bir boruyu İngiliz anahtarı yardımıyla sıkmayı deneyin.

 Paslanmaz özelliğe sahip çelik lavabolarınızı temizlerken alkolden yararlanabilirsiniz.

Yine paslanmaz çelik lavaboyu sıcak halde bulunan deterjanlı bir bez yardımı ile silebilirsiniz.

Lavabonuzda göz alıcı bir parlaklık istiyorsanız bu paslanmaz çelik lavabonuzu makine yağı ile silmeyi deneyebilirsiniz.

Paslanmaz çelik lavabonuzu her gün yarım limon ile ovabilirsiniz.

Derinlemesine bir hijyen sağlamak istiyorsanız paslanmaz çelik lavabonuzu temizlerken çamaşır suyu kullanımından şaşmamalısınız.

Paslanmaz çelik lavabolarınızı temizlerken normal yapıda bir sünger yerine bulaşık teli veya eski naylon çoraplarınızı kullanmanızı öneririz.

Evye Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

  Evyelerin yüzeylerinin ilk günkü görüntüsünü koruyabilmek için çok kolay fakat bir o kadar da etkili yöntemler vardır. Ancak evye yüzeylerinin temizliğinin nasıl yapıldığının bilinmesi kadar bakımının da nasıl yapıldığının bilinmesi şarttır.

Evye Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Lekeleri temizleyebilmek için, bilhassa hafif lekeleri temizlemek için su ve sabun ile evyenin zeminini düzenli bir şekilde temizlemek yeterli olacaktır.

Bu temizleme esnasında çelik malzemenin çizilmesine sebep olacak tel ya da sünger kullanılmamalıdır.

Temizleme işlemini uyguladıktan sonra evyenin içi su ile güzel bir şekilde durulanmalıdır.

Evyenin yüzeyi durulandıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla iyice kurulanmalıdır.

Evyede Renk Solması Ve Paslanmaya Neden Olan Şeyler Nelerdir?

Evye içerisinde renk solması ve paslanmaya sebep olacak malzemelerin başında çamaşır suları gelir. Çamaşır suyu temizleyebilmek için kullanmanız şart ise o halde çamaşır suyu ile duru bir suyu karıştırarak temizleme işlemini yapmalısınız ve ardından bol su ile durulamalısınız.

Sitrik veya hidrolik asitler, sodyum klorit, gümüş cilası, klor, sülfat ya da ağartıcı temizleme ürünlerini de evyeler üzerinde kullanmak oldukça sakıncalıdır.

Eğer ki yukarıda sıralı olan maddelerden biri kullanılmış ise kesinlikle daha fazla vakit kaybetmeden evye bol su ile yıkanmalıdır.

Yukarıda sıralı olan maddeleri kullanmak dışında evyenin alt kısmında bile bulunması en az evyenin içerisine dökülmüş kadar etki verecektir.

Evyelerin oldukça hızlı paslanmasına sebep olan yalnızca temizlik ürünleri değil, evyeler üzerinde uygulanan yanlış bazı işlemlerdir.

Örnek verecek olursak, temizleme tozları, kesici veya keskin uca sahip aletler, çelikten yapılam bulaşık telleri ya da mutfak aletleri evyelerde hızlı paslanmaya neden olmaktadır.

Evye kullanırken evyeye temas etmiş olan karbon çelik malzemeler de evyeyi kirletebilmektedir. Ayrıyeten evyelerin metal bir demir ile sürekli temas halinde olması demek evye yüzeyinde kahverengimsi veya turuncu paslanmaların oluşması demektir.

Evye yüzeylerini temizlerken gelişigüzel bir temizlik yapılmamalıdır. Yani evyenin yüzeyindeki lekenin türü belirlenmeden uygulama kısmına geçilmemelidir.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler