Hanımeli Nasıl Yetiştirilir?--

Hanımeli Nasıl Yetiştirilir?

Hanımeli Nasıl Yetiştirilir?--


Hanımeli genellikle babaannelerimizin evlerinde gördüğümüz hoş kokulu çiçeklere sahip süs bitkisidir. Dalları sarılan bir yapıda olduğu için çardaklarda, kameriyelere ve balkonlara sarılarak gölge yapar. Genellikle bahar aylarında çiçek açan hanımeli etrafına hoş kokular saçmaktadır.Hanımeli çok kolay yetişen bitkilerden biridir. Özellikle güneye bakan ve rüzgar almayan bölgeleri çok sever. Herhangi bir dalını toprağa dikerek yetiştirebilirsiniz. Ayrıca kendisi de kökünden fışkıran sürgünler sayesinde etrafa kolayca yayılır. Eğer toprağı iyi ve gübreliyse kısa süre içerisinde gelişir. Hatta ilk yılda bile bolca çiçek açar.

 

Hanımeli yaprakları dökülen ve dökülmeyen iki türe sahiptir. Yapraklarını döken hanım eli türü mayıs-haziran ayları arasında açar. Yaprakları ise genellikle sarılı, kırmızılı bir renge sahiptir. Yapraklarını döken hanım eli türünün ise yapraklı parlak yeşil ve tüysüzdür. Bu türün çiçekleri genellikle kokulu değildir. Çiçeklerinin dış kısmı gövez rengi içi ise turuncudur. Mayıs-ağustos ayları arasında çiçek açmaktadır.

Hanım eli genellikle bahar aylarına yaklaşırken budanması gereken bir çiçektir. Özellikle kurumuş dalların temizlenmesi gereklidir. Ayrıca hanım eli çiçeği budanarak istenilen biçim verilebilir.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler