Hırsızlar Evinizi Sizden Daha İyi Tanıyor--

Hırsızlar Evinizi Sizden Daha İyi Tanıyor

Hırsızlar Evinizi Sizden Daha İyi Tanıyor--

 

Hırsızlık günümüzün ciddi sorunları arasında yer almakta. Özellikler son düzenlemelerle hırsızların neredeyse ceza almaması veya çok az cezalarla yeniden toplum içine dönmeleri bu sorunun boyutlarını arttırıyor. Düşük cezalardan ve yasalardaki açıklardan faydalanan hırsızlar da gemi iyice azıya almış gibi görünüyorlar.

Yapılan araştırmalarda hırsızların bir eve girdiklerinde ortalama 6 dakika kaldıklarını gösteriyor. Bu çok ciddi bir süre. Yani bu rakamı değerlendirmek gerekirse hırsızlar bir eve girdikleri zaman ne yapacaklarını, nereye gideceklerini, hangi detaylara bakacaklarını çok iyi biliyorlar. Anlaşılan o ki aradıkları şeyi elleriyle koymuş gibi de buluyorlar.

Hırsızların her zaman baktıkları veya bakmayı akıl edemedikleri yerlerle ilgili kısa ip uçlarına bakalım. Genellikler yükte hafif pahada ağır şeklinde tanımlanan türdeki kıymetleriniz için bazı önerilerimiz olacak.

 

 

İşte Popüler Saklama Seçenekleri

Oyuk Kitaplar

 

 

/resimler/2018-6/29/1651338347814.jpg

 

 

 

Hırsızlık yapanların genellikle eğitim düzeyi düşük olmalarından kaynaklanan bir kitap alerjisi olduğu varsayımı yapılabilir. Bu nedenle kalınca bir kitabın içinde oluşturacağınız oyuk harika bir eşye gizleme alanı olabilir.

 

 

Eski VHS Video Kaseti

Kimin umurunda ki VHS.. Artık yok bile bir çok kişinin evinde. İşte tam da bu yüzden iyi bir saklama alanı olabilir.

 

 

Sahte Kutular

Mutfakta veya banyoda kullandığınız günlük rutin kutuların içine de gizleme yapabilirsiniz. Bir deterjan kutusunun altındaki bölmeyi fark etmek zordur. Ama sakın ola bu kutuları atmayasınız. Dikkat

 

 

Dondurucunun En Arka Kısmı

 

Buzdolabınızda bulunan derin dondurucu bölmesinin arka tarafına bir yerlere alüminyum folyoya sarılmış kıymetli eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken saklanacak olan şeyin bir gıda kutusundaki gıdaların arasına gizlenmiş olmasıdır. Bunun diğer bir avantajı bir ev yangınında dondurucu bölmesinin asla zarar görmemesidir.

 

 

Saksı İçi

 

 

/resimler/2018-6/29/1654524757869.jpg

 

 

Gerçek topraklı bir saksının içine özel bölme şeklinde değil de toprağa gömme şeklinde bir gizleme alanı yapabilirsiniz. Alt kısımdaki bir boşluk işe yaramayacaktır. Çünkü küçük bir tıklama ile alt kısmın bi bölmesi var mı yok mu anlaşılabilir. Toprağa gömmek en iyis. Tabi su ve nem geçirmez bir koruma içinde.

 

 

 


Sahte Duvar Prizi

 

 

/resimler/2018-6/29/1655392571296.jpg

 

 

 

 

Duvar prizlerinizden birinin içini boşaltacak harika bir saklama alanına sahip olabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken prizin içini boşaltırken sigortayı kapalı tutmanız. Aynı mantık ile kapı ve pencere pervazlarında, dolap kapaklarında veya binaya ait oyuk oluşturabileceğiniz herhangi bir detayda bu alana sahip olabilirsiniz.

 

 

Dolap Kutusu

/resimler/2018-6/29/1656144447000.jpg

 

 

 

 

Dolabınızda kutulardan bir alan oluşturun. Kutuların içine gerçekten bir şeyler koyun. Örneğin doğum günü süslemeleri, okul projesi, çocukların kıyafetleri gibi. Kutuların üzerine bu ibareleri yazın. O kutulardan birinin içi de güvenli bir yer olabilir.

 

 

Bu Fikirlerden de Kaçının

Tuvalet rezervuarı, yatak veya yastığın altı, gerçek mücevher kutusu, çekmeceleriniz, cd veya dvd kutuları, duvara monte edilmemiş her türlü hafif kasa, resim çerçevelerinin arka kısımları, kurabiye kavanozu, lamba tabanı, küçük ev eşyalarının alt kısmı, klima içi, her türlü kilitli kutu dolabı (çünkü bu tür dolaplar sineklerin üşüştüğü bal gibidir. İçinde ne olduğuna bakılmaksızın açılmadan çalınır).

 

 

Alınabilecek diğer olası önlemler

Ateşli silahlar gibi eşyalar evdeki bireylerin güvenliği ön plana konularak saklanmalıdır. Buradaki önceliğiniz hırsızlık değil ev halkının güvenliği olmalıdır.

Sürgülü cam kapı veya pencerelerinizin ray kısmına bir engel koyarak yana doğru açılmalarını engelleyebilirsiniz.

Duvara gömülü bir şifreli kasa iyi bir çözüm olabilir. Çünkü bu kasanın duvardan çıkarılması veya şifresinin kırılarak kapağının açılması çok zaman alacak bir durumdur ve hırsızlar bunu tercih etmezler. Ayrıca Türkiye´de sigorta şirketlerinin bir çoğu evdeki altın, para, takı, silah gibi değerlerin sigortalanması için duvara gömülü kasayı ön koşul olarak görmektedir.

Sosyal medyada evde olmadığınıza dair paylaşımlar yapmaktan kaçının. İmkanınız varsa kamera ve alarm sistemi kullanın. Bu sistemlerin kutusunu mutlaka dışarıdan görünecek bir yere koyun. Alarm kutularının hırsızları caydırıcı etkisi olduğu tespit edilmiştir. Dış mekanda, kapı önü, balkon gibi yerlerde hareket sensörlü lambalardan kullanın.

Eski bir hırsız tarafından önerilen önemli bir detay da açıkta bir miktar para veya ziynet eşyası bırakmak. Bu hırsızların arayıp da bulamadığı şey olursa gerisini aramaktan vazgeçebilirler. Sizin orta yerde bıraktığınız parayı alıp çıkarlar.

Yatak odasında asla para veya mücevher saklamayın. İstatistiki bir oran olarak hırsızların ilk baktığı yerin yatak odası olduğunu biliyor musunuz?

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler