Güney Batı Tarzı Dekarasyon Nedir?-

Güney Batı Tarzı Dekarasyon Nedir?

Güney Batı Tarzı Dekarasyon Nedir?-

Güneybatı iç tasarımının özellikleri, çok sıcak ve davetkar renkler, kendine özgü etnik tarzlardan oluşur. New Mexico, İspanya ve Arizona yerlilerinin mirası olan Yerli Amerikan ve İspanyol stillerinin dekoratif bir derlemesidir. Güneybatı stili, ahşap, metal detaylar ve dekoratif aksesuarlardan oluşan geleneksel bir tarzdır.
Güneybatı tarzı dekorasyon, düz içerir; büyük, açık kat planları; geniş avlular; açık ahşap kirişli yüksek tavanlar; geniş fuayeler; ve güzel, yemyeşil, bahçeler içerir.

 


Renk Kullanımı

/resimler/2018-8/30/1728234008165.jpg

Güneybatı tarzının cesur, parlak renkleri, çöl bitkilerinde bulunan sarılar ve portakallarla gökyüzünün renklerini hatırlayan mavi ve turkuaz gibi tonlardan oluşur. Güneybatı iç cephe boyası renkleri, duvarlarda, el yapımı çinilerde, döşemeliklerde, duvar halılarında ve benzersiz aksesuarlarda öne çıkar, son derece cesur ve canlıdır. Turuncu, kırmızı, altın,, mavi ve nötr tonlarındaki Güneybatı iç boya renkleri, Amerikan Hint battaniyeleri gibi geleneksel aksesuarlarda esastır. Turkuaz mavisi duvarların görüntüsüne bakın ve belirli bir alana dikkat çekmek için toprak tonunun yanında ne kadar muhteşem göründüğünü ortaya çıkartın.

 


Ahşap Önemli Yer Tutuyor

Çam, meşe, akçaağaç, huş ağacı, Kiraz ağacı, Güneybatı tasarımdan esinlenen evlerde kullanılan ağaç türlerinden bazılarıdır. Doğanın sağlamlığı ve kalınlığından dolayı mobilyalar kalın ayaklar ve göz alıcı vurgular ile inşa edilmiştir. Eski kiliselerde, binalarda kullanılan ve tarihte önemli bir yer tutan ahşabı andırır. New Mexico ve Arizona´daki yüksek dağ zirvelerinin etekleri ve yüksek yaylaları İspanyolların şaşırtıcı mobilyalarını yaratmak için kullandıkları ahşabın çoğunu sağlamaktadır. Ağaç türleri kendi renklerini yansıtır. Ancak Güneybatı dekorasyonunu renklendirmek için, beyaz, krem, kırmızı, limon yeşili ve kobalt mavisi gibi renklerde, boyalı ahşap mobilyalar bulabilirsiniz.

 


Mobilya

Odanıza eklektik ve canlı bir görünüm kazandırmak için döşemelerden ve tekstil ürünlerinden sonuna kadar yararlanmalısınız. Düz, antik, ilkel veya basit ceviz veya kiraz ahşap mobilya ile, deri, süet veya dokuma malzemeler muhteşem görünüyor. Mobilyalarınızın, boyalı yüzeyini hafifçe zımparalayarak eski görünmesini sağlamayabilir, böylece daha vintage bir görünüm de elde edebilirsiniz.

 


Aksesuar

Geleneksel bir dekoratif vurgu olarak, mumlar, kuru çiçekler, heykeller, hayvan derileri, ağartılmış kemikler / kafatasları, kachina bebekler, ışık parçaları ve çömlek parçalarna yer verin. Güneybatı ya da Yerli Amerikalı bir öznenin doğal ortamını yansıtırsa, duvar resimleri ve duvar halıları da kullanılabilir. Ayrıca, süslü kol düğmeleri ve kapı menteşeleri şeklinde koyu renkli dökme demir esintileri ile mobilyalarınızı vurgulayın.
Yerli Amerikan ve İspanyol detayları ile bilinen güneybatı iç tasarımları, enerjili, sıcak ve doğal bir dayanıklılıkla doludur. Modern Güneybatı dekorasyon tasarımları hem çağdaş hem de geleneksel olarak etniktir. Güneybatı tarzı, ev sahiplerinin sofistike düşünmelerine olanak tanıyan popüler bir dekor. Bu dekor, Amerika Birleşik Devletleri´nin kültürel tarihinin bir parçasıdır ve en sık bu ülkede kullanılır. Evinizde bir Güney Amerika tadı hissetmek istiyorsanız, bu dekorasyondan yararlanın.

 

 

 


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler