Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

Gluten hassasiyeti olanlarda ve çölyak hastalarında

Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?


Gluten hassasiyeti olanlarda ve çölyak hastalarında bir takım rahatsızlıklara yol açan glüten adlı protein maddesi yulaf ve buğday gibi tahıl ürünleriyle hazırlanmış malzemelerde bulunur. Fakat bu besinleri çölyak hastaları ve glüten hassasiyeti olan insanların da alabilmesi için bu ürünler glütensiz şekilde de üretilir ve satılır. Besinleri kendiniz evinizde de glütensiz şekilde hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey marketlerde satılan glütensiz ürünler içerisinde yer alan glütensiz undur

.
Glutensiz Tuzlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
8 çorba kaşığı glutensiz un
1 yumurta
1 yumurta akı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1 tutam kabartma tozu
Susam


Hazırlanışı: Geniş bir kabın içerisine yumurta, un, yumurta akı, yoğurt, tereyağı, tuz eklenir. Bütün eklenen malzemeler yoğurulur. Yoğurulmuş olan hamur kulak memesi kıvamına gelince tezgah üzerinde döndürülerek 5 cm çapında bir rulo haline getirilir.
Rulo halini alan hamur 1-2 cm´lik parçalara ayrılarak eşit oranda kesilir. Kesilmiş olan parçalar elde hafif olarak yuvarlanmasının ardından pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisinin içerisine birbirilerine değmeyecek şekilde dizilir.
Tepsiye serilmiş olan hamurların üst kısımlarına yumurta sarısı sürülür ve ardından susam da üzerine dökülür. Tepsi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürülür ve ardından hamurlar 20-25 dakika kadar pişirilmeye bırakılır. Pişirme işleminin tamamlanmasının ardından 20-25 dakika kadar kurabiyeler dinlendirilir. Kurabiyelerin dinlenmesinin ardından servise hazırdır.


Glutensiz Un Kurabiyesi Tarifi


Malzemeler
3,5 su bardağı glutensiz un
250 gram margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
6 kaşık glutensiz pudra şekeri
50 gram hindistancevizi rendesi


Hazırlanışı: Sıvıyağ ve margarin bir kabın içerisinde homojen bir şekilde karıştırılır ve ardından azar azar pudra şekeri de eklenerek karışım karıştırılmaya devam edilir. Ardından yapılmış olunan bu karışımın içerisine glütensiz un ilave edilir ve ardından bütün malzemeler güzelce karışıncaya dek yoğurmaya devam edilir. Hamur hazır olduktan sonra göz kararına göre eşit olarak parçalar hamurdan kopartılır, yuvarlanır ve bir tane kasenin içerisine koyulan hindistancevizinin içerisinde döndürülür.
Hazır olan kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serilmiş ve önceden 150 derecede ısıtılmış bir fırında 35-40 dakika kadar pişirilmeye bırakılır.


Kan Şekerini Denge Tutmak İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Banyolarınızda Yetiştirmek İsteyeceğiniz Bitkiler

Orkide Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılmalı

Pırasa Çorbası Tarifi

Tatil Planı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler--

Doğalgaz Faturasından Nasıl Tasarruf Edebiliriz

Kahvaltıda tüketilecek en iyi meyveler