Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Jakuzi Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

 

Basınçlı su uygulamasıyla birlikte masaj yapma özelliğine sahip olan jakuziler sık sık tercih edilen kullanışlı ve şık bir görünüme sahip ürünlerdir. Fakat jakuzi temizliği normal bir küvet temizliğinden daha çok önem ve dikkat gerektirir. Motor gücüyle ya da elektrikle çalışan jakuzilerin çalışma prensibi suyu devir daim ederek su çıkış kanallarından ve su borularından basınçlı havayla karışık bir su vermesidir. Bundan ötürü jakuzinin asıl kirlenen bölümü küvet kısmı değil çıkış kanalları ve su borularıdır.

  Jetlerde ve su borularında zaman içerisinde biriken sabun, şampuan, saçlar ve vücuttan akan kirler bir kir tabakası haline gelir. Gözle görülmesi güç olan bu kirler jakuzi her çalıştırıldığında insan sağlığını çok fazla etkileyen mikrop ve bakterilerin suyun içine karışmasına sebep olur.

Jakuzi Nasıl Temizlenmelidir?

İlk olarak jakuzinin görünen kısımları, duş başlıkları, musluklar, karbonat ya da deterjan yardımıyla silinir. Temizliğe başlamadan önce jakuzinin kapalı olduğundan(güç düğmesi) emin olmalısınız. Aksi halde motor gücü ya da elektrikle çalışan jakuzi su ile temasa geçtiğinde istenemeyen kazalar ortaya çıkabilir.

  Jakuzinin küvet kısmı seramik malzemeden yapılmış ise tercih edilen herhangi bir madde sünger veya karbonat temizlik işlemi için kullanılabilir fakat akrilik malzemelerden üretilmiş olan küvetler kolaylıkla çizilmeye müsait olduklarından mutlaka sıvı bir deterjan ve emici, yumuşak bir bez kullanılmalıdır.

Küvet bol su ile durulanmalı ve tamamen temiz olduğundan emin olunmalıdır.

  Temizlik sırası jetlere ve su borularına geldiğinde, eğer jetler çıkarabiliyorsa çıkarılır ve önceden hazırlanmış içi sirke limon ve banyo deterjanıyla karıştırılmış bir kabın içerisine konur ve bu vaziyette 15 dakika kadar bekletilir.

  Bu işlemlerin ardından jakuzinin küvet kısmı su borularının seviyesine kadar su ile doldurulur ve içerisine 2 su bardağı kadar sirke, bir adet limonun suyu 2 çorba kaşığı kadar karbonat ilave edilir. Arından jakuzi çalıştırılır ve bu dezenfektanın suyun tüm borularından geçtiğinden emin olunur. Her jakuzinin kendine özel bir çalışma hızı olduğu ve bu sürenin değiştiği aşikârdır ancak 2-3 dakika bu işlem için yeterli gelecektir.

  Sirke, limon ve karbonat yerine 1 kahve fincanı kadar çamaşır suyu veya 1 su bardağı banyo temizleme deterjanı kullanılabilir.

  Deterjanlı suyla birlikte 2-3 dakika kadar çalışan jakuzi tekrar güç düğmesinden kapatılır ve küvetteki su tamamen boşaltılır.

  Bu işlemlerin ardından durulama işlemine geçilir. Küvet durulama suyuyla tamamen doldurulur ve jakuzi tekrar çalıştırılır ve su borularının durulandığından emin olunur. Jakuzide deterjanlı suyun kalmadığından emin olunana kadar bu işlem tekrarlanabilir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler