Kızlar Neden Pembeyi, Erkekler Neden Maviyi Sever?

Aileler yeni doğanlara eğer kız ise pembe erkek ise mavi eşyalar almakta ve odalarını da ona göre boyamaktadır.

Kızlar Neden Pembeyi, Erkekler Neden Maviyi Sever?

Kızlar Neden Pembeyi, Erkekler Neden Maviyi Sever?

Aileler yeni doğanlara eğer kız ise pembe erkek ise mavi eşyalar almakta ve odalarını da ona göre boyamaktadır. Bu yüzden de bu renkleri cinsiyetlerle bağdaştırıyoruz. Peki neden?

 Kız Çocukları Pembeyi Neden Severler

Bilim insanlarına göre kızların pembe rengini sevmesinin çok basit bir açıklaması vardır. Tarih öncesindeki çağlardan beri kadının rolü besleyiciliktir. Besin toplayıcılıktır. Meyveler de insanlar için önemli besin kaynaklarıdır. Meyveler özellikle de böğürtlengiller genellikle olgunluğun sembolü mor, kırmızı ve pembe renklerdedir. Bu bilim insanları kadınların erkek insanlara göre renk görüşlerinin daha iyi olduğu görüşündedir. Bunun nedeni ise doğada bulunan kırmızı ve pembe renkleri çok çabuk fark etmelerinden çıkarırlar. Ayrıca dişi insanlar duygularını erkeklerden daha iyi ifade ederler. Bir kadın utandığı anda yanakları hemen pembeye döner. Kırmızılaşır. Bir çocuk hastalandığında ise ten rengi kırmızıya döner ve kadınlar çocukların hastalandığını da hemen fark eder. Yani kadınlar doğada toplayıcı olarak bulundukları pembe ve kırmızı gibi renklere daha duyarlıdır. Çok uzun süreler boyunca pembe güzelliği ve hassasiyeti temsil eden bir renk olarak bilinmiştir. Bu da kadınla bağdaşmasının temel sebepleri arasında yer almaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi insanlar kız çocuk odalarını pembeye, erkek çocuk odalarını ise maviye boyama eğiliminde olurlar. Kadınlar da daha erken çocukluk dönemlerinden itibaren buna alışırlar ve de sonrasında da pembe olan şeyleri satın almaya daha uygun bir hale gelirler. Yani küçük yaşlardan itibaren arabalarla oynayan kız çocukları ise ileriki yaşlarında pembe rengi diğerleri ile karşılaştırıldığında daha az miktarda sevmektedir.

Erkek Çocukları Maviyi Neden Severler?

Diğer bir araştırmaya bakıldığında ise hem erkeklerin hem kadınların biyolojik özellikler sebebiyle mavi rengi tercih ettiği fakat erkeklerin kadınlar gibi pembe renge yönelik bir istekleri olmadığını gösterir. Taş devirlerinde mavi renk temiz hava ve de temiz suyu temsil eder. Temiz su ve hava insanların yaşamı için en büyük etkenlerdendir. Fakat yapılmış olan gözlemlere göre kadınlar yine pembeye maviden daha düşkündür. Bu çalışmada yapılan bazı gözlemlere göre kadınlar maviyi seçerken bile pembe alt tonu olan ve maviye yakın olan lila rengini tercih etmektedir. Tüketim çağımızda her yerde her ürün özellikle kadınları hedef almaktadır. Bu yüzden de pembe ve kırmızı tonları daha çok kullanılmaktadır. Kadınlar renklere daha duyarlıdır. Aynı renklerdeki en ufak renk tonu değişikliklerini bile far ederler. Bu durum bize peçete, masa örtüsü, tabak, çiçek renklerinde takıntılı olan yeni gelinleri hatırlatabilir. Anlaşılacağı üzere renk seçimlerinde genetiğin az da olsa payı vardır ve eski çağlardan beri erkeğe ve kadına yüklenmiş olan cinsiyet rollerinin de etki ettiği psikolojik etmenlere bağlıdır. Bu gelenekler yüzyıllar boyu desteklenerek de güçlenmiştir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler