İyi Enerji Eve Nasıl Çekilir?

İyi Enerji Eve Nasıl Çekilir?

İyi Enerji Eve Nasıl Çekilir?

Feng Shui felsefesi son günlerde çok büyük bir derya olmuş durumdadır. Felsefeyi tümüyle uygulamak isteyenler için biraz zorlu ve masraflı bir süreç onları bekliyordur. Fakat tümüyle değiştirmek yerine küçük değişikliklerle de enerjiyi eve çekmek mümkün olacaktır. Feng Shui felsefesinin amacı negatif enerjilerin evinize girmesini engellemektir. Bu birinci adımdır. İkinci adım da elementinizi seçmek ve evinizi seçtiğiniz elementi düzenlemek olacaktır. Feng Shui felsefesinde enerjinin evin içine rahat bir şekilde girebilmesi için ev kapısının çok yüksek, çok geniş ya da çok dar, çok alçak olmaması gerekmektedir. Bu gibi girişler enerji girişini zorlaştıracaktır. Eğer ki evin içinde bir ön kapı varsa da onun arka kapınızdan daha geniş olması gerektiği önerilmektedir.

Bunların dışında ışığın bu felsefede özel bir yeri vardır. Bu felsefeye inananlar her türlü ışığın insanın içindeki chi´yi çoğalttığına inanmaktadır. Güneş ışığını yansıtarak gökkuşağı gibi ışıklar veren kristallerin çok fazla şans getirdiğine inanıldığı için de Çinliler evlerinin güneş alan yerlerine kristal süsler asmaktadır. Ayna ise Shar´ların yönlerini saptırmak için kullanılmaktadır. Aynanız ne kadar büyükse o kadar iyi olacağına inanılmaktadır. Aynalar kişileri asla kesik göstermemelidir. Bu yüzden genelde boy aynaları kullanılmaktadır. Fakat aynalar yanlış yerlere konulduğunda negatif enerji yayacağından bolca kullanılmaması da önerilmektedir. Yemek odaları ise ayna konusunda oldukça uygun yerlerdir.

Feng Shui´de zenginlik simgesi ise sudur. Bu yüzden Çinliler evlerini su gören bölgelere kurmaya dikkat etmektedir. Mümkün değilse de evin içi su manzaralı tablolar ile donatılmaktadır. Ayrıca akvaryumlar da bu işe yaramaktadır. Balıkların eve giren şanssızlığı emdiğine ve de başarılı bir kariyer getirdiğine inanılmaktadır. Kariyerinde daha fazla ilerlemek isteyenler için de akvaryumlar önerilmektedir. Şansın balıklar dışındaki simgesi de kaplumbağadır. Evinizde eğer kuru çiçekler bulunuyorsa da onları atmanız gerekmektedir. Çünkü canlı bitkilerin iyi enerji verdiği düşünülürken kuru bitkiler için ise tam tersi düşünülmektedir.

Kişinin seçtiği elementiyle uyum sağlaması da çok önemlidir. Ateş ve ahşap yıllarında doğmuş olanlar bitkilerden fayda görecekken, toprak ve su yıllarında doğmuş olanların ise bitki beslememesi önerilmektedir. Bitkilerin koyulduğu yer de çok önemlidir. Zenginlik için güneydoğu, şan şöhret için güney, kariyer için kuzeye yerleştirilmelidir. Kırık ve bozuk eşyalar da evden atılmalıdır. Kötü enerji yayacaklarına inanılmaktadır. Evlere bolluk ve şans getirdiğine inanılan diğer şeyler ise rüzgâr çanlarıdır. Bu çanların her türü bolluk getirmektedir. Şans için ise buda heykelleri kullanılmaktadır. Budaların en yaygını ise Gülen Buda´dır. Çinli insanlar şanslarını açmak için her sabah bu budanın karnına dokunmaktadır. İş yerinden atılmamak isteyenlerin de masalarının kuzey köşesine hayvan heykeli koymaları yararlarına olacaktır. Yine aynı köşenizde metal kullanmanız da kariyer ilerlemelerine sebep olacağı söylenmektedir. 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler