Kilo Kaybı İçin İdeal Yürüme Sıklığı Ne Olmalı?

Kilo Kaybı İçin İdeal Yürüme Sıklığı Ne Olmalı?

Kilo Kaybı İçin İdeal Yürüme Sıklığı Ne Olmalı?

Kilo vermenin en önemli yollarından biri olan yürüme hakkında her şeyi pudro.com yazdı. Kilo kaybetmek istiyorsanız ne kadar yürümelisiniz? Haydi okuyalım...

Kilo kaybı sağlamanın en kestirme yöntemlerinden biri de yürüyüş yapmak. Özel diyet programları, detokslarvb. uygulamaları yapmadan düzenli olarak yürürseniz kısa sürede değişimi gözlemeniz mümkün. Hesaplamalar göre düzeni oturttuğunuz zaman  haftada 500 gr kadar verebilirsiniz bu da 5 ayda 10 kilo demek. Elbette günde kaç saat yürüdüğünüz ve haftada kaç kere yürüdüğünüze bağlı olarak bu sayılar değişebilir.

 

İdeal Adım Sayısı

Şuandaki kilonuz ve yürüdüğünüz yol uzunluğu yakacağınız kalori miktarını belirleyen 2 önemli ölçüt. Yürüdüğünüz yolun fazla olması elbette önemli fakat yürüyüşünüzün kısa vadeli olmaması da mühim bu yüzden bu miktarı ortalama tutup her gün yapabileceğiniz bir rutin haline getirmek daha faydalı olacaktır.

Örneğinsaatte 6 km hızla yürürseniz yakacağınız kalori miktarı 400 olacaktır. Ortalama bir insanın kilo vermesi için gereken miktar 1 km´de 2000 adım atmaktır. Bu durumda da yakılan kalori 100 olacaktır.  Kalorinin kiloya karşılığı ise yarım kiloya 35000 kalori. Tüm bunlar ışığında günde 500 kalori yakarak 1 haftada bu kiloyu verebilirsiniz.

Kalori hesabı yapabilmeniz için ne kadar yürüdüğünüzü ve kaç adım attığınızı bilmeniz önemli. Yürüyüş sırasında adımları ölçen cihazlar, kalori hesabı yapan aletler işinize yarayacaktır.

Her gün 10.000 adım kadar atarsanız ideal kilonuza kısa sürede ulaşmanız mümkün.

Tabi ki her gün yürüyüş yapabilmek her insan için kolay olmayabilir. Günlük hayatın diğer uğraşları bu rutine engel olabilir. Bu yüzden yürüyüşe alternatif öneriler işte şöyle:

  • Yürüyüş için tüm fırsatları değerlendirin
  • Asansör yerine merdivenleri çıkmayı veya inmeyi deneyin
  • Çocuklarınız okula yürüyerek bırakın veya yürüyerek gidin alın
  • İşinize her gün arabayla gitmektense bazı günler ya da en azından yolunuzun belli bir kısmını yürüyün.
  • Varacağınızı noktadan biraz önce araban inip kalan yolu yürüyebilirsiniz.

 

Yürüme Sıklığı

Doktorunuza danıştığınızda düzenli yürüyüş yapmanıza engel bir durum yoksa bunu rutin haline getirebilirsiniz demektir. Önce zorlanmayacağınız bir program ile başlayıp bunu arttırmak en mantıklısı olacaktır.

Örneğin 15-20´şer dakika olmak üzere haftada 3 gün çıkarak başlayabilirsiniz. Daha sonra yavaş yavaş hem süreyi hem gün sayısını arttırabilirsiniz. Haftanın her günü 30-60 dk yapabilir duruma zaten bir süre sonra gelmiş olacaksınız.

Bu rutini hayatınıza oturttuğunuzda ve uzun süre devam ettiğinizde vücudunuzdaki değişimleri görmemeniz imkansız. Kısa sürede kaybetmek istediğiniz kiloyu kaybedecek ve kas miktarınızdaki sağlıklı artışı fark edeceksiniz.

 

Motivasyonu Nasıl Sağlayabilirsiniz?

Her yaşam tarzına uymayacak bu yürüyüş rutinini bazı noktalarda farklı kılarak cazip hale getirebilirsiniz.

  • Arada sırada yürüyüşünüze eşlik etmesi için ailenizden birini veya arkadaşlarınızı davet edin.
  • Yürüdüğünüz yollar hep aynı olmasın, farklı yolları kullanın.
  • Yürüyüş sırasında sevdiğiniz müzikleri dinleyerek kendinizi iyi hissedebilirsiniz.
  • Kış aylarında havanın soğuk olması sizi vazgeçirmemeli

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler