Kuş Pisliğini Temizleme Yolları

Giysilerden Kuş Pisliği Çıkarma Yolları

Kuş Pisliğini Temizleme Yolları

Giysilerden Kuş Pisliği Çıkarma Yolları

Leke Yeniyse:  Kuş pisliği lekesi henüz taze ise lekeyi hemen ıslak bir mendille ya da bezle silerek leke oluşumu en baştan engellenebilir.

Leke Kurumuşsa: Kıyafetlerde oluşan kuş pisliği sonrasında fark edildiyse evde hazırlanan bir karışımla ondan kurtulmak mümkündür. Ilık su içerisine az miktarda çamaşır deterjanı eklendikten sonra lekenin üzerine dökün ve bir süre bekleyin. Kullandığınız deterjanın ağartıcı olmadığına dikkat etmelisiniz. Çamaşır deterjanı lekenin yumuşamasına ve daha rahat çıkmasına yardım edecektir. İki veya üç dakika kadar beklemek yeterlidir. Sonrasında lekeli alan süngerle silinebilir. Leke tamamen silinene dek bu işlem tekrarlanmalıdır. İşlem bittikten sonra sünger mutlaka atılmalıdır.

Arabadan Kuş Pisliği Lekesini Çıkarma Yolları

Leke Yeniyse: Araba üzerinde sürekli bir leke görüntüsü olabilmektedir. Bunu o an temizleme imkanı varsa eğer ıslak bez ya da ıslak mendil ile leke silinebilir. Yeni leke kolay şekilde temizlenecektir. Fakat temizlerken yaymamaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Islak mendil kullanılıyorsa da mutlaka alkolsüz olmalıdır.

Leke Kurudu ise: Araba üzerindeki leke kuru ise önce leke yumuşatılmalıdır. Sonrasında ise aynı şekilde ıslak mendil ya da ıslak bez ile temizlenebilir.

Halıdan Kuş Pisliği Lekesini Çıkarma Yolları

Balkonlarda kurutulan halılar bazen kuş pisliğine maruz kalabilmektedir. Bu durumda da çözüm aynı şekilde hızlı bir müdahaleden geçmektedir.

Leke Yeniyse: Temiz bir bez ve de sıcak su işi kolayca çözecektir. Temizlerken fazla sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu sayede kuş pisliği halıların üzerinden çok rahat şekilde çıkarılabilir. Bezi sıcak su içerisine batırılır ve korunaklı şekillerde açık havada kurutulur.

Leke Kurumuşsa: Halı için özel olarak üretilmiş olan temizleyici leke giderme spreyleri kullanılabilir. Bu sayede halınıza yerleşmiş leke yumuşar ve kalıntı şeklinde çıkar. Bu tarz temizleme spreyleri yoğun şekilde köpürür ve etkilidir. Bir süre sprey kullanıldıktan sonra mutlaka beklenmelidir. Sonrasında ise nemli bez kullanılarak temizlenebilir. Bunun dışında ise hazırlanacak bir karışım inatçı kuş lekeleri ile savaşınızda etkili olacaktır. Karışım hazırlanırken kullanılabilecek malzemeler şunlardır: Doğal sirke çeşidi, ılık su, çamaşır deterjanı. Bu karışım her türlü zor lekeyi çıkarmak için etkilidir. Kurumuş olan ve sizi de zorlayan kuş lekesini çıkarmak için de bu karışım kullanılabilir. Tüm bu işlemlerde halı durulanır ve de kuruması için bir yere bırakılır.

Betondan, Çatıdan ve Metal Yüzeyden Kuş Pisliğini Çıkarma Yolları

Kuş pisliği fark edildiği anda yapılması gereken ilk iş ılık su ile müdahale etmek olacaktır. Kuş pisliğinin bulunduğu alana bol miktarda ılık su dökülmelidir. Bu şekilde de ılık suyun lekeyi çözmesi için bir süre beklemelisiniz. Yüzey üzerinde kuruyan ve kalan kuş pisliğinin temizliği çok zordur. Alan eğer uygun ise tazyikli su kullanılabilir. Bu yöntem en ideal yöntemlerden biridir. Bu sayede hem kalıntılar çıkacaktır hem de su ile temizlik sağlanmış olacaktır. Ardından ise bir fırça ile temizlenebilir. Sonunda fırça mutlaka iyice yıkanmalıdır. Yıkanamıyorsa atılmalıdır. Çünkü kuş pislikleri çok bakterilidir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler