İyi Saç Uzamasını Desteklemek İçin 3 Yol--

İyi Saç Uzamasını Desteklemek İçin 3 Yol

İyi Saç Uzamasını Desteklemek İçin 3 Yol--


Hiç şüphesiz birçok kadın sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak ister. Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olabilmek için birçok farklı yöntem vardır. Ancak her şeyden önce sağlıklı beslenme ve düzenli uyku saçlarınızın sağlıklı ve hızlı uzamasına yardım eder.
Kişilerin görünüşleri ile ilgili en temel problemleri arasında kellik durumu da yer almaktadır. Kellik sadece erkeklerin bir problemi gibi görünse de kadınlarında en çok şikayet ettikleri problemlerden biridir. Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir: stres, genetik faktörler, mevsim değişiklikleri, kullanılan ilaçlar gibi.


Saç dökülmesi ya da saç uzamaması gibi bir problemle karşılaşırsanız ilk olarak yapmanız gereken bunun nedenlerini araştırmak olmalıdır. Eğer düzensiz bir yaşam biçimine ve sağlıksız beslenme düzenine sahipseniz ilk olarak bunları düzelterek başlamalısınız. Bir dermatolog ile görüşerek probleminize çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca bu süreçte kan testi yaptırarak kan değerlerinizde herhangi bir düzensizlik olup olmadığına da baktırmanız gereklidir.
Kişilerin değişen ruh halleri ve anksiyete seviyesi de vücudun verdiği tepkileri etkiler ve saçlarınızın dökülmesine neden olabilir. İşte saçlarınızın hızlı uzamasını desteklemek için

/resimler/2018-6/19/1216124015445.jpg

 

3 yol:
İyi Beslenin
Dengeli beslenmek vücudunuzun vitamin, protein ve mineral açısından zayıf düşmesini engeller. Burada dengeli beslenmek derken kast ettiğimiz 3 öğün yemek yemek değildir. Vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini tüketmektir.

İşte tüketmeniz gereken besinler:


Protein: yumurta, balık ve et


Karbonhidratlar: makarna, tahıllar, baklagiller


Sağlıklı yağ: yağsız süt, kabuklu yemişler, zeytinyağı


Lif, glikoz ve asit: meyveler ve sebzeler


Sağlıklı beslenme de bir diğer temel nokta ise porsiyon boyutlarıdır. Bir öğün tabağı içerisinde protein içerikli besinler ve sebzeler temel olmalıdır.
Karbonhidrat tüketimi zararlıdır düşüncesi yanlıştır. Çünkü sağlıklı karbonhidratların vücuda hiçbir zararı yoktur. Ayrıca glikoz ve karbonhidratlar metabolizmaya ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Sağlıklı yağlar ise bağışıklık sisteminde etkili olarak rol alır ve hücreleri yenileme özelliği sayesinde saç uzamasını hızlandırır.
Demir ve çinko vücudumuz için en gerekli maddeler arasında yer almaktadır. Demir oksijen taşınmasında rol aldığı için bol bol tüketilmelidir. Çinko ise doku onarmalarında etkin olarak yer akmaktadır.


Demir içeren gıdalar: mercimek, soya sosu, yağsız et ve ıspanak gibi ürünlerdir.


Çinko içeren besinler: kabak veya balkabağı, bitter çikolata ve buğday tohumu gibi ürünlerdir.


Saçlarınızda Sert Kimyasallar Kullanmayın

Herkes hiç şüphesiz güzel görünmek ister. Bunun ise en temel yolu sağlıklı saçlardır. Hepimiz güzel hissetmek için vaktimizin bir kısmını kuaförlerde harcarız. Ancak kuaförlerde kullanılan kimyasallar saçımızın yapısına zarar verir. Kuaförlerde saçı şekillendirmek için ya da diğer işlemler için kimyasallar kullanırlar ve bu kimyasallarda saçın yapısına zarar verir. Sizler evlerinizde bu kimyasallara gerek

duymadan saçlarınızı koruyabilirsiniz.
Diğer bir öneri ise saç tipinizi tanımanız ve buna uygun saç bakım ürünleri kullanmanızdır. Ayrıca her gün saç yıkamak çok doğru bir davranış değildir. Zorunda kalmadıkça yapılmamalıdır.


Kendinize Zaman Ayırın
Psikoloji insanların genel sağlığı üzerinde etkili bir durumdur. Bu nedenle kendinize zaman ayırmanız ve iyi hissettiğiniz aktiviteleri yapmanız kendinizi mutlu hissetmenize yardımcı olacaktır. Anksiyete problemleri saçlarınızın zayıflamasına neden olur.
Kendinize günlük endişelerden ve kaygılardan uzakta bir zaman oluşturmak daha iyi hissetmeniz üzerinde etkili olacaktır. Kendinize ayırdığınız anlarda her anın tadını çıkarmaya çalışmalısınız. Hayatınızın merkezinin kendiniz olduğunu unutmadan yaşamak sizi hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan ileriye taşıyacaktır.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler