Kas Oranını Arttıran Besinler--

Kas Oranını Arttıran Besinler

Kas Oranını Arttıran Besinler--


Daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için insanlar genel olarak yağ dokularını yakmak ve kas dokularını arttırmak istemektedirler. Bu konu ile ilgili en yanlış düşünce ise sadece protein içerikli besinlerin tüketilmesine yöneliktir. Yapılan araştırmalarda fazla protein tüketiminin kas dokusu üzerinde daha hızlı oluşum sağladığına dair bir bulgu yoktur. Vücudu kalıtsal olarak daha yatkın olan insanlar daha kısa sürede kaslı bir vücuda sahip olabilirler. Ancak yatkın olmayan kişiler uzun süre düzenli beslenme ve disiplinli antrenman ile hayalini kurdukları vücudun sahibi olacaklardır. Kas kütlenizi arttırmanız için sadece protein onun yanı sıra sağlıklı yağlar ve yavaş sindirilen karbonhidratlarda tüketmeniz gereklidir.

 


Peki Kas Oranını Arttıran Besinler Nelerdir?

 

 

/resimler/2018-6/27/1636501082555.jpg

 

 

 

Biftek: Protein oranı en yüksek besinlerden biridir. 100 gram biftek ortalama olarak 27 gram protein içermektedir. Aynı zamanda mineral, çinko, B12 ve diğer vitaminler açısından da zengin olması kas kütlenizin sağlıklı artmasına yardımcı olur.


Tavuk Göğsü: Özellikle vücut geliştiren kişilerin en sık tükettikleri yiyeceklerden biridir. 100 gram tavuk göğsü ortalama olarak 25 gram protein bulundurur. Ete göre daha ucuz olması da daha sık tüketilmesini sağlamaktadır. Ayrıca içerisinde bulunan selenyum, niasin, demir, çinko, ve B6 vücut ve kaslar için gerekli vitaminlerdir.


Baklagiller: Sadece protein açsısından değil lif ve karbonhidratlar açısından da zengin gıdalardır. Lifli olması sindirim sisteminizin düzenlenmesinde yardımcı olur. Ayrıca içerisinde bulunan kompleks karbonhidratlar vücudunuzun şeker düzeyini dengeler. Barbunya, kuru fasulye, börülce, mercimek, fasulye ve siyah fasulye kas oranını arttırmak için tüketilmesi gereken besinlerdir. 100 gram baklagil ortalama 20 gram protein içerir.


Yumurta: Hem diyetlerin hem de vücut geliştirme için en temel besindir. İçerisinde yüksek kalitede protein ve 9 farklı aminoasit bulunmaktadır. Orta boy bir yumurta 6-7 gram protein içermektedir. Protein genel olarak beyaz kısımdadır.


Süt: Vücut geliştirme ve kas kütlesini arttırmada whey ve casein proteinleri çok önemlidir. Sütte bu iki proteini de içermektedir. Ayrıca vücuda mineral ve yağ sağlar. 1 bardak süt ortalama olarak 7 gram protein, 240 mg kalsiyum içermektedir.


Kuruyemiş: Yüksek yağ oranı içerdikleri için tüketirken en çok dikkat edilmesi gereken besinlerdir. Badem E vitamini açısından çok zengin olup yüksek antioksidan özelliğe sahiptir. Ayrıca kuruyemişlerde kaliteli yağ asitleri bulunmaktadır.
100 gram kuruyemiş yaklaşık olarak 24-25 mg protein içermektedir. Bunun yanı sıra 48 gram yağ içermektedir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.