Güneş Lekelerinden Doğal Biçimde Nasıl Kurtulunur?

Güneş Lekelerinden Doğal Biçimde Nasıl Kurtulunur?

Güneş Lekelerinden Doğal Biçimde Nasıl Kurtulunur?

Güneş ciltte oldukça büyük bir zarar vermektedir. En büyük zararlarından biri de ciltte oluşturduğu lekelerdir. Güneşin altında çok uzun süre kalındığı zaman ciltte çok çeşitli lekeler meydana gelebilmektedir. Bu lekelerden kurtulmanın çok çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Doğal yöntemleri kullanarak hem cilt lekelerinden kurtulmak hem de cilde zarar vermeden cildi beslemek mümkün olacaktır. Doğal yöntemler cildinize asla bir zarar vermeyecektir. Güneş lekelerinden en doğal şekillerle kurtulmanın yolları bu yazıda sizler için derlenmiştir.

Pratik Yollar Deneyerek Güneş Lekelerinizden Kurtulmanın Yolları

Limon dilimini kullanarak oldukça kısa bir zaman içinde güneş lekelerinizden kurtulabilirsiniz. Bunun için özellikle taze limon kullanılmalıdır. Taze limon dilimlerinizi alın ve de cildinizde bulunan güneş lekelerinin üzerine sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Limon aynı zamanda ölü hücreleriniz için de bir peeling etkisi yaratacaktır. Limondan sonra yapılabilecek diğer yöntem aloevera olmaktadır. Aleovera jelini günde iki kere olacak şekilde lekeli bölgelere sürerek lekelerden kurtulmanız mümkün olacaktır. Bir süre beklettikten sonra jel durulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada ikişer kere uygulamak yeterlidir. Bütün bunların dışında yeşil çay da oldukça etkili bir üründür. Yeşil çayı bir kaynar suyun içinde beklettikten sonra yüzünüzde güneş lekelerinin bulunduğu bölümlere sürün. Biraz bekledikten sonra da temizleyin. Bu işlemi de aynı şekilde haftada iki kere yapmanız sizin için yeterli olacaktır. Güneş lekeleriniz için etki edecek ürünlerin arasında kırmızı soğan da yer almaktadır. Kırmızı soğanı ince ince dilimleyin. Lekenin olduğu bölgelerinize sürün. Daha sonra ise yıkayın. Bu işlem lekeleriniz için oldukça etkili bir yöntemdir.

/resimler/2017-7/22/1159103474609.jpg

Elma Şırası Maskesi Tarifi

Bu maske sayesinde yüzünüzdeki tüm güneş lekelerinden kurtulmanız mümkün olacaktır. Bunun için 2 çay kaşığı portakal suyu ve de yarım yemek kaşığı olacak şekilde elma sirkesi yeterlidir. Bu malzemeleri bir kabın içinde karıştırdıktan sonra sürmeden önce bir 5 dakika kadar bekletin. Daha sonrasında karışımınızı güneş lekelerinizin üzerine sürün ve de bekleyin. Bu maske sayesinde güneş lekelerinizden kurtulmayı istiyorsanız eğer bir ay boyunca sürekli günde ikişer kez bu maskeyi kullanmanız gerekmektedir. Maske bu şekilde etkisini gösterecektir.

/resimler/2017-7/22/1157333628963.jpg

Salatalık Maskesi ile Lekelerden Kurtulmanın Yolu

Salatalık maskeleri yüze her anlamda iyi gelen ürünlerdir. Sadece cilt lekeleri konusunda değil yüzü nemlendirme bakımından da oldukça etkili maskelerdir. Bu maskeyi yapmak için salatalık, bir çay bardağı ve de bir bardak yulaf kullanılması yeterlidir. Karışımı hazırlayabilmek için tüm malzemeler bir kabın içerisinde iyice karıştırılmalıdır. Daha sonra ise cilde uygulanmaktadır. Uygulamadan son 10 dakika beklenmelidir. Daha sonra ise durulanmalıdır. Bu tarz bir karışımın haftada bir kez yapılması cilt lekeleri için yeterli olacaktır.

/resimler/2017-7/22/1155272532701.jpg

Lekeler için Süt ve Bal Maskesi

Güneş lekelerinizden kurtulmak için son olarak süt ve bal maskesini de kullanmanız mümkündür. Bu maskeyi hazırlamak için yarım çay bardağı bal ve yarım su bardağı süt gereklidir. Bu ikisi karıştırıldıktan sonra yüze sürümeli ve 10 dakika kadar beklenmelidir. Bu gibi maskelerle kısa sürede ve doğal yollarla lekelerden kurtulmak mümkündür.

/resimler/2017-7/22/1152312997954.jpg


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler