HALI VE KOLTUKTAKİ LEKELER NASIL TEMİZLENİR

İşte kolay ve pratik bilgiler.

HALI VE KOLTUKTAKİ LEKELER NASIL TEMİZLENİR

                Halı ve koltukların lekelenmesi, kirlenmesi ev hanımlarının en korktuğu olaylar arasında yer almaktadır. Genellikle halıya dökülen yemek, tatlı ve içecekler halıların anında kirlenmesine, halı üstünde leke oluşmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı halı konusunda bayanlar oldukça endişeli olabilmektedir. Günümüzde evlerde kullanılan halıların ağırlıklı olarak krem ve beyaz renklerde olması daha çabuk kirlenmesine neden olmaktadır. Ayrıca bu renkler üzerinde leke oluşumu hem zor temizlenmekte hem de hemen dikkat çekmektedir.

                Koltuk üzerinde oluşan lekeler ise genellikle misafir geldiğinde gerçekleştirilen ikramlar veya çay, kahve lekesi olarak bilinmektedir. Ağır ikramlar nedeniyle koltuklara dökülen şeyler hem koku hem de görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Peki bu lekelerin nasıl temizleneceği konusunda fikriniz var mı? Eğer cevabınız hayır ise merak etmeyin sizlere bu lekelerden en kısa sürede nasıl kurtulabileceğinizi anlatacağız.

/resimler/2017-12/21/1139317973129.jpg

                Kolonya ile İlk Temizlik

 

                Eğer halı veya koltuklar üzerine bir şey dökülüp leke oluşmasına neden olduysa öncelikle kolonya kullanarak lekenin o bölgeye nüfuz etmesini engellemelisiniz. Kolonyanın çözücü etkisi lekenin kumaş yada dokuma üzerine yapışmasını engellemektedir. Böylece leke mevcut yere işlemeden o yerden ayrılarak temizlenmiş olmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta kolonya müdahalesini bir şey döküldükten hemen bir dakika içinde yapmanız gerektiğidir. Çünkü leke kumaş yada dokuma üzerine işleyecek zamanı bulmamalıdır. Eğer halı yada koltuk üzerine leke işlediyse kolonya bu lekenin çıkarılmasında yeterli olmayabilir. Önceliğiniz hızlı bir şekilde bir yardımı ile kolonya ile temizlik yapmak olmalıdır.

/resimler/2017-12/21/1138322659319.jpg

                Nasıl Temizlenecek

                Kolonya ile temizle yöntemi şu şekilde olmalıdır. Öncelikle temiz bir bez kullanmanız gerekiyor. Peçete kullanmayın, çünkü peçete parçalanarak kumaşa işleyecek daha kötü bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olacaktır. İşlemin uygulanması ise şöyledir, önce kolonyayı leke olan yere bolca döküyorsunuz. Ardından hiç beklemeden bez ile kuvvetli bir şekilde siliyorsunuz. Daha sonrasında yeniden kolonya döküyorsunuz, bu defa bezin temiz tarafıyla normal bir şekilde siliyorsunuz. Eğer zamanında müdahale yapmışsanız kolonya temizleyebileceği lekeleri temizlemiş olacaktır. Lekenin temizlenmesine rağmen izi kaldı ise bir bez üzerine kolonya dökün ve lekenin olduğu yerin üzerine koyun. On – Onbeş dakika sonra bezi kaldırın ve güçlü bir şekilde silme işlemi yapın. Lekenin ortadan kalktığını göreceksiniz.

                Kosla Yöntemi

                Çamaşırları temizleme amaçlı kullanılan Kosla bu tür lekelerin ortadan kaldırılması konusunda da sizlerin yanında. Dökülme anında hemen hızlı bir şekilde dökülen alanın üzerine kosla dökün ve herhangi bir işlem yapmadan 4 dakika bekleyin. Lekenin çözünmesini sağlayan Kosla iz bırakmadan temizlik işlemi sağlayacaktır. Eğer yeterince temizlemediğini düşünüyorsanız aynı işlemi ikinci defa uygulayabilirsiniz. Unutmamalısınız ki hem kolonya hem de kosla yönteminde çocukların mevcut alandaki kimyasallar ile temas etmemesi gerekiyor. Bu konuda gerekli önlemleri aldığınızdan emin olmalısınız.

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler